Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Ak Parti olarak Zonguldak’ta tek rakiplerinin kuruluşlarından buna Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade etti. Sert sözlerle CHP Belediye Başkan adayı Şenol Şanal’a yüklenen Mustafa Çağlayan, Şanal ve Akdemir’in Zonguldak Belediyesinde hizmet değil ‘Altını oyma’ siyaseti yaptıklarını ifade ederek Akdemir’in ‘Çikolata kutusu’ sebebiyle görevden aldığı Şanal’ın Zonguldak halkına fark hangi söylemlerde bulunacaklarını merak ettiğini dile getirdi. 
Şanal’ın mevcut başarısız belediyede görev aldığını ifade eden Çağlayan Zonguldak’ta yaşanan hürmetsizlikten ve şehrin geldiği noktada Şanal’ın da vebali olduğunu dile getirdi. Çağlayan ayrıca Akdemir ile Şanal arasında yaşanan ‘Çikolata kutusu’ polemiğini ise geçtiğimiz dönemlerde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Başbakan Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığını fırlattığını olaya benzetti. 
“DİREKT HİZMET”
Vatandaşlara çağrıda bulunan Ak Partili Mustafa Çağlayan, “Bazı arkadaşlar şu şekilde yaklaşımlarını görüyoruz; “Şu projeyi yapacağız iktidar partisinden destek alacağız” dediklerini duyuyoruz. Madem böyle düşünüyorlar ise biz de vatandaşlarımıza diyoruz ki endirekt hizmet almaktansa direkt hizmet almayı tercih etmeleri daha uygun olacaktır” dedi.
“ŞANAL’IN VEBALİ VAR”
CHP Belediye Başkana adayı Şenol Şanal’a yüklenen Çağlayan, “CHP adayı ise bilindiği üzere Şenol Şanal olmuştur. Şenol Şanal’ın yeni söyleyeceği, farklı söyleyeceği ne var çok merak ediyorum. Zaten mevcut belediye yönetiminin içerisindeydi. Şuanda Zonguldak’ın bulunduğu durumdan bu suçtan bu vebalden sorumlu ve ortak olanlar bir tanesi kendisidir. Zamanında Cumhurbaşkanının Başbakana Anayasa kitapçığını fırlatması gibi  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de Şenol Şanal’a bir çikolata gönderiyor. Nasıl kitapçığın fırlatılmasında kriz olmuş ise belediyede bir çikolata yüzünden kriz çıkartıyorlar. Belediyeyi hizmet odaklı değil de birbirlerinin altını oyma odaklı bir hale getirdiler. Çalışmaktan yana değil köstek olmaktan yana tavır alarak iki oda ötede birbirlerinin altını oyarak, belediyeyi bölüp parçalamışlardır. Personelde huzur bırakmamışlardır. Bu huzursuzluk şehrimize yansımıştır. Birbirleri ile itişip kakışmaktan yolları yapmak veya suda ki kayıp kaçağı engelleyip daha ucuz suyu kullandırmak hiç akıllarına gelmemiştir. Bunların tek amacı kendi koltuklarını kendi ikballerini sağlamaktır. Şimdi hangi yüzle vatandaştan oy isteyeceklerini çok merak ediyorum. O dönem suya indirim yapacağız diye bir bardak suda fırtına koparanlar geçtiğimiz dönemde ilk bütçe kararnamesinde su fiyatlarına ‘EVET’ oyu kullanmışlardır. Şimdi tekrar sudan dem vurup suyu bulandırma peşindelerdir” ifadelerini kullandı.