Zülfikar, CHP grup toplantısında, “İl Başkanı Ertuğrul Koltuk bu işi çözmezse istifamı genel merkeze kadar göndermeyi düşünüyorum.” diyerek kararını vurguladı.  Neden istifa ettiği ile ilgili açıklamada bulunan Zülfikar, istifasının temelinde Zonguldak Belediyesi Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’ın görevden alınması hakkında sunduğu raporun olduğunu dile getirdi.

Zülfikar’ın istifasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk da Zülfikar’ın bir anlık sinirle istifa ettiğini belirterek,  il yönetimi olarak istifayı kabul etmeyeceklerini söyledi.

“MECLİSE BAĞIMSIZ ÜYE OLARAK KATILACAĞIM”

Sunduğu raporda Şanal’ın Mart ayı sonuna kadar görevden alınmaz ise istifa edeceğini ve bu sözü yerine getirdiğini belirten Zülfikar şunları söyledi: “2 buçuk aydan bu yana bir belediye meclis üyesi arkadaşımızla birlikte kamuoyu ile paylaştığımız bir olay vardı. İl başkanımın ısrarı üzerine 2 bucuk ay sustum ama kendilerine bir rapor sunmuştum ve Mart ayı sonuna kadar bu raporun gereğini istemiştim. Raporda, bu arkadaşımız görevden alınmaz ise herhangi bir işlem yapmayacağımı hatta mecliste komisyonlara dahi aday olmayacağımı söylemiştim. İl başkanımız da Mart ayı sonuna kadar bu konuda gereğini yapacaklarını söylemişti ama bugün hala bu kişi belediye başkan yardımcılığını yürütmekte. Aynı zamanda genel merkeze de göndermiş olduğum raporla ilgili grup toplantısında da sorunu dile getirdim ancak bir sonuç alamadım. Benim bütün amacım CHP’nin ilkelerine uyulmasını istemek ama bu arkadaş ne hikmetse belediye başkan yardımcılığını kendi çıkarı ve bazı kişilerin çıkarı için kullanmaya başlayınca tepkim daha önce patladı.

“FİKRİMDEN GERİ DÖNMEYECEĞİM”

“İstemeyerek de olsa çok sevdiğim partimden istifa ediyorum.” diyen Zülfikar, “Bugünden itibaren mecliste bağımsız meclis üyesi olarak görev yapacağım. Belki bana kızan arkadaşlarımız vardır. Ben onlara şunu söylüyorum: Ben bu siyaseti yaparken herkesin gözüne dik bakacağım demiştim. İnsanların gözlerinden gözlerimi kaçırdığım an ben bu görevi yapmam demiştim. Beni sevip sayan bütün arkadaşlarımdan 7 Haziran’da yine CHP’ye oy istiyorum. Eğer milletvekili adayı arkadaşlarımız seçim çalışmaları ile ilgili mahalle gezileri yaparken beni de yanlarında görmek isterlerse seve seve katılacağım. Dilekçemin kabul edilip edilmemesini il başkanımın takdirine bırakıyorum ama ben fikrimden geri dönmeyeceğim ve bundan sonra meclisteki görevime bağımsız olarak devam edeceğim. Edilmez ise CHP’nin alacağı hiçbir karara uymayacağım. Bir tek bu yıl için söz verdim. 1 yıl birlikte çalıştığım denetleme kuruluna evet diyeceğim.” dedi.

KOLTUK, “ZÜLFİKAR’IN İSTİFASINI KABUL ETMEYECEĞİZ”

Zülfikar’ın istifasının ardından konuşan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Zülfikar’ın bir anlık sinirle istifa ettiğini belirterek, il yönetimi olarak istifayı kabul etmeyeceklerini söyledi. Koltuk, “Cavit Bey belediye meclisi üyesi arkadaşıyla anlaşmazlık yaşamış. Bir anlık sinir halinde böyle bir karar verdiğini düşünüyorum. Aile içerisinde böyle olaylar yaşanır. Biz zaten il yönetimi olarak istifayı kabul etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA