Kredi Kartı üzerinden çağdaş tefecilik yapan başkan adayı faizle para verdiği vatandaşlardan nasıl oy isteyecek?

Çatalağzı’na “Tefeci Başkan” Adayı

Çatalağzı son yılların en ilginç seçim yarışına sahne olacak. Mevcut başkan Adnan Akgün, Çatalağzı’nda faaliyette olan ve yeni açılması planlanan termik santrallere insan sağlığını tehdit ettiği için savaş açınca enerji devleri, rakibi olan adaya destek verme kararı aldı. Özellikle Eren Enerji, Adnan Akgün’ün karşısına çıkan bir adayı mali olarak destekliyor. Çatalağzı’nda seçimlerim bir numaralı kahramanı ise kredi kartıyla tefecilik yapan başkan adayının, faizle para verdiği insanların karşısına oy istemek için çıkacak olması. 

KALBİ ALİ DİYOR, DİLİ MUAVİYE DİYOR

Çatalağzı’nda seçim termik santraller tartışması üzerinden yürüyor. Demir Şirketler Grubunu’nun açık açık desteklediği AKP adayı Ersen Gülser, halkın tepkisi üzerine  “Yeni bir termik santral açılmasına karşıyım” şeklinde bir beyanat vermek zorunda kaldı. Ancak vatandaşlar Gülser’in sermaye gruplarıyla olan yakınlığını bildiklerini belirterek, “Demir ailesinin sahibi olduğu medya grubu Ersen Gülser’e çarşaf çarşaf haberlerle destek veriyor. Ancak başkanın kalbi Ali diyor, dili muaviye söylüyor.” dediler.

YÜZDE 20 İLE PARA SATTI

Hakkında kredi kartıyla tefecilik yaptığı iddiasıyla şikayet ve tahkikat olan ve beldede yaşayan yüzlerce insana faizle para veren başkan adayı, tarihi geçmiş mal satmak suçundan da sabıkalı. Özellikle borç batağına saplanan dar gelirli vatandaşlara yüzde 20 faizle para satan başkan adayı, kredi kartı ile yanına gelenlerin kartıyla alışveriş yapmış gibi işlem yapıyor. Hiç bir mal satmadan kredi kartından para çeken uyanık başkan adayı bin lira geçtiği kartın sahibine 800 lira nakit verirken, 200 lirayı cebine atıyor. Bu yöntemle akıl almaz bir servetin sahibi olduğu bilinen başka adayının, aday gösterilmek için partisinin Zonguldak teşkilatının iki önemli ismine “Partiye bağış” adı altında 600 bin lira para verdiği öne sürülüyor. Ancak partililer, paranın akıbeti konusunda endişeli.