Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, taşeronda çalışırken ÇAYBEL kadrosuna alınan işçilere verdiği öğle yemeğinde, “Yılbaşında devletin belirlediği asgari ücret 2 bin 20 lira oldu. Bizim belediyemizdeyse en az ücret alan kişi, 2.200 lira alacak” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediyede çalışan memur ve işçilerin ardından bugün de taşeron olarak çalışırken ÇAYBEL kadrosuna alınan işçilere öğle yemeği verdi. Belediyeye ait düğün salonunda yapılan yemeğe CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP İl Eski Başkanlarından Umut Başoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Körpüş Mısırlı ve Timuçin Pak’ın yanı sıra daire amirleri ve ÇAYBEL işçileri katıldı.

 

KANTARCI: “HEPİNİZİ ALNINIZDAN ÖPÜYORUM”

Yemekte konuşan Başkan Kantarcı, 5 yıl süresince Çaycuma’ya hizmet etmek için gece-gündüz çalıştıklarını belirterek, “Bu çalışma hepimizin yüzünü güldüren hepimizi mutlu eden, sadece Çaycumalıların değil bölge halkının beğenisini dile getirdiği, hatta Türkiye’de ses getiren güzel uygulamalar oldu. Ben öncelikle bu özverili çalışmalarınızdan dolayı tek tek hepinize teşekkür ediyorum, hepinizi alnınızdan öpüyorum” dedi. Çaycuma’nın gelişmesinde tüm belediye personelinin emeğinin de bulunduğunu ifade eden Başkan Kantarcı, konuşmasını, “Çaycuma Belediyesinin bir hizmet ordusu var. Göreve geldiğimizde belediyede 80 civarında taşeron işçisi tabir edilen geçici işçi vardı. Biz, birçok işi kendimiz yapmayı tercih ettiğimizden dolayı iş arayan ama nitelikli, becerikli, meslek sahibi arkadaşlarımızı bünyemize katmaya çalıştık. Ve bu 80 kişilik kadroya çok sayıda arkadaş ilave oldu. Şu anda Çaycuma Belediyesinde 200’ün üzerinde bu kapsamda elemanımız var. Bu sanıyorum ne Çaycuma tarihinde, ne de bölgedeki başka bir belediyede görülmüş değil. 200’den fazla insanı iş sahibi yapmak 5 yıllık bir dönem içinde değil bir belediyeye, milyarlık yatırım yapan sanayicilere nasip olmaz” diyerek sürdürdü.

 

KANTARCI: “YAPILAN İŞLER HEPİMİZİN ORTAK ESERİ”

Bugünkü yemeğin 5 yıllık dönemin sonucunda bir vefa yemeği olduğunu vurgulayan Başkan Kantarcı, şöyle devam etti: “Burada sizleri işe alırken tamamen objektif kriterlerle davrandım. Şu anda belki de birçok arkadaşımızı yüz yüze tanımam bile. Niye? İşe göre insan aldık. Torpile göre almadık. Partizanca almadık. Ben göreve geldiğimde adaylık döneminde de söyledim; ‘Kimseyi işinden etmeyeceğiz. Oy vermiş, vermemiş bakmayacağız’ dedim. Sözümüzü yerine getirdik. Şimdi de 5 yıllık dönemin sonunda çok güzel işler yapmanın gururu ve rahatlığıyla sizlerle bir çeşit vedalaşmak ve helalleşmek için buradayım. Hepinizin hakkını helal etmenizi istiyorum. Benden yana helal olsun. Ben Çaycuma Belediyesi çalışanlarının çok büyük çoğunlukla aldıkları paranın karşılığını verdiklerine inanıyorum. Çalışkansınız, beceriklisiniz, bu yaptığımız işler hepimizin ortak eseri. İnşallah önümüzdeki dönemde de çoluk çocuğunuzla beraber Çaycuma’ya hizmet etmeye devam edeceksiniz.”

 

KANTARCI: “YASALAR PERSONEL ARASINDA AYRIM YAPIYOR. BU İNSAN HAKLARINA AYKIRI”

Belediyede hiçbir personelin asgari ücretle çalışmadığını hatırlatan Başkan Kantarcı, “Yüzde 50’ye yakın personelimiz asgari ücretin çok çok üzerinde ücret alıyor. Geriye kalan yüzde 50’ de asgari ücretin epey üstünde. Yaptığı işe göre iki katını alan arkadaşlarımız var. Partimizin politikası var. Genel Başkanımız bütün belediyelere, ‘Belediyede çalışanların hepsi asgari ücretin üzerinde ücret alacak’ talimatı verdi ve bu talimatları uyguladık. Yılbaşında devletin belirlediği asgari ücret 2 bin 20 lira. Bizim belediyemizde en az ücret alan kişinin alacağı para 2200 lira. Elbette 2200 lirada çok para değil. Gönül ister ki sizlere çok çok daha fazlasını verebilelim. 16 yıldır süren bu adaletsiz dönemde taşeron işçisi ayrı, memuru ayrı, kadrolu işçisi ayrı ücretlendirmeye tabi tutuldu. Bu insan haklarına aykırıdır” şeklindeki ifadelerle konuşmasını sürdürdü.

 

KANTARCI: “ÇAYCUMA BELEDİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİRK BELEDİYEDİR”

Başkan Kantarcı, sözlerini şöyle tamamladı:  “Biz şirket kurduk. Çaycuma’da birileri, ‘Bu şirket neyin nesi’ dedi. Ama ne oldu? Şimdi bütün belediyelerin şirketi var. Ve Çaycuma Belediyesi şirketi aynı zamanda Çaycuma’ya katma değer üreten, geri dönüşüm yapan, Çaycuma’nın kent mobilyalarını yapan güzide bir kuruluş oldu. Size şunu söylüyorum; Çaycuma Belediyesi 5 yılda uçurumun kenarından doğru bir yola çıktı. Tavsiyem bu yolda yürümesini sağlamanızdır. Çaycuma şu anda bölgenin parlayan yıldızıdır. Çaycuma Belediyesinde kimse kayrılmamıştır, kimse itilip kakılmamıştır. Kimse Çaycuma Belediyesinden sebepsiz zenginleşememiştir. Çaycuma Belediyesinden nasiplenen, üzerinden rant sağlayan kimse olmamıştır. Bu çok büyük başarıdır. Çok önemlidir ve halkın da bunun takdirini yapacağından hiç şüphem yoktur. Çaycuma Belediyesi rant üreten bir belediye değildir. Çaycuma Belediyesi şirketiyle, taşeron elemanlarıyla, memuruyla, işçisiyle Türkiye’ye örnek olacak bir belediyedir. Hepinizi bu yönden kutluyorum. Başarılar diliyorum.”

 

DEMİRTAŞ: “ÇAYCUMA’YI AVRUPA KENTİ HALİNE GETİREN SİZLERİN ALIN TERİDİR”

Daha sonra söz alan Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Başkan sizden helallik istedi. Helallik vedalarda olur. Ben bunu kabul etmiyorum. Eğer benden de helallik istiyorsanız ben size helallik vermiyorum. Çünkü hep beraber, buradaki işçi kardeşlerimizle beraber önümüzdeki dönem 5 yıl daha Çaycuma’ya hizmet etmeye devam edeceksiniz. Sayın başkanımız gerçekten örnek bir belediyecilik sergiledi. Çaycuma’da farklı projelere imza attı ve Çaycuma’yı Avrupa kenti haline getirdi. Çaycuma’yı Avrupa kenti haline getiren aynı zamanda siz değerli arkadaşlarımızın alın teridir. Sizin emeğiniz de vardır. Çaycuma’nın her sokağında her caddesinde her taşında sizin alın teriniz vardır. Ben sayın başkanıma da, sizlere de çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

DEMİRTAŞ: “TÜM ZONGULDAK’A ÖRNEK OLUYORSUNUZ”

Çaycuma Belediyesinin yaptığı çalışmaları övgüye değer bulduğunu belirten Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın başkanımız sadece Çaycuma anlamında örnek teşkil etmiyor. Belediyecilik uygulamalarına baktığımızda tüm Zonguldak’a da örnek oluyorsunuz. Yaptığınız çalışmalarla, emeğinizle, alın terinizle tüm Zonguldak’a örneksiniz. Ve hatta Türkiye çapında da ödüller alıyorsunuz. Bunu lütfen bozmayalım. Önümüzdeki dönemde de Çaycuma’ya hizmet etmeye devam edin. Bülent Bey’i yalnızca Çaycuma’nın değil Devrek’ten Filyos’a kadar olan vadi bölgesinin ağabeyi olarak görüyorum.”