Çakan’ın basın danışmanlığından verilen habere göre köy gezilerine, İl Başkanı Hamdi Ayan, Kilimli İlçe Başkanı Serdar Yaralı, İlçe Sekreteri Ahmet Pekmezci, Kadın Kolları Kilimli İlçe Başkanı Serap Karagöz ve çok sayıda partili eşlik etti. MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan ilk olarak doğduğu ve büyüdüğü köy olan Türkali Köyü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Çakan burada akrabaları ve vatandaşlarla bir araya gelerek TBMM’deki 23 saatlik çalışma sürecini anlattı.

 

“23 SAAT AÇIK OLAN MECLİSTE ZONGULDAK’IN SORUNLARINA DEĞİNMEYE ÇALIŞTIK”

 

Vatandaşlarla birlikte olan Çakan burada yaptığı konuşmasında; “Milletvekili seçildikten sonra mecliste ettiğimiz yeminin içeriğine baktığımız zaman devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü ön planda tutup, demokratik, laik sosyal hukuk devletini de bağlı kalacağımızı, aynı zamanda ülkemizin hukuk devleti çerçevesinde kalkınması için gereken görevi sarf edeceğimizi, Zonguldak’ımızın tüm meselelerini kısa zamanda, iktidar ya da muhalefet olalım Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilmesi için gayret sarf edeceğimizi ve Zonguldak’ımız ekonomik ve sosyal yönden kalkınması içinde çalışma yağacağımızı seçmenimize söylemiştik. Mecliste yemin ettikten sonra meclis toplam 8 gün açıldı. Bu sürede açık kalan meclis toplamda 23 saat mesai yaptı. Bu süre zarfında Zonguldak’ımızda söz verdiğimiz bütün sorunlara mümkün olduğu kadar değinme konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık” diye konuştu.

 

 

 

 

“MECLİSTE HİÇBİR MİLLETVEKİLİNİN YAPAMADIĞINI YAPTIK”

 

MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan doğduğu ve büyüdüğü köy olan Türkali Köyü’nde vatandaşlar yaptığı sohbetinde, “Meclis açık kaldığı sürece hiçbir milletvekilinin yapamadığını yaptık, hep işimizle uğraştık” dedi. Çakan konuşmasına şöyle devam etti; “Seçim çalışmalarında söylemiş olduğumuz ilin bütün sorunlarını kapsayan bir araştırma önergesi verdik. Bu araştırma önergesinde Zonguldak’ımızın hemen hemen tüm sorunlarını dile getirdik. Bu önergemiz daha önce basında yer aldı. Bu önergeye 25 MHP’li vekil arkadaşımızı da ortak ettik. Çatalağzı santralinin özelleştirilmesinden sonra Çatalağzı ve Muslu’ya yapılan santrallerle ilgili başta Çaycuma olmak üzere bölge yaşayan vatandaşlarımızın hava kirliliği nedeniyle sağlığının bozulmasına neden olacak. Bunlarla ilgili yapmış olduğumuz çalışmada Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zonguldak Valiliği, Çatalağzı ve Muslu Belediye Başkanlığı dahil olmak üzere bütün meseleleri biz ilgili Bakanlılara aktarmak suretiyle gerekeni yaptık. Bunun ayrıntılarını önümüzdeki hafta Çatalağzı’ndaki toplantıyla açıklamasını yapacağız.”

 

“BU ÜLKENİN MHP’YE İHTYACI VARDIR”

 

MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, “Bölgemizin en önemli kurumu TTK’nın çıkartmış olduğu kömürün Çatalağzı santraline verilip enerji üretilmesi söz konusu. Ancak santralin almış olduğu lisansta yerli kömür yakılmadığı takdirde TTK’da ve özel sektörde üretilen kömürün tıkanma noktasına geleceğini, dolayısıyla ocaklarda üretilen kömürün satılamamasına neden olacağını açıkça söylemiştik. Lisans alırken yerli ve ithal kömür olarak aldıklarını ancak ithal kömür kullanmalarını ve rödevansla çalışan ocakların sorunları için yine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na yazılı soru önergesi verdik. Bu kısa süre içinde bize verilen yetkiden fazla kendimizi sorumlu tutarak görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Tekrar seçimlerin yenilenmesi kararı aldı. 2 Haziran’da seçimler yapılmamışken Cumhurbaşkanı şimdiki Başdanışmanı Binali Yıldırım aracılığı ile 7 Haziran’da şayet AKP’nin 1. Parti olarak çıkmadığında koalisyon söz konusu olduğunda bir erken seçime gidileceğini açıkça ifade etmiştir. Bu koalisyon görüşmelerin tamamının formalite icabı yapılacağı baştan belliydi. Burada AKP’nin politika şudur, nasıl olsa biz tek başımıza iktidar olmayacağız. Olamayacağımızı bile bile koalisyon hükümetini zorlayan seçmeni, tekrar sandık başına götürüp 15-20 milletvekilini koparabilirsek diye bir kez daha şanslarını denemeye çalışıyorlar. Bugün MHP tüm teşkilatları ile dimdik ayaktadır Bu ülkenin, MHP’ye bugün daha çok ihtiyacı vardır” dedi.

 

“ZONGULDAK’IN SORUNLARINA ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR EL ATACAĞIZ”

 

Köy gezileri kapsamında Kilimli İlçesine bağlı Türkali, Göbü, Şirinköy, Kurtköy ve Çalca köylerinde incelemelerde ve teşekkür gezisinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Zonguldak’ın sorunlarına elimizden geldiği kadar el atmaya hazır olduklarını ve sorunlara çözüm arayacaklarını kaydetti.

 

Çakan konuşmasında; “Bazı vaatlerle “Ben 2 aylığına olda bu koltuklarda oturayım” demek insanı büyültmez, küçültür. Milletimizi çok küçültülmüşlerdir. Ben bilgi ve birikimime dayanarak ülkeme yararlı olacağımızı belirttim. Bu katkıda aynen bulunmaya kararlıyım. Seçmenim bana güvendi, 1999 yılından beri milletvekili çıkaramayan partimiz 2015 yılında milletvekili çıkardı. Partim beni yine aday gösterdiği sürece yetkimden fazla kendimi sorumlu tutarak ülkeme ve bölgeme hizmet etmeye tekrar adayım. Bu soru önergelerin içeriğini takip ettiğimizde biz zaten Zonguldak’a hizmetin gelmesini sağlayacağız. 30 gün boyunca bize koalisyonu teklifi yapılmadı diyenler, bugün Zonguldak’a 2-3 milletvekili göndererek ‘MHP’ye oy vermeyin’ diyecek kadar kendi sorumluklarını unutan kişilerdir” şeklinde konuştu.

 

Çakan buradaki ziyaretinin ardından Göbü, Şirinköy ve Çalca köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi ve görüş alışverişinde bulundu. Çakan ayrıca Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan’ın kayınvalidesinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla Muhtar Güçlücan ile görüştü ve baş sağlığı dileğinde bulundu. Son olarak Çalca köyünde vatandaşlarla ve beraberinde eşlik eden MHP Kilimli Teşkilatı ile yemekte bir araya geldi ve burada bir süre vatandaşlarla sohbet ederek program sonuna hatıra fotoğrafı çektirildi.