CHP Zonguldak Milletvekilleri aday tanıtım töreni Camlı Köşk'te başladı. Yaklaşık 750 kişinin katıldığı törende açılış konuşmasını yapan CHP il Başkanı Ertuğrul Koltuk, iktidar vurgusu yaptığı açıklamasında şunları söyedi:
"Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. CHP'nin iktidar olmasına 45 gün kaldı. En büyük destekçimiz belediye başkanlarımız verecek. Genel Başkanımız geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda artık AKP'yi ağzınıza almayın. Projelerinizi anlatın dedi. 7 Haziran'da CHP bayrağını en yükseğe taşıyacağız."



Ali İhsan kÖktürk: "Zonguldak diz çöktürüldü"

"Sizlerin temsilcisi olarak bugüne kadar inanç ve kararlılıkla mücadele etmeye çalıştım. Bu dönemde Zonguldak dizlerinin üzerine çöktürüldü. Insanlarımız işsiz kaldı. Milyonlarca insanımız açlık ve yoksulluğa muhtaç kaldı. Sizlerle beraber tek bir gün bu mücadeleden ödün vermedik. Ben bu görevleri bana bahşeden tüm CHP'lilere şükranlarımı sunuyorum. Makamlarımız geçici, inançlarımız ve ilkelerimiz CHP  edebidir. Önseçimde çıkan sonuca ve gelen Merkezi'mizin saygı duymayacak yeni seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum..."


Harun Akın: "CHP uzun zamandır ilk kez üyenin görüşünü aldı. Çok sevinen çok üzülen oldu. Önümüzde parlementer sisteme son vermek isteyen bir iktidar var. Onun için CHP'yi iktidar yapmak zorundayız. CHP genel merkezinin bugüne kadar hazırladığı en güzel seçim bildirgemiz oldu. Ilk defa iktidar partisi seçim bildirgemizi yanıtlamak zorunda kaldı. 13 yıldır AKP Milletvekilleri Zonguldak'a bir çivi çaktı mı? Bakın TTK'yı kapatmak istiyorlar. Biz bunu yutmuyoruz. AKP  13 yıldır Zonguldak'a kör bakıyor. AKP'yi alkışlarla göndereceğiz.   Bu seçim çok önemli. 13 sene bir parti iktidar olurda bir bakan çıkmaz mı? Emeğin başkentini emeklinin başkenti yapanlara karşı bir duyarlılık bekliyorum."