Çaycuma’da bir grup kadın, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanında olduklarını, ona yapılan hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceklerini bildirmek amacıyla başlattıkları imza kampanyasında topladıkları yaklaşık bin imzayı CHP Genel Merkezine gönderdi.

Çaycumalı bir grup kadın, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı desteklediklerini ve ona yapılan hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceklerini bildirerek bir imza kampanyası başlattı. Kadınlar kısa sürede topladıkları imzaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’a gönderdi. Daha sonra topluca Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı da ziyaret eden kadınlar, “Başkanımızın yanındayız” mesajı verdi. Toplanan yaklaşık 40 kadını Belediye Meclis Salonu’nda kabul eden Kantarcı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, son derece duygulandığını bildirdi. Kantarcı burada yaptığı açıklamada,  “Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. İnşallah hep beraber, yine güzel şeyleri birlikte paylaşacağız diye ümit ediyorum” diyerek Çaycuma’da yeniden aday olacağı sinyalini verdi.

 

AKTAŞ: “ÇABAMIZ PARTİ MENSUBUNDAN DAHA ÇOK ÇAYCUMALI OLMA DUYGUSUNUN ÜRÜNÜDÜR”

Toplantıda Çaycumalı kadınlar adına konuşan Güliz Aktaş, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın, büyük bir başarıyla yürüttüğü belediye başkanlığı görevini bu dönemde de sürdürmesini sağlamak, yaşanabilir bir kent olma yolunda büyük yol kat eden Çaycuma’nın bu kutlu yürüyüşünü daha büyük adımlara dönüştürmek için imza kampanyası düzenlediklerini belirterek, “Bu düzenlediğimiz kampanyada topladığımız imzaları CHP Genel Başkanlığına faks ve posta yoluyla ulaştırmış bulunuyoruz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, harcadığımız çaba parti mensubu olmaktan daha çok Çaycumalı olma duygusunun ürünüdür. Çünkü Sayın Bülent Kantarcı’nın önümüzdeki dönemlerde belediye başkanı olarak görev yapıp yapmayacağı biz Cumhuriyet Halk Partililer kadar tüm Çaycumalıların da sorunudur. Nitekim kampanyamıza partisiz yurttaşların gösterdiği ilgi bu konuda ne kadar haklı olduğumuz göstermektedir” dedi.

 

AKTAŞ: “VİZYONU VE GAYRETLERİYLE ÇAYCUMA’YI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRDİ”

Aktaş konuşmasına, “İmza kampanyası metninde de belirttiğimiz gibi Sayın Bülent Kantarcı, verdiği hizmetlerle ilçemizin temel tüm sorunlarını çözerek Çaycuma’yı modern bir kent haline getirdi. Mali yapısını son derece bozuk şekilde teslim aldığı belediyeyi ülkemizin mali yapısı en düzgün kurumlarından birini haline getirmekle kalmadı, verdiği eşit, adil ve nitelikli hizmetlerle kamuoyunda saygınlığını da artırdı. Seçim bildirgesinde sözünü verdiği tüm vaatleri yerine getirmekle kalmadı irili ufaklı birçok projeyi de hayata geçirerek, seçim kampanyasında kendisine oy isteyen bizlerin yüzünü ağarttı. Sayın başkanımız vizyonu ve yorulmak bilmez gayretleriyle Çaycuma’yı bölgenin cazibe merkezi haline getirdi” diyerek devam etti.

 

 

AKTAŞ: “BURADAN ÜLKEYE UMUT TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Aktaş konuşmasında, Bizler ülkede her şey daha da kötüye giderken, Çaycuma’da, ‘Gerçekten iyi şeyler de oluyor’ dedirten çabayı daha da büyütmek, buradan ülkeye umut taşımak istiyoruz. Bunu çok sevdiğimiz ülkemize, kentimize karşı bir borç, daha yaşanabilir bir dünyada yaşaması için hiçbir özveriden kaçınmadığımız çocuklarımıza karşı bir görev sayıyoruz. Açıklıkla ifade ediyoruz ki, Sayın Başkanımıza sahip çıkmak, bir siyasal görevden daha çok ahlaki ve vicdani bir görevdir. Bu sorumluluktan asla kaçmayacağız. Bunun kanıtı olarak da bugün buradayız” şeklindeki ifadelere de yer verdi.

 

AKTAŞ: “BİZİ BIRAKMAYIN, BU DÖNEM DE BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLARAK ÖNÜMÜZE DÜŞÜN”

Aktaş sözlerini, “Burada bir kez daha belirtiyoruz: Başkanımızın yanındayız. Ona yapılan hiçbir dayatmayı kabul etmiyor, aksi tüm davranışları Çaycuma’ya ihanet olarak görüyoruz. Siyaseti kişisel ikballerinin bir aracı haline dönüştürenlere şiddetle itiraz ediyor, safımızı siyaseti hizmet yarışı olarak görüp umudu büyütenlerin yanında alıyoruz. Herkes bilmeli ki, hiç kimsenin adamı ya da yandaşı değiliz. Tarafı olduğumuz tek şey her şeyin üstünde uttuğumuz ülkemizin aydınlık geleceği ve Çaycuma’nın yarınlarıdır. Sayın Başkanımızın Çaycuma’da verdiği hizmetlerle bu hedefe büyük katkılar sunduğunu görüyor ve kendisinden bizi bırakmamasını, bu dönem de, belediye başkanımız olarak önümüze düşmesini rica ediyoruz. Katıldığınız sizlere, ricamızı kırmayarak göreve devam edeceğine yürekten inandığımız sayın başkanımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz” diyerek tamamladı.

 

KANTARCI: “BU ZAMANI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRDİK”

Daha sonra söz alan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Öncelikle beni çok duygulandırdığınızı bilmenizi isterim. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Ben Çaycuma’nın yetiştirdiği bir insan olarak yıllarca işimi yaparken de yine bir taraftan da toplumsal meselelere, Çaycuma’nın meselelerine hep yakın oldum ve görevde olan herkese elimden gelen yardımı yaptım. İşlerimizi güçlerimizi belli bir yere getirdikten sonra daha sakin bir yaşam hayal ederken bir teklifle karşılaştık. Ben de Çaycuma’nın çok önemli işlerimin olduğunu biliyordum. Yapılmayıp da yıllarca ertelenen, ötelenen kayıtsız kalmadım. ‘Bir dönem, 5 yılımı daha Çaycuma için ayırayım, Çaycuma’ya feda edeyim” dedim. Bildiğiniz gibi aday olduk, o zaman da bazı çalkantılar olmuştu. Sonuçta hazırlıksız bir vaziyette çıktığımız ve kimsenin yerinden oynatamayacağını düşündüğümüz bir adaya karşı sizlerin burada bulunanların büyük bir çoğunluğu da savaşın içindeydi. Çok güzel bir seçim kampanyası yaptık. Günden güne umutlar yükseldi, yükseldi ve seçimlere yaklaştığımızda artık herkes seçimi kazanacağımıza inanmaya başladı. Ve güzel bir zafer elde ettik. O günleri de unutmak mümkün değil. Kıl payı farkla olduğu için seçim sonucunun tam netleşmesi için zamana ihtiyaç vardı. Sizler dağılmadınız, gece sabahlara kadar neredeyse seçim sonuçlarını beklediniz. Ve bu büyük zaferi de aynı zamanda hepimiz büyük bir hazla tanık olduk. Çok şükür, Allah beni sizlerin karşısında mahcup etmedi. Arkadaşlarımızla birlikte bu zamanı çok iyi değerlendirdik” dedi.  

 

KANTARCI: “ÇAYCUMA’DA YAPILANLAR BAŞKA YERLERDE DE ÖRNEK OLDU”

Göreve gelirken, zaten kapalı bir kutu ol belediyenin iç yapısını çok iyi bilmediğini söyleyen Başkan Kantarcı, “İmkanlarımızın ne olduğunu da bilmiyorduk. Ama çok verimli bir dönem oldu. Hem söylediklerimizin tamamını yaptık hem de onun yanına birçok şeyi daha ekledik. Bu başarımız önce çevreye daha sonra Türkiye’ye yayıldı. Çaycuma’nın adını mimarlık dahil Türkiye’de bu işlerle ilgili camialar öğrendi. Çaycuma denildiği zaman herkes bir irkilir oldu. Bu çok güzel bir şey tabi ki hepimiz adına. Çaycuma’da yapılanlar da başka yerlerde de örnek olarak uygulanmaya başlandı. Bu da ayrıca gurur duyduğumuz bir olay oldu. Elbette çok şey yaptık ama ‘Çok şey yaptık, her iş bitti artık yapacak iş yok’ demek mümkün değil. Ayrıca hizmet denen şey; süreklilik isteyen bir şey. Hatta hizmet yaptıkça daha çoğunun talep edildiği bir kavram. Birçok arkadaşımız diyor ki; ‘Bir sürü şey yapıldı, çıkıp da yeni bir belediye başkanı adayı acaba ne diyebilir’. Bence öyle değil. Şimdi bizim koşacağımız saha değişti. Artık o kronik sorunlar ortadan kayboldu, yıllarca çözülemez denilen o kronik sorunlar ortadan kayboldu, şimdi modern bir kent olma yolunda yeni hedeflerimiz var. Standartlarımızı yükseltmemiz lazım. Çaycuma’yı ve belediyesini kurumsal yapısını pekiştirmek lazım. Özellikle imar uygulamaları sonucunda elde ettiğimiz alanlar var ki; neredeyse onlar şu anda Çaycuma’nın iki katı büyüklükte bir nüfusu barındıracak, yepyeni alanları yarattık. Bunlarda biliyorsunuz 30 yıldan beri çözülemeyen konulardı. Ve bu alanlar bakir, şu anda ham yollarını açtık ama oralarda yeni şehirler oluşacak” dedi.

 

KANTARCI: “18 UYGULAMASI BU DÜNYADA Kİ İLAHİ ADALETTİR”        

Kantarcı konuşmasında, “Türkiye içinde yaşadığı bu krizden ne zaman kurtulur  bilemiyoruz ama Çaycuma gerek Türkiye’nin kalkınması, gelişmesi gerekse bölgedeki bir takım yatırım projelerinin hayata geçmesine bölgedeki en hazır yer. İnanın belediye meclis toplantıları ve encümen toplantıları, neredeyse konusuz, yapacak bir şey yok. Eskisi gibi imar tadilatları talepleriyle dolu değil. Çünkü imar tadilatı yapacak bir şey yok. Vatandaş elindeki tapuyla, tapudaki parselle, belediyedeki imar parseli aynı parsel. Yola terk yok, mağduriyet yok, herkesten eşit oranda (DOP) Düzenleme Ortaklık Payı alınmış, herkesten eşit alınmış ama hiç kimse kayrılmamış. 18 uygulaması da bu dünyada ki ilahi adalettir diyorum ben. Biz yeni Çaycuma’nın hukuki alt yapısını oluşturmuş olduk. Bundan sonra Çaycuma’da kul hakkı yenmeyecek, yenilmeyecek. Diğer taraftan ne yaptık; Bisiklet yolları, yaya yolları, yeşil alanlar, parklar, çocuk parkları, Filyos kenarındaki düzenlemeler, pazaryerinin taşınması ve onun devamın da yaşam alanlarının oluşturulması, su sporları ve Ç üçüncüsünü yaptığımız fuarlar… Düşünebiliyor musunuz? Bir ilçede fuar yapılıyor, hem de kalıcı. Böyle saman alevi gibi değil. Ayrıca içinde bulunduğumuz bina 50 küsur yıl önce rahmetli babam tarafından yapılmış. Şimdi Batı Karadeniz Bölgesi’nde olmayan büyüklüğüyle, mimarisiyle ve fonksiyonuyla muhteşem bir belediye kompleksi yapıyoruz. Uzun yıllar hizmet edecek. Şu anda onun bir katına yerleşecek vaziyetteyiz aslında. Aynı zamanda sosyal tesisleri de olan toplantı salonları, restoran, sergi salonları olan modern, her yönüyle ısıtması, soğutması ve otomasyonuyla mükemmel bir binayı da inşallah seçimden önce de Çaycuma’nın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

 

KANTARCI: “YÜZME HAVUZUNU ÖNÜMÜZDEKİ SENE KULLANILIR HALE GETİRECEĞİZ”

Kaba inşaatı bitme aşamasına gelen yüzme havuzu ile ilgili bilgiler veren Başkan Kantarcı, “Çok önemli iki tane proje yarışmaları yaptık. Ben seçimden önce espriyle şunu söyledim; ‘Ben belediyenin parasını yürütmeyeceğim, sizi yürüteceğim’ dedim. O spor, hareket etme insan için en önemli fonksiyon. İki tane temel fonksiyon var. Biri yediğimiz, içtiğimiz diğeri de hareket etme imkanı. Şehir içinde bu imkânı sağladık, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ama yürüyemeyen bir insanı bile engelli bir insanın bile yapabileceği bir spor var. Yüzme. 12 ay hizmet verebilecek bir kapalı yüzme havuzu. Bizim gibi yerleşmelerin olmazsa olmaz ihtiyacı ama Türkiye, ikinci boğazları yapıyor, köprüleri yapıyor ama ilçelerine yüzme havuzu yapamıyor. Ancak illere yapabiliyormuş devlet. Biz buna razı olmadık ve Türkiye çapında bir proje yarışmasıyla 5 bin metrekare alana yapılacak çok güzel bir spor kompleksini yapıyoruz. Onun da kaba inşaatı sürüyor, yılbaşına kadar bitmek üzere. İnşallah önümüzdeki sene de kullanılır hale getireceğiz. Bunu çok önemsiyorum. Çünkü sağlıklı yaşamın iki tane koşulundan birisi de bu. Gittiğimiz de görüyoruz gelişmiş ülkelerde yıllar evvel çözmüşler bu işleri. Ama biz yine bunu yaparak Çaycuma’yı Türkiye’deki diğer ilçelerden daha şanslı bir konuma getirmiş oluyoruz. Hem küçük çocuklarımız hem her yaşta insanımız hatta yaşlılarımız bu şekilde bu tesisleri kullanacaklar ve hem daha sağlıklı daha kaliteli bir yaşam elde edeceğiz” diyerek sözlerini sürdürdü.  

 

KANTARCI: “ÇAYCUMA’NIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAĞINIZI GÖSTERDİNİZ”

Yürütülen diğer projelerle ilgili olarak da bilgi veren Başkan Kantarcı, “Bir diğer projemiz yine o da seçim vaatleri içerisinde olmayan Deneme Bilim Projesi.  Onu da yine yarışmayla elde ettik projeyi. SEKA Sosyal Tesisleri’ndeki o kazan dairesinin yeri var atıl vaziyette onu da araziye uygun olarak yani arazinin topoğrafyasına uygun olarak belirledik. Ona da 77 tane proje geldi Türkiye’nin her tarafından. Bu dönem başlayamadık. Önümüzdeki dönem baş konuları arasında o da var. Ama diğer taraftan da Çaycuma’da önümüzdeki dönem de yapılacak bir dünya iş var. Neden bu konu buralara geldi. Ben hep şunu söyledim; Ben bir dönem için göreve talibim. ‘Bana yeniden görev teklif edilirse bunu oturur beraber değerlendiririz’ dedim. Kimlerle, hepimiz, sizlerle beraber. Fakat bazı şeyler maalesef geçtiğimiz dönem zarfında partide istediğimiz bir ortam olmadı. Biz ayrı bir dünyada koşturduk. Maalesef arkadaşlarımız bizden koptular, onlar kendi alemlerindeydiler. Yeni bir görev teklif ettiler, sağ olsunlar. Fakat ben ‘Eğer devam edeceksek bir takım şeyleri düzeltmemiz lazım. Bu şekilde devam edemeyiz’ dedim. Kendilerinden bazı şeylerin düzeltilmesini istedim. Bu bir direnişle karşılandı. Onun üzerine de bu gecikmeler tabi insanlar istiyordu ki, bu kadar başarılı bir belediye var, Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk ilan ettiği belediye başkanları arasında bizim de adımızın olduğunu düşünüyorlardı. Bu olmayınca işte sizler de hatta Çaycuma dışından birçok insan merak etmeye başladı, aramaya başladı. Bu arada da işte bizim silkinmemiz meydana çıkmış oldu. Sizler bu duruma el koymak istediniz, varlığınızı göstermek istediniz ve bizim de bu yaptıklarımıza da sahip çıkarak Çaycuma’nın geleceğine sahip çıkacağınızı gösterdiniz. Sanıyorum herkes buradan gerekli mesajı çıkardı diye düşünüyorum” dedi.

 

KANTARCI: “GEÇEN DÖNEMDEN ÇOK DAHA FAZLA BAŞARIYA İMZA ATACAĞIZ”

Ankara’da yaptığı temaslarla ilgili bilgiler de veren Kantarcı,  bu bölümde,, “Genel merkez de zaten bir sıkıntımız yok. Hatta Çaycuma dışındaki örgütlerde de herhangi bir problem yok. Geçen hafta bir toplantı nedeniyle Ankara’daydım, genel başkanımızla da görüşme fırsatı buldum. Herhangi bir sıkıntı görünmüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde artık seçim dönemi de geldi, bu dönemi de eskisinden daha keyifli ve daha moralli bir şekilde yine hep beraber işbirliğiyle, iş bölümüyle beraber çalışırız. Geçen dönemin çok daha fevkinde çalışırız ve geçen dönem partimizin performansıyla ilgili sorunları da bu dönemde yaşamayacağımızı ümit ediyorum. Çünkü benim bu duruşumla bazı şeylerin ben yoluna gireceğini izliyorum, görüyorum” şeklinde ifadeler verdi.

 

KANTARCI: “ŞAHISLARA BAĞLI OLMAYAN BİR BAŞARIYA HEP BİRLİKTE İMZA ATALIM”

Kantarcı konuşmasını, “Olay şudur, il başkanı, ilçe başkanı geliyor ‘adayımız ol’ diyor. Ama ben tutuyorum onlara bir takım bir şeyler söylüyorum. Ben eğer sadece kendimi düşünüyor olsaydım bu teklifin üzerine atlardım balıklama partide dursun bir kenarda ben işime devam ederdim, ‘Benim gücüm var, vizyonum var, bana ne partiden’ diyebilirdim. Bu hareketin altında esas yatan şey; Atatürk’ün kurduğu partiyle öğündüğümüz ve Türkiye’nin şu anda rejiminin sigortası durumunda olan ama yıllarca iktidar başarısını göremediğimiz, hatta birçok insanın artık iktidarla ilgili bir beklentisini tükettiği bir partinin ayağa kalkmasını istiyorum. Ve bu partinin Atatürk’e, Cumhuriyete yakışır, demokrasiye yakışır bir parti olarak varlığını sürdürmesini istiyorum. Elbette ben bunu Türkiye çapında yapabilmeyi hayal etmiyorum. Ama biz nasıl ki belediyecilikte örnek olduysak, CHP’nin, Çaycuma’da her anlamda örnek bir parti olmasını ve kaybolan o güveni yeniden kazanmasını ve CHP’nin burada şahıslarla alakası olmayan kalıcı bir başarıya kavuşmasını sağlamasını istiyorum. Ve ben onun eşiğinde olduğumuzu umut ediyorum ve bunu hissetmek istiyorum. Ve sizin de bence şahıslardan ziyade kurumsal başarının sağlanması ve bunun kalıcı bir şekilde korunmasının hiç unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Şahıslar gelip geçici, makamlar gelip geçici ama içinde yaşadığımız bu 16-17 senedir yaşadığımız bu buhranın ortadan kalkması CHP’nin büyümesiyle güçlenmesiyle ve rejime sahip çıkmasıyla olacaktır. Günlük çıkarlar için kendilerini başka yöne kaydıran insanların tekrar bu büyük değerler için yüce değerler için bu adrese dönmelerini sağlamamız lazım. CHP’nin toplam başarısı Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması ve başarısı olacaktır. Avrupa Birliği’nden uzaklaştık, bir takım badirelere yuvarlanıp gidiyoruz. Neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Medya tamamen kontrol altında, bir muhalefet yok. Öyle bir ülke olduk ki, eskiden acıyarak baktığımız Irak gibi bir takım diktatörlük gibi yönetilen ülkelerin durumuna döndük. Umutsuzluk hakim, bu umutsuzluğu kırmanın yolu kitlesel başarıdan geçiyor. Şahıslar önemli değil, şahıslar gelip geçici. O yüzden ben bu görev bana teklif edildiğinde bunu kendi meselem olarak görmedim. Ben bunu görmediğim için sizler de bunu fark ettiniz ve sizler de sahip çıktınız. Bu bir başlangıçtır. Bunu unutmayalım diyorum” diyerek tamamladı.