CHP Çaycuma Kadın Kolları 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için bir araya geldi.  CHP’nin Kantarcı İş Hanı’ndaki seçim ofisinde yapılan toplantıya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve eşi Belgin Kantarcı’nın yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve çok sayıda partili kadın katıldı.


Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaptığı konuşmada, Çaycuma’da çok büyük dönüşüm yaptıklarını belirterek, “Biz geldiğimizde bir tek çarşı, iki tane de cadde vardı ve bu caddelerde birçok boş dükkân vardı. Şimdi boş yer yok. Ama Çaycuma yeni caddeler kazandı, yeni alışveriş mekânları yapıldı. Çaycuma kimlik kazandı” dedi.


AKYOL: “GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATTI”

CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, burada yaptığı konuşmasında, 5 yıl önce Çaycuma’nın yetiştirdiği bir evladının CHP’den aday gösterildiğini ve seçimi kazandığını belirterek, “Belediye başkanımız, beş yıldır gecesini gündüzüne kattı Çaycuma’yı bugünkü haline getirdi. Bugün bu yapılan çalışmalardan memnun olmayanımız var mı? Yok. Hepimiz onunla gurur duyuyoruz. O, beş yıldır Çaycuma için gecesini gündüzüne kattı ve karne zamanı geldi. Şimdi iş bizde.  Tekrar başkanımıza aynı kuvvetle aynı destekle hep beraber yanında olacağız” dedi.


KANTARCI: “ALMANYA’DA BİLE SES GETİREN BİR ÇAYCUMA ORTAYA ÇIKTI”


Çaycuma Marşı ile eşliğinde kürsüye çıkan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “5 sene evvel yine burada toplandığımızda sisten, pustan karşıdaki binalar görünmüyordu ve ben size ‘Beni belediye başkanı yapacaksanız, benim ilk işim buranın havasını temizlemek olacak’ dedim. Göreve geldik ve ilk bir yıl içinde doğalgaz için yolları kazdık, kısa zamanda toparladık ve şu anda hepimizin gururlanacağı Türkiye’nin dört bir tarafında hatta Almanya’da bile ses getiren bir Çaycuma ortaya çıktı. Çaycuma 50 yıldır bu dönüşümü bekliyordu. Şu anda yaptığımız pazaryerini bütün Türkiye konuşuyor. Binin üzerinde pazarcı esnafı var ve sizler güvenli bir şekilde pazaryerine gidebiliyorsunuz? Bisiklet yollarıyla, yaya yollarıyla hepimizin güvenle yürüyebildiği ve içinde yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir çıktı ortaya. Çaycuma çevre yerleşim yerlerinden çok sayıda ziyaretçiye alıyor. Aslında ekonominin Türkiye’de son derece kötü olduğu bu dönemde, sıkıntılar yaşadığımız bu dönemde yine de Çaycuma bu düzenlemeler sayesinde, bu sıkıntıları en hafif şekilde atlatmış vaziyette” dedi.


KANTARCI: “ÇAYCUMA KİMLİK KAZANDI”


Şu aralar bazı kişilerin spekülasyon peşinde olduğunu hatırlatan Başkan Kantarcı, şöyle devam etti: “Diyorlar ki, bu düzenlemeler yapıldı, yaya yolları yapıldı, çarşı merkezi trafiğe kapatıldı, esnafın işi azaldı. Biz geldiğimizde bir tek çarşı, iki tane de cadde vardı ve bu caddelerde birçok boş dükkan vardı. Şimdi boş yer yok. Ama Çaycuma yeni caddeler kazandı, yeni alışveriş mekânları yapıldı. Çaycuma kimlik kazandı.  Tüm bunları bizim insanımız, bizim kadınımız,  bizim çocuklarımız ve bu memlekette yaşayanların geleceği adına yaptık. Genellikle politikacılar oy alabilmek için halka yalan söylemeyi tercih ediyorlar. Ben size yalan söylemedim. Siz benim yalan söylemeyeceğimi bildiniz ve bana oy verdiniz. Ben de yalan söylemediğimi kanıtladım. Buradan diğer politikacılara söylüyorum. Yalan söylemeden seçim kazanın hakkını verin.”


KANTARCI: “ÇAYCUMA’DAN TÜRKİYE’YE GÜÇLÜ BİR MESAJ VERELİM”


Seçime iki ay kalmasına rağmen halen daha ‘bir şeyler yetiştirelim’ diye çaba sarf etiklerini vurgulayan Başkan Kantarcı, sözlerini şöyle sürdürdü:  Vaat ettiklerimizin tamamını yaptığımız gibi üstüne çok çok da şeyler koyduk. Hizmet bitmez. Önümüzdeki döneme sizi yine heyecanlandıracak projelerimiz olacak. Sizden bu sefer güçlü destek istiyorum. ‘Nasıl olsa bu kadar hizmet yaptı nasıl olsa kazanır’ rehavetine kapılmayalım. Biz anketler yaptırdık, halktaki memnuniyet oranı çok yüksek. Ancak çalışmak lazım. Bu çalışmanın semeresini almamız lazım. Çaycuma’dan doğru Türkiye’ye bir mesaj verelim. Türkiye’de medeniyeti temsil eden, modernliği temsil eden, demokrasiyi temsil eden bir İzmir’imiz var. Niye bir de Çaycuma’dan başlayarak Zonguldak olmasın. Yerelden başlayarak bu ışıkları damla damla, halka halka yakarak bütün Türkiye’ye yayalım.”(Haber merkezi)