CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal Çaydamar Mahallesinde kahvehane toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyarette Şanal'a, İYİ  Parti İl Başkan Yardımcısı Fatma Gülay, Millet İttifakı Zonguldak Belediyesi Meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.

"ÜRETEN BİR ZONGULDAK OLACAĞIZ"

Çaydamar Mahallesi sakinleri ile konuşan Şanal; "Çaydamar  Mahallesi Zonguldak için önemli, emeğin olduğu bir yerdir.  İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayı olarak yola çıktım. Mühür sizin elinizde. Devam derseniz güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Tamam derseniz teşekkür edeceğiz. İnsana hizmet noktasından yola çıktık. Hizmet yaparken kimseyi ayrıştırmadan adaletli bir sekilde hizmet yapacağız.  Zonguldak mozaik bir yapıya sahiptir. Biz ayrıştırma yapmayacağız. Biz bu şehirde hizmet ederken istihdam da yaratmak istiyoruz. Üreten bir Zonguldak olacağız. İlk işimiz asfalt tesisi kurmak olacak. Ürettiğimiz asfaltı şimdi aldığımız asfalt fiyatının yarısına yapmış olacağız. Çaydamar mahallesinde ki dere aslında Devlet Su İşlerinin işi ama bu derelerin ıslahı için ne gerekiyorsa yapacağız. Sizleri derenin kenarında oturup çay içen mahalle sakinleri durumuna getireceğiz" dedi.

 

"ZONGULDAK HERGÜN GÖÇ VERİYOR"

 

Zonguldak esnafının hergün siftah yapmadan kepenk kapattığına vurgu yapan Şanal; "17 yıldır hükümetin ekonomiyi ne hale getirdiğini görüyorsunuz. Zonguldak'taki kapalı çarşılardan bitanesine gidin bakın, 2. kaftan itibaren üst taraflar hep boşaldı. Esnaf dükkan kapatıyor. TTK'ya işci alımında rezilliği görüyorsunuz. 1300 kişi emekli olan bir kuruma

1000 kişi alıyorlar diye tören düzenleyip hava atıyorlar. Rezaleti törene çeviren bir iktidarla karşı karşıyayız. Açlık sınırını 3800 lira olarak açıklıyorlar. 2020 lira asgari ücret. Nasıl olacak? Aranızda kredi kartı olupta borcu olmayan var mı?" dedi.

 

"KADINLARIMIZA,  GENÇLERİMİZE GELİR KAPILARI AÇACAĞIZ"

 

Gençlere ve kadınlara istihdam alanları yaratacağına vurgu yapan Şanal; "Kadınlarımıza ve  gençlerimize istihdam alanları açacağız. Bir  marka oluşturarak kadınlarımızın yapmış olduğu konserveleri satışa koyup kadınlarımıza ve gençlerimize gelir kapısı açacağız.Yaşlılarımıza, kimsesiz ihtiyaç sahibi insanlarımıza kucak açacağız. Evde bakım hizmeti getirerek kim, "Benim kimsem yok" diyorsa onun kimsesi olacağız. Wathsapp İhbar Hattı kurarak cenazesi olan bir ailenin yanına hemen bir psikolog, bir doktor yollayacağız. Ceneze işleriyle biz ilgileneceğiz. Vatandaşımız acısını yaşarken bide başka islerle uğraşmayacak. Her mahalleye bir park projemiz var. Gerekirse bazı yerleri kamulaştırıp oralara yeşil alanı olan parklar inşa edeceğiz" dedi.

 

"EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYORLAR, YALAN KONUŞUYORLAR"

 

Zonguldak ile ilgili bazı  projelerin Zonguldak'ın ortak projesi olduğuna vurgu yapan Şanal; "Kızlar plajı, Kapuz ve Orta Kapuz, Lavuar Alanı gibi projeler bu şehrin ortak projeleridir. Çıkıyorlar kendi projeleri gibi, devletin projelerini alıp yayınlıyorlar. Lavuar Alanı Projesi İsmail Eşref döneminde parası verilerek ve yarışma düzenlenerek hazırlanmış bir projedir. Yiğidi öldür

ama hakkını yeme. Proje hırsızlığı yapmanın anlamı yok. Lavuar Alanı Projesi İsmail Eşref döneminindir. Kızlar plajına, size söz ilk 6 ayda belediyeye ait bir tesis kurup gözde bir plaj haline getireceğiz. Bize güvenin destek verin" dedi.

 

"YAPARSA MÜHENDİS YAPAR"

 

Neden kendinin seçilmesi gerektiğini de anlatan Şanal; "Adaylar arasında en tecrübeli olan isim benim. Zonguldak'ın sorunlarını çözmek için bir mühendis gerek. Biz varlığı da yokluğuda iyi biliriz. Para nasıl kullanılır? Esnaf oluşumdan bunu da iyi bilirim. Ben 3 yıl Belediye Başkan yardımcılığı yaptım. Diğer adayların önüne bir evrak geldiğinde onu anlaya çözene kadar bir hayli vakit geçecek ama biz işin içinde olduğumuz için 'Nerede kalmıştık' diyeceğiz. İşi bilene verin. Tecrübe kolay kazanılmıyor. Bana destek verin bana güvenin" dedi.