Coşkun’un dile getirdiği sorunların yazılı şekilde kendisine teslim edilmesini isteyen Çakan, yakından ilgileneceğini belirtti. Hükümetin, Koalisyon hükümetinin kurulmasını başından beri istemediğini söyleyen Çakan, “Çözüm süreci içerisinde izlenen politikalar yüzünden askerimiz kışladan, polisimiz karakoldan çıkamaz hale getirildi” dedi.

Geride bırakılan genel seçimin ardından seçmenlerle bağını koparmadığını, sık sık ilçe, belde ziyaretlerini devam ettirdiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Zeki Çakan, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ve MHP Merkez İlçe Başkanı Okan Doğramacı eşliğinde Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’a makamında ziyaret gerçekleştirdi.

Seçimden önce değindiği Zonguldak sorunlarının tamamını kapsayan önergeyi meclise sunduğunu belirten Çakan, önümüzdeki günlerde açıklayacağını söylediği bazı konuların çözümü noktasında, ilgili bakanlarla direk olarak irtibat kuracağının bilgisini verdi. Çakan, “Özellikle santrallerin, bölgeye verdiği zararlarla ilgili ayrıca da TTK Kurumu ve Zonguldak meselelerinin hepsini kapsayan araştırma önermesinden sonra yazılı bir soru önergesi vereceğiz. Redevansla 3000-4000 çalışan kişiyle enerji bakanının arasındaki durumu kapsayacak şekilde de bazı çalışmalarımız oldu. Gerçekleştirdiğim ziyaretlerde tek tek açıklayacağım” şeklinde konuştu.

“BİLİYORDU Kİ; KOALİSYONU KURMUŞ OLSAYDI, ÜLKEYİ NASIL YÖNETTİĞİNİN HESABINI VEREMEYECEKTİ”

Ak Parti Hükümetinin koalisyon kurma çabasına hiçbir zaman yanaşmadığını vurgulayan Çakan, “Hükümetin hiçbir zaman koalisyon kurmayla ilgili gayreti olmadı. Seçimlerin olduğu ilk akşam Türkiye’ye tek kişi olarak yönetmeye çalışan Sayın Cumhurbaşkanı’nın yanında görevli olan eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım tarafından ‘bu iş erken seçime gider’ sözüyle Türkiye’de koalisyon hükümetinin önünün tıkandığını çok çok erken gördüler. Bu hükümet, hiçbir zaman koalisyon hükümeti kurma çabasında olmadı. Zaten koalisyonu kurmuş olsa bugüne kadar ülkeyi nasıl yönettiğinin hesabını vermesi gerektiğini biliyordu. Bu hesabı veremeyeceği için bir şans olarak tekrar seçime gitmenin zorunluluğunu kendisi anladı” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ POLİTİKALARI YÜZÜNDEN ASKER KIŞLADAN, POLİS KARAKOLDAN ÇIKAMAZ OLDU”

Çözüm süreci hakkında, “Dağdaki teröristin şehre inmesini sağlayıp, yapılanmasını sağlayan ve bu yapılanma sayesinde her türlü silahı Doğu ve G. Doğu bölgesine sokarak maalesef çözüm süreci içerisinde izlenen politikalar yüzünden askerimiz kışladan, polisimiz karakoldan çıkamaz hale getirildi. Önümüzdeki seçimlerde vatandaşımız ülkemizin bu sorunlarının nasıl çözüme kavuşacağı konusunda değerlendirme yapıp, karar vereceklerdir. Vatan, millet ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için gayret sarf edeceğiz” ifadelerini kullanan Çakan, görüşmesinin sonunda sorunlarını dinlediği Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’un, hazırlamış olduğu dosyayı aldı ve yakından ilgileneceğinin sözünü verdi.

Çakan’ı, görev adamı olarak nitelendiren Coşkun, ziyaretinden ötürü duyduğu minneti ifade etmesinin ardından, “Problemleri ve sıkıntıları en iyi bilen vekillerimizden birisidir. Zonguldak’tan hiçbir zaman bağını koparmamıştır. Erken seçimde şimdiden başarılar diliyorum.” Dedi.

“DÖVECEKLER! BİZ, FRENLİYORUZ”

Redevansla ilgili çok fazla sıkıntı yaşadıklarını belirten Coşkun, “Soma’da ki sorunlardan sonra Redevansla arkadaşlarımız Soma’daki sıkıntılardan sonra, iş güvenliğinden hiçbir sıkıntımız yok. Ancak gelen arkadaşlarımız biraz şartlı geliyorlar. Dört, beş gün Zonguldak’ta kalacaklar. Denetim gidiyorlar. Denetimde üç, dört gün içerisinde giderilecek arızaları da iş kapatma nedeni olarak gösteriyorlar. Arkadaşları dövecekler, biz frenliyoruz. Bir bakanlık müfettişinin, ocakta dayak yiyip çıkması zorumuza gider. Valimize durumu söylediğimizde sağ olsun duyarlı davrandı. İş-Kur Müdiremiz Gönül Hanıma da durumu izah etti. Verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çakan,  “Ereğli Kömür İşletmesi şimdiki adıyla TTK’nin ayrılmaz bir parçası enerjiye dönüştürülecek. Hem fazla istihdam sağlanacak hem de TTK zarardan kurtulacak. Maalesef bugün o santraller özelleştirilmiş. Muslu, Çatalağzı Belediyelerine, Zonguldak Valiliğine, Enerji Bakanlığına, Çevre Bakanlığına yazmış olduğum yazıları önümüzdeki günlerde sizlere sunacağım” dedi.

DERYA AKTAŞ