Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde CHP Zonguldak Milletvekili Adaylarının tanıtım toplantısı düzenlendi.

CHP İlçe binasının da bulunduğu Süleyman Seba Sokak’ta düzenlenen toplantıda saygı duruşunun ardından konuşan CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, birinci sıra adayı Şerafettin Turpçu, ikinci sıra adayı Ünal Demirtaş ve üçüncü sıra adayı Deniz Yavuzyılmaz’ı tanıttı. Kartal, dördüncü sıra adayı Harun Akın ile beşinci sıra adayı CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün, rahatsızlıkları nedeniyle tanıtıma katılamadıklarını belirtirken, “iki adayımız da ileriki günlerde Ereğli’ye geleceklerini söylediler” dedi.

ALPAGO; “ TÜM GÜCÜMLE ARKANIZDAYIM”
Tanıtım toplantısın adetsek amacıyla gelen ada adaylarından Önay Alpago, şehir dışına çıkacağı için yaptığı kısa konuşmada, aday gösterilen isimleri desteklediğini ifade ederek, “seçilen bütün arkadaşlarım kardeşimdir, elimden ne geliyorsa gücüm nereye kadar yetiyorsa CHP’nin bayrağını yüksek göndere çekmek için elimden geleni yapacağımı bilmenizi isterim” diye konuştu.

KOLTUK: SIRALAMAYI ÜYELERİMİZ YAPMIŞTIR
CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, oluşan sıralamanın, gerçekleştirilen ön eğilim yoklamasında üyeler tarafından belirlendiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
“Bu sıralamayı ne örgütler olarak bizler veya bir başkası yapmadı, 10 bin 500 üyemiz bu sıralamayı yaptı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bölgesel dengeleri bizzat kollayacağını bana bizzat ifade etmişti. Bizler de örgüt olarak saygı duyduk. Ve ikinci sıra Ereğli’den adayımız Ünal Demirtaş’a verildi. Bizler bu çıkan tablonun her zaman örgütler olarak arkasında duracağız, sonuna kadar el ele kol kola omuz olarak partimizi Ereğli’de olduğu gibi ilimizde de, Türkiye’mizde de inşallah sizlerin özverisiyle iktidar yapacağız.”

GENÇLERİN ADAYI YAVUZYILMAZ
CHP Milletvekili Adayı Yavuzyılmaz, hedeflerinin CHP’yi iktidara taşımak olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:
“Bundan sonraki süreçte artık aynı partide olduğumuz değil, partimize ne kadar katkı sağladığımız ne kadar insanı ikna ettiğimiz yumuşacık bir şekilde gönüllerine dokunarak CHP’yi iktidar yapmak için onlarla birlikte iktidara doğru yürümek için ikna etmemize kaldı.
Bunu mutlaka birkaç kişi olarak yapmayacağız. Binle, on binler, yüz binler olacak yapacağız. Biz Atatürk gençleri olarak partimizin verdiği bu muhteşem kararla ön seçimde aday olduk. Sadece ben değil aynı zamanda Türkiye’nin diğer kentlerinde pek çok genç arkadaşımız aday oldu ve hepsi sıralamadaki yerlerini aldılar. 
Bu öyle bir sıra ki, verdiğimiz mücadelenin ön saflarında yer alacağız, orada çarpışacağız, mücadele edeceğiz. Biz gençlerin ve tabi ki hepimizin hayalleri var, bizlere hayal etmeyi unutturdular, bu koca kentin, Emeğin başkentinin hayallerini geçmişini unutturdular. Binlerce teknik personeliyle Türkiye Taş kömürü Kurumu (TTK) sadece şehri güzelleştirmek için çalışırdı, bizler emek verip yerin altındaki cevheri çıkarmaya çalışırdık. Özelleştirme diye bir şey var, dünyada çok moda. ‘Bu olacak, herkes daha fazla gülecek, herkes daha fazla huzurlu olacak’ dediler. Hayallerimizi yok ettiler. Ve şimdi bakıyoruz, hepimiz daha mı mutluyuz, daha mı huzurluyuz? Hayır, hiç birimiz öyle değiliz. 
Madem ki bize gösterdikleri bu yol bizi mutlu etmiyorsa, o zaman tekrar işçi sayımızı artırmalıyız. Tekrar madenlerimize inmeliyiz. Tıpkı önseçimde CHP’mizin yaptığı gibi, gençlik ateşini çıkarır gibi yerin altındaki cevheri 30-40 bin işçimizle tekrar çıkarmalıyız. Sonra da onurlu bir şekilde insan olarak tekrar hayal etmeye başlamalıyız. Kararlı olacağız, inanacağız, adanmışlık ruhuyla hareket edeceğiz. 
Biz gençler bu ateşi Türkiye’de ön seçimle 7 Mart’ta ilk olarak Zonguldak’ta yaktık. Hepimizin içindeki gençlik ateşini çıkardık. Şimdi el ele, kol kola yazdığımız olan bu tarihi artık bir kenara bırakacağız 7 Haziran’da bir destan yazacağız. Bir oy daha almak için başka yollara tevessül etmeyeceğiz. Dimdik yürüyeceğiz, bir Atatürk genci olarak, bizler Atatürk’ü içselleştirmiş, düşüncelerini içselleştirmiş bu devrimin ilkelerini günün koşularında daha da ileriye götürecek olan gençler, partililer ve Türkiye sevdalıları olarak 7 Haziran’da sandıklarımıza sahip çıkacağız.

DEMİRTAŞ; KIRGINLIKLARI BİR TARAFA BIRAKACAĞIZ
CHP Zonguldak Milletvekili adayı Demirtaş, ev sahibi olduğunu hatırlattığı konuşmasında, şöyle dedi:
“CHP,  Örgütü ve genel merkeziyle birlikte bu seçim döneminde çok güzel bir kadro çıkardı. Ve Ereğli’mize de Alaplı’mıza da güzel bir fırsat sundu. Zonguldak’ta birinci parti olmanın, ülkemizde de iktidara gelmenin önünü açtı. O sebeple sizden, özellikle rica ediyorum; birbirimizin arasındaki ufak tefek küskünlükleri kırgınlıkları derhal bırakalım, ileriye bakalım. Ve Ereğli’mize, Alaplı’mıza, Zonguldak’ımıza yakışır şekilde partimizi birinci yapıp sandıkta patlatalım.”

EKİP LİDERİ TURPÇU
CHP Milletvekili adaylarında “Ekip Lideri” olarak isimlendirilen Şerafettin Turpçu ise13 yıllık AKP iktidarının ülkede büyük tahribatlar yaptığını ifade ettiği konuşmasında, şöyle konuştu:
“2002 tarihine göre bugün ülkemiz nasıl, halkımız 7 Haziran’da takdir edeceksiniz. Ama 13 yıl içinde çok büyük tahribatlar yaptıklarını biliyoruz. Ereğli, Zonguldak ve Çaycuma’yı geriye götürdüklerini biliyoruz. Çok tahribat yaptılar. Cumhuriyet’in temelleri ile oynadılar. Atatürk ve silah arkadaşlarını, çok zor koşullarda kurdukları Cumhuriyet’i ne hale getirdiler? AK Parti ilk defa, 7 Haziran seçimlerinde, savunma durumundadır. 
Bizler atağa kalktık. Bunun en büyük güvencesi de, genel merkezimizin önceki seçimlerden farklı olarak yaptığı ön seçimlerdir. Ön seçimler, CHP’yi çok öne çıkartmıştır. Ön seçimlerde, aday adayı arkadaşlarımız yarışmışlar, üyelerimiz hareketlenmişlerdir. Buradan aldığımız güçle, genel başkanımızda ön seçimlere girerek AK Parti ile hesaplaşmayla ilgili kadrolarımızın büyük oranda ön seçimlerde belirlemiş durumdayız.

BUGÜN KADROLARIMIZ İNANMALIDIR
Ereğli’de Erdemir özelleştirmiştir, tersaneler kapanmıştır. Ereğli’de işadamları, büyük bir buhran içindedirler. Bunlar iktidara geldiğinde, Ereğli’de, 5 binlerde olan icra sayıları şimdi 50 binleri geçmiştir. Köylerimizdeki yaşlılarımız torunlarını görememektedirler, çünkü göç etmişlerdir. Zonguldak’ta, TTK’da işçi sayısı 8 binlere düşmüştür. Kandilli’deki işsizlik katliamlarını görüyoruz, diğer bölgelerimizde hep böyledir. Dolayısıyla, bütün kadrolarımız, bu seçimi kazanmaya inanmaları gerekir. 

MADEM EKİP LİDERİYİM..!
Ereğli ile ilgi şöyle önemli bir durum var. Ben madem ekip lideriyim, burada da size hesap veriyorum. Ereğli 40 yıldır milletvekili bekliyor. Ön seçimlerde Ereğli için bir yer ayrıldı. Kontenjanla ilgili genel merkezimize gittik. Bize, genel başkanımızın kadın aday istediğin, özellikle de genç kadın aday istediği ifade ettiler. Örgütten geldiğimiz için bunu Ereğli ve Alaplı ilçe örgütlerimizle paylaştık. 
Örgütlerimin sorumluluğu ne ise benimde sorunumda, genel başkanımın da sorunu odur. Fakat 29 Mart’ta,  kadınlarımız diğer illerde erkeklerle iyi bir mücadele verip ön sıralarda çıktıkları için genel merkezimiz kadın adaylarla ilgili demek ki ‘yeterli’ demiş, Ereğli’de de böyle bir kontenjan belirleme yoluna gidilmiştir. 
Ünal kardeşimiz, genel başkanımız tarafından atandı. Burada, Ereğli ve Alaplı ilçe başkanlarım ile ben, her hangi bir adayın önünün engellenmesiyle ilgili bir rol almadık. Bunu içtenlikle söylüyorum.
Şimdi, sizin esas hesabınız şudur arkadaşlar; 40 yıldır milletvekilliğini istiyoruz, fırsat geldi. Beni zor durumu düşürmeyin, diğer ilçede ki arkadaşlarımın kırılması pahasını bende istedim. ‘Babamı tanımam. Ereğli ve Alaplı’nın hakkıdır’ dedim.
Bu Ereğli açısından iyi bir tercih olmuştur. 7 Haziran’dan sonda size şu soruyu sormasınlar; ’40 yıldır alamadınız, bizi bu kadar sıkıştırdınız. CHP’nin Ereğli ve Alaplı bölgesindeki oylar, hatırı sayılır şekilde, milletvekili sayımızı ikiye katlayacak şekilde, artmazsa…’ Bu durumda sizler ve ben sorumlu olurum.”

TURPÇU’NUN İNCELİĞİ
Turpçu, konuşmasını burada keserken, alanda bulunan aday adaylarından eski CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı’yı anons ederek mikrofonu verdi.
Balcı da, gün itibarıyla geçmişe nokta koyduklarını ifade ettiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“Mücadelemiz orada bitti, bugün gördüğünüz bu tablo ile yeni bir mücadelenin başlangıcını yapıyoruz. İnşallah 7 Haziran’da hepimizin yüzü gülerek sabahı edeceğiz. Hepimiz hep beraber ben yok biz olacağız. Ha Ünal Kardeşim, ha Şerafettin Bey, ha Yaşar Balcı, hiç fark etmez. Hepimiz biriz. Burada kişilerin vekil olmasından çok Türkiye Cumhuriyeti’nin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği önemlidir. AKP iktidarını yıkmak boynumuzun borcudur. Şahsı ve arkadaşlarımla beraber bu mücadeleye baş koyduk.”
Tekrar mikrofonu alan Turpçu, bu kez ‘yakın dostum’ dediği kontenjan aday adaylarından eski Ereği Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı konuşmaya davet etti.
Seçim çalışmalarıyla ilgili yola çıkıldığına dikkat çeken Posbıyık ise şunları söyledi:
“Biz yola çıktık Halil Posbıyık, Ünal Demirtaş isim olarak çok önemli değil, önemli olan ülkenin geldiği bugünkü durumdur. Türkiye’nin rejiminin değiştirilmeye çalışıldığı, demokrasinin yok edilmeye çalışıldığı bir ortamda, Cumhuriyetin yerlerde süründüğü bir ortamda, ülke elden giderken, Halil Posbıyık, Ünal Demirtaş birer teferruattır. Önemli olan Cumhuriyet’tir, demokrasidir, Atatürk liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti’dir.”
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Alaplı İlçe başkanı Ahmet Tosun çevre ilçe başkanları, eski belediye başkanları, milletvekili aday adayları ile kalabalık partilinin katıldığı tanıtım toplantısının ardından adaylar, parti binasına geçerek görüştü.