Gerçekleştirilen yemin töreninin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili Şerafettin Turpçu, İl ve Merkez İlçeye ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, “Zonguldak’ta yapılan Genel Seçimler sonrasında partimiz, 1. Parti olarak çıktı. Sonucunda da 2 milletvekilini kazandık. Geçen hafta TBMM’de yemin töreni yapıldı. Vekillerimiz, Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, mecliste yeminlerini ettiler. Kendilerini orada yalnız bırakmadık. 550 milletvekilinin sonuncusu olan Şerafettin Turpçu, yemin töreninin kapanışını gerçekleştirdi. Yemin sonrasında Şerafettin vekilimiz, örgütten gelen bir arkadaşımız olarak öncelikle İl ve Merkez İlçemizi ziyaret etti. Kendilerine bu ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki yaşamında da başarılar diliyorum” dedi.

“BAYKAL, iyi bir başlangıç”

Türkiye’nin normalleşmesiyle ve hükümetsiz kalmamasıyla ilgili yapılan açıklamalarda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da belli bir yol çizdiğini belirten Turpçu, TBMM Başkanlık seçimine aday olarak Deniz Baykal’ın gösterilmesinin iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

Turpçu, “Bu bağlamda partimiz, öncelikle TBMM başkanlığının seçimiyle ilgili aday olarak değerli büyümüz Sayın Deniz Baykal’ı gösterdi. İnşallah Türkiye’nin normalleşmesiyle ilgili Sayın Deniz Baykal’ın, TBMM Başkanlığı bir başlangıç olur. İçte ve dışta büyük problemler var. Bunların ülkemize daha fazla zarar vermemesiyle ilgili CHP’nin, tabii CHP’nin ilkelerinin korunması koşuluyla hükümette yer alması hem iç hem de dış politikada saygınlığımızı artırır. Umarım gelişmeler bu şekilde ilerler. Salı günü TBMM Başkanlığı’nın ilk oylaması gerçekleştirilecek. Umarım bu normalleşme Sayın Deniz Baykal’ın başkan seçilmesiyle başlar sonra ki hükümet görüşmeleriyle de sürer” ifadelerini kullandı.

“Paydaların ortak olduğu yerde, ortak hükümetlerde kurulabilir”

Özellikle Zonguldak için söylenilen vaatlerin iktidarda ya da muhalefette olmaları fark etmeksizin, arkasında duracaklarını belirten Turpçu, “Büyük şehirlerde, MHP seçmeninin de AKP seçmeninin de HDP seçmeninin de ortak paydaları var. Ortak paydaların olduğu yerde ortak hükümetlerde kurulabilir. Bu güne kadar CHP, bütün çözümlere açık olduğunu ortaya koyan tek partidir. Ülkemiz için özellikle de Zonguldak için faydalı olacağına inanıyoruz. Halkımızın geçim derdiyle ilgili, İlin kalkınmasıyla ilgili neleri savunmuşsak, iktidarda da olsak muhalefette de olsak arkasında duracağız. Umarız faydalı işler iktidarda yapılır. Biz de iktidar ortağı oluruz. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

DERYA AKTAŞ