“Hepinizin malumu üzere Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldum. Bugün burada neden aday olduğumu neler yapmayı düşündüğümü anlatmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle hepinize davetimize icabet ettiğiniz için şükranlarımı sunar, hoş geldiniz derim.

Açıklamalarıma geçmeden önce Mersin’de hunharca katledilen Özgecan Arslan’a Allah’tan rahmet diliyor, bu katliamı yapanları şiddetle protesto ediyorum.

1975 yılından itibaren büyük onur ve gururla görev yaptığım Zonguldak ilimizde hepinizin de bildiği üzere 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimleri nedeniyle Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmak amacıyla 10 Şubat 2015 tarihinde Milli Eğitim’deki görevimden istifa ettim. 17.02.2015 tarihinde de Ak Parti İl Başkanlığına Milletvekilliği Aday Adaylık müracaatımızı yapmış bulunmaktayım.”

“GAYEMİZ, MİLLETİMİZ VE DEVLETİMİZ İÇİN ÇALIŞMAK”

“Görev yapmış olduğum süre müddetince Zonguldak’ımıza ve Türkiye’mize bu vatanımızın güzel insanlarına hizmet etmekten başka hiçbir düşüncemiz olmadı. Gayemiz her daim aziz milletimiz ve ülkemiz için çalışmak oldu. Rabbime şükürler olsun ki bunu başardığıma inanıyorum. Zonguldak’ın en ücra yerlerinden Ankara’daki Bakanlıklara, Müsteşarlıklara kadar ülkemize hizmet eden çeşitli birimlerde sayısız öğrencilerimiz bulunmakta. Yine Zonguldak ilimizin ve Türkiye’mizin birçok özel şirketlerinde üst düzeyde yöneticiler yetiştirmenin ve onlar vesilesi ile bu ülkeye hizmet etmenin haklı gurur ve onurunu yaşamaktayım.

Şahsi deneyimlerimiz ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin birikimlerini göz önüne alarak “Gelenekten Geleceğe” sloganımız ile öncü ülke ve refah toplumu gayemiz doğrultusunda dava arkadaşlarımız ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda bu kutsal yola çıkmış bulunmaktayız. Bu kararı almamızın en önemli sebebi ise siyaset kurumunun bu ülkeye hizmet etmenin en etkili yolu olduğuna inanmış olmamızdır.

Yeni Türkiye idealinin arkasında sağlam durmak ve buna elimizden geldiğince katkı

sağlamak amacıyla tabanın sesi soluğu olup halkın duygu ve düşüncelerini bir ve bütünlük içinde iktidar olmanın verdiği avantaj ile gerçekleştireceğiz. 13 yıldır ülke kalkınmamıza büyük katkıda bulunmuş olan Ak Partimizin de gücüne güç katmış olacağız. Daima adaletin ve hakkın sözcüsü olarak insanları ötekileştirmeden onların isteklerini ve içinde bulundukları toplumun sorunlarını çözmek önceliklerimiz arasında olacaktır.

Ak Parti İktidarı dönemlerinde, ülkemizde her alanda olumlu yönde önemli gelişmeler olmuştur. Bundan 15 yıl önce hayal edilemeyen bir sürü proje günümüzde gerçekleşmiş durumdadır. Binlerce km. duble yol, yapımı tamamlanıp hizmete sunulan havaalanları, barajlar, okullardaki derslik sayılarının yıllar itibariyle artması ve okulların her alanda modem biçimde donatılması, her şehirde üniversitelerin kurulması, kurulan bu üniversitelerin gün geçtikçe her alanda gelişmelerini sürdürüyor olması bunlardan bazılarıdır. Nasip olur görev tarafımıza tevdi edildiğinde gecemizi gündüzümüze katarak şehrimizde tamamlanan tüm projelerin gelişimine, devam eden projelerin hızlı biçimde tamamlanmasına, yeni projelerle şehrimizin, bölgemizin önünün açılmasına katkı vermeye karar verdik.

Yukarıda bahsettiğimiz hizmetleri gerçekleştiren hükümetimizin 2023,2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda hükümetin projelerinde bizim de bir payımızın olmasını arzuladık. Bu projeler kapsamında özellikle Zonguldak ilimizin bundan istifade etmesi ve gelişmesi için gecemizi, gündüzümüze katacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

“HALKIN İÇİNDEN GELİYORUM”

“Yıllardır bu halkın içinde yaşayan bir insanım. Onların içinde yaşayan bir insan olarak ne gibi güçlükleri yaşandığını ve Zonguldak ilimizin temel sıkıntılarını çok iyi analiz etmiş bulunmaktayız. Karaelmasımızın aşığıyız. Şu ana kadar elimizden geldiğince, memuriyetimizin müsaade ettiği müddetçe insanlarımıza ve ilimize hizmet etmeyi kendimize görev bildik. Dersimizi iyi çalıştık. Genelde Türkiye’mizin, yerelde ise Zonguldak’ımızın sorunlarını iyi etüt ettik. Bunlara yönelik çözüm yollarını ekip olarak analiz ettik. Hangi soruna ne zaman, nasıl müdahale edeceğimize dair plan ve projeler yapmaktayız. Bunları yeri ve zamanı geldiğinde, aday olarak ilan edildiğimizde Partimizle istişare ederek yine sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacağız.

Karaelmasımıza hizmet etme adına çıktığımız bu kutlu yürüyüşte daima Halkın ve Hakkın yanında yer alacağıma, şehrimizin ileriye gitmesi ve gelişmesi için ekibimle birlikte elimden gelen gayreti göstereceğimi ifade ediyor, teşriflerinizden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”