Genel Seçimlerin finalinde Zonguldak, 2 Ak Parti, 2 Cumhuriyet Halk Partisi ve 1 Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekillerini Ankara’ya gönderdi. Alaborina’da oy tablosunu takip eden MHP’liler, büyük bir kalabalık ve coşkuyla kutlamalarını sürdürdü.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi ayan, seçim sonuçlarının ardından kürsüye tüm adaylarını davet etti. Milletvekili Zeki Çakan; TTK hakkında söylenenlerin unutulmayacağının altını çizdi. Çakan, diğer aday arkadaşlarını asla unutmayacağını belirtti ve kendisiyle omuz omuza mücadele ettikleri için teşekkür etti.
BENİ BOYNU BÜKÜK GÖNDERMEYİN DEMİŞTİM…
MHP milletvekili Zeki Çakan, Yavuz Erkmen’in meclise gidemeyişiyle ilgili duyduğu üzüntüyü “Bugün Milletvekili seçilmemden dolayı seviniyorum, ama ben şunu söylemiştim, şu tünelden giderken beni boynu bükük göndermeyin demiştim. Sayın valimizin seçilmemesi benim boynumu biraz büktü.” Diyerek dile getirdi.
Çakan, üzerinde taşıdığı sorumluluğun gereklerini layıkıyla yerine getireceğini vurgulayan sözlerine şu şekilde devam etti; “Diğer arkadaşlarımın seçilmemesi de beni üzdü ama bir o kadar da bana mesuliyet verdiler. Geride bıraktığım 4 arkadaşımın Zonguldak’a olan hizmet aşkını birileriyle yarışacaklarının görüntüsü içerisinde ben onlara laik, partime laik, İl Başkanıma, teşkilatıma, Genel Merkezime ve Genel Başkanıma laik olabilmek için Allah nasip ederse hizmetlerimi sürdüreceğim.
Hiç bir siyasi partili de olmayan disiplin ile çalışacağım.  Hiç bir siyasi partide olmayan dostluk ve beraberlik örneğidir. Birbirinin çukurunu kazmayan, bir biriyle konuşan, kol kola seçim süresi boyunca çalışan insanlarız. Bu salonda bir tek ben seçilmiş olmama rağmen benimle kol kola yürüyen arkadaşlarımı unutmam.”

KOL KOLA VERELİM!
Diğer partilerden seçilen milletvekillerine birlikte yürüyelim diyerek seslenen Çakan;Ben Zonguldak’ ta gerçekten hizmet etmek için aday oldum. Allaha çok şükür ki doğum büyüdüğüm Zonguldak’ta Milletvekili olarak hizmet etme fırsatı elime geçti. Ben buradan seslenmek istiyorum seçilen tüm Milletvekili arkadaşlarıma; hani demiştim ya bölgeye ağabeyliğe soyundum diye Zonguldak ta birlik ve beraberlik içinde ülkemizle birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Zonguldak’ımıza ve ülkemize hizmet edelim…
 Seçimler bitti sizler seçildiniz ben seçildim, 5 Milletvekili olarak kol kola verelim. Şu seçim bildirilerinde yazdıklarımızı önümüze koyalım, TTK kapatılmasın dedik, özelleştirilmesin dedik, özelleştirmeyelim, kapatmayalım ve kesinlikle de kapattırmayalım “şeklinde sözlerini tamamladı.
DERYA AKTAŞ