Çaturuoğlu'ndan cesur öneri:

PKK ile yeniden görüşebiliriz

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın 2018 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan komisyon üyesi AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, HDP’nin tekrar çözüm masasına dönülmesi gerektiğini ifade ettiğini belirterek, çözüm sürecinin bitmesi konusunda görüşlerini dile getirdi.

 

Dünyada çözüm konusunda yaşanan örnekleri anlatan Çaturoğlu, şunları dile getirdi: “PKK’yle olan mücadelenin tekrar masaya gelebilmesi için şartlar ortadaydı yani silahların gömülmesi gerekiyordu ama bu hiçbir zaman gerçekleşmedi. Bu gerçekleştiği zaman ben yeniden bu masaya dönülebileceği kanaatindeyim. Ama tabii defalarca söz verildi, bu sözler yerine getirilmedi. Bundan sonra gerek hükûmet kanadımızın gerekse Silahlı Kuvvetlerimizin bu konuda nasıl bir tavır alacağını şahsen benim kestirmem de mümkün değil ama bir şekilde terörün tamamen -sağcısı, solcusu, FETÖ’sü, PYD’si, PKK’si, DHKP-C’si ve diğerleri olmak üzerekökünün kazınmasının gerektiği de ortadadır.” Çaturoğlu’nun konuşmasını bitirmesinin ardından söz alan komisyon üyesi AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, konuşmasının başında Doğu Anadolu’da yaşayan bir milletvekili olduğunu belirtti. AKP’li Aydemir, şunları dile getirdi: “Faruk Bey bu vatan hainleriyle, bölücü PKK’yle şartlara uyarlarsa masaya oturulur gibi maksadı aşan bir ifade kullandı.

 

Bu zinhar olmayacak bir şeydir. Bizim altını çizdiğimiz husus şudur; bizden kastım da milletimizdir, o bölgedeki insanlardır, Kürt menşeili insanlardır, vatansever insanlardır: Bu hain örgüt bütünüyle yok edilinceye kadar mücadele devam edecektir. “Masa” lafzı zinhar onları bağlamaz. Olsa olsa siyaseten söylenebilecek bir takım şeyler olur. Bu hainlerin ne menem hâl üzeri olduğunu gördük, yaşadık, o insanlara ne tür zulümler reva gördüklerini bizatihi yaşayarak öğrendik. Bundan sonra “masa”sı yok. Bundan sonra ya teslim olacaklar ya yok olacaklar, bunun ötesi yok. Ben bunun özellikle altını çiziyorum arkadaşlar ve bunu -kendi görüşüm değil- Kürt menşeili, gadre uğrayan, zulme uğrayan bu milletin en asil evlatlarının tercümanı olarak altını çizerek söylüyorum. Bunu kayda geçiyorum efendim.”