ÇAKAN’A KÖYÜ’NDE COŞKULU KARŞILAMA 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1.’inci Sıra Adayı, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan annesinin köyü olan Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali Köyü’nde coşkulu ve havai fişek gösterileri ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. 

Çakan’ın seçim bürosundan verilen habere göre yaklaşan 7 Haziran 25. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren MHP Zonguldak 1.’inci Sıra Adayı Zeki Çakan Türkali Köyü’nde adeta Bakan gibi karşılandı. Türkali Köyü girişinde karşılanan Çakan için köy halkı sahile benzinli pamuklardan hazırladıkları “Zeki Çakan” yazısını yazarak ve aynı zamanda coşkulu bir şekilde karşıladılar.  

“TÜRKALİ KÖYÜ BENİM ANAMIN KÖYÜ”

MHP Zonguldak 1.’nci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, annesinin köyünde olmaktan gurur duyduğunu belirterek, milletvekilliği ve belediye başkanlıkları döneminde köyünden çok destek çıktığını vurgulayarak Türkali Köyü’nün annesinin köyü olduğunu ifade etti. Çakan; “Ben Çötlü’den Kara Mustafa’nın kızı Cemile’nin 1950 yılında Zonguldak’ta doğan en küçük oğluyum. Köyüme geldiğim zaman hangi görevde olursam olayım hiçbir zaman aklımdan çıkmadan Türkiye’nin bütün illerine ve köylerine hizmet ederken köyümü de hiçbir zaman ihmal etmedim. Her dönem de ağabeyimin milletvekilliğinde, benim belediye başkanlığımda ve milletvekilliğimde aynı zamanda belediye sınırları içerisinde olan akrabalarımız başta olmak üzere hiçbir zaman elinizi Cemile teyzenizden ve Ali eniştenizden çekmediniz. Allah sizden bin kere razı olsun” dedi.  

“SÜLALEMİ EMANET EDECEĞİM OĞLUMU BURAYA GETİRDİM”

Seçim gezileri kapsamında Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali Köyü’ne gelen MHP Zonguldak 1.’inci Sıra Adayı Zeki Çakan, köyünden hiçbir zaman kopmadığını ve annesi Cemile Çakan’ın dahi kopmadığını belirterek soyunu koparmamak için avukat oğlu Meriç Çakan’ı Türkali Köyü’nde tanıttı. Çakan burada yaptığı konuşmasında; “Köyümden kopmadım. Daha önce de 2002 yılında da okulun önünde hitap etmiştim. O zamanda burada Zaide teyzemi görmüştüm. Şimdi de gördüm ve Hasan dayımı Koca Kamalı dayımı, Habibe teyzemi ve Nazile teyzemi hiç unutmadım. Ama bugün onların torunlarının torunları bugün gelip elimi öpüyorlar ve şuan karşımdasınız, hiçbirinizden kopmadım. Çünkü annem koparmazdı. Annem bana “Oğlum benim sülalem sana emanet” demişti. Bugün benim sülalemi emanet edeceğim kişiyi buraya getirdim ve o benim oğlum Meriç Çakan. Oğlum Ankara’da avukat, gelinim avukat. Kızım Kayseri’ye gelin gitti. Çakan soyadını ve Türkali Köyü’nün sorumluluğunu hepinizin önünde avukat oğlum, avukat gelinim olarak ikisine veriyorum. Ben nasıl akrabalarımdan kopmadıysam, ben nasıl analarımın, bacıların yanında olduysam oğlumda bundan sonra sizin emrinizdedir. Her konuda size yardımcı olmak mecburiyetindedir. Ben onu sevgi ve saygıyla, büyüğünü tanıtarak, annem Cemile bizi böyle yetiştirdiyse benim burada ne kadar emeğim olduysa oğlumu ben buraya özellikle getirdim” şeklinde konuştu.  

“ÜLKE TEHLİKE İLE KARŞI KARŞIYA”

MHP Zonguldak 1.’nci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Türkali Köyü’nde yaptığı konuşmasında, 13 yıldan bu yana siyaset yapmadığını ülkenin durumunu göz önünde bulundurarak MHP’den aday adayı olduğunu ve daha sonrada da aday olarak bölgeye ve memleketine daha iyi hizmetler getirmek için yola çıktığını kaydederek; “Her türlü görevlerde bulunduk. 1995 yılında Bartın’da beni parlemontaya gönderdiler. Değişik görevlerde bulunduk Türkiye’de çeşitli illere hizmetimiz oldu ve bu hizmeti bölgemize de yaptık. Hizmetlerin devamını tekrar bölgemize getirmek için tekrardan sahalara indik ve MHP’den milletvekili adayı olduk. Hayatımda bir kere partili oldum O da rahmetli Turgut Özal’ın kurduğu Anavatan Partisi’nden Zonguldak Belediye Başkanı oldum. Anavatan Partisi kapandıktan sonra hiçbir siyasi partiye üye olmadım. Hiçbir siyasi partiye üyeliğim olmamakla beraber neden MHP’yi seçtim. Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü tehlikeye girmeye başladı. Laik, sosyal ve hukuk devleti gittikçe tehlikeye giriyor. Dolayısıyla göklerde dalgalanan al bayrağımızın rüzgarını kesmeye çalışanlar var. Ayrıca bölgemizin bir ağabeyine ihtiyacı olduğunu ve bölgemizin bir çöküntüye uğradığı görülüyordu. Allah nasip ederse ülkem, bölgem ve memleketim için tekrar çalışmaya karar verdim. Bizim zamanımızda MHP koalisyon üyesi bir parti idi. Devlet Bahçeli’yi yakından tanıma fırsatı buldum. Liderimize güvenerek önce partiye üye oldum sonrada aday adayı oldum ve şimdi de adayım. Hiçbir zaman önümüzü kesen olmadı, köyümüze ve bölgemize hizmet getirdik. Allah’a şükür 65 yaşındayım. Tekrar hizmet yaparak bölgeme ve ilime hizmet yapmak için kararlıyım. Bana kendi köyüm 2002’ de de milletvekili adayı olduğumda da aynı güveni gösterdi. Bugünde aynı güveni buradaki topluluk gösterdi. Bu köyün bir evladı olarak Zonguldak’lı olarak insanlar doğduğu yere değil, doyduğu yere bakacaklar. Bugün bakıyoruz ki bölgemizde santraller yapılıyor. Bu santraller orada yaşayan insanlarımızın sağlığını tehdit etmektedir” diye konuştu. 

ÇAKAN’DAN KÖYÜ’NE HALI SAHA VE ÇAY BAHÇESİ SÖZÜ

MHP Zonguldak 1.’nci Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan burada yaptığı konuşmasının ardından Türkalispor Başkanı Taner Türkili’nin daha önce kendisine bahsettiği halı saha konusunu burada konuşarak yıl sonuna kadar Türkali Köyü’ne bir halı saha yaptıracağını ve burada gençlerle top oynayacağını belirtti. Ayrıca köydeki bayanların rahat ortamda oturabilmeleri içinde çay bahçesi sözünü verdi. 

Çakan daha sonra coşkulu bir şekilde Türkali Köyü’nden ayrılmadan önce vatandaşlarla ve köy halkı ile hatıra fotoğrafı çektirdi..