AKP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selim Alan ve MHP adayı Hamdi Ayan, “Cumhur İttifakı”nın adaylarıyla ilgili anketini Halkın Sesi’ne değerlendirdi:

 “Çekilmek Yok”

Halkın Sesi’nin dünkü haberi Zonguldak kamuoyunda yankı buldu. Zonguldak şehir merkezinde yapılan bir ankette “Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak AKP adayı Selim Alan’ı mı görmek istersiniz, MHP adayı Hamdi Ayan’ı mı?” şeklinde kamuoyu araştırması yapılması akıllara “Cumhur ittifakı Zonguldak’ta işbirliği mi yapacak?” sorusunu getirdi. Halkın Sesi’ne konuşan Selim Alan ve Hamdi Ayan, kesinlikle çekilme taraftarı olmadıklarını, yarışının başladığı gibi devam etmesi gerektiğini söylediler.

ALAN: “İKTİDAR PARTİSİ ÇEKİLMEZ”

AKP Zonguldak Belediye Başkan adayı Selim Alan, böyle bir anketin varlığından ve niçin yapıldığından bilgisi olmadığını belirerek, “Bizim çekilmemiz söz konusu değil. AKP böyle bir anket yaptırmadı. Ne benim ne de teşkilatın böyle bir anketten bilgisi yok. Kimin yaptırdığını da bilmiyorum. Bunu konuşmak bile abes. İktidar partisi seçimden çekilebilir mi? Böyle bir ihtimal olabilir mi?”

AYAN: “ANKETTEN BEN ÇIKTIM”

MHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Hamdi Ayan ise, yapılan ankette kendisinin 8 puan önde çıktığını belirterek, “Anket, Ankara merkezli bir anket ama MHP yaptırmadı. AKP ya da CHP de yaptırmış olabilir? Ama anketin sonucunu biliyorum. Yüzde 25 ben, yüzde 17 ise Selim Alan aldı.  Ancak, birleşme ya da adaylardan birinin çekilmesinin söz konusu olamaz. Genel Merkeze bir ittifak yoluna gidilmemesi konusunda fikrimi söyledim. Yarış bu şekilde devam eder” dedi.