CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, 24 milletvekilinin yaptığı iki günlük Zonguldak ziyaretini değerlendirdi. Heyetin 2 günlük çalışmasının bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacağını belirten Pulat, "Halkımızla beraberiz. Zonguldak’ın ve Zonguldaklının sorunları ancak Cumhuriyet Halk Partisi İktidarı’nda çözülecektir. Biz iktidar yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

24 CHP’li Milletvekili Zonguldak’ta temaslarda bulundu, esnafın sorunlarını dinledi, CHP'nin çözüm önerilerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Milletvekili 8-9 Temmuz tarihlerinde Zonguldak ve ilçelerinde çeşitli temaslarda bulundu.

CHP’nin Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın Başkanlığındaki, CHP heyeti vatandaşın sorunlarını yerinde dinledi.

Programın ilk gününde, CHP heyeti ile birlikte İsmet İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Cumhuriyet’in ilk ili olan Zonguldak’ta hiç kimsenin Cumhuriyet’in kurucu kadroları ile hesaplaşma içinde olamayacağına vurgu yaptıktan sonra;  “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah ve kader arkadaşı İsmet İnönü’nün adını taşıyan bu parkta Sahil Projesi kapsamında yapılan düzenlemeler ile Cumhuriyet’in kurucu kadrolarıyla hesaplaşmaya girişmek, Cumhuriyet şehri Zonguldak’lıların kalbindeki Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve Cumhuriyet kahramanlarının yerini asla silemez” dedi.

TTK’YA 5 BİN İŞÇİ SÖZÜ

Program kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile birlikte Milletvekilleri Yüksel Özkan, Müzeyyen Şevkin, Baha Ünlü, Atila Sertel, Yıldırım Kaya ile Deniz Yavuzyılmaz Zonguldak Merkezde incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve beraberindekiler, Zonguldak Merkezdeki programları çerçevesinde; Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Hakan Yeşil ve madencilerle bir araya geldiler. Ziyarette, enerjiyi yönetemeyenin ekonomiyi de yönetemeyeceğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Akın, TTK’nın norm kadro açığına da değindi. Ahmet Akın; “İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden biri hemen acil olarak alınması gereken 5 bin kişilik istihdam var, norm kadro eksikliğini gidereceğiz. Norm kadro eksikliğinden kaynaklanan büyük sıkıntılar var. Hem yeteri kadar verimli çalışılamaması hem aynı zamanda galerilerde iş güvenliğinin aksamasına neden oluyor. İşçi açıkları söz verdikleri halde kapatılmıyor. TTK’ya yıllardır yatırım yapılmıyor. TTK’nın 5 binin üzerinde yer altı işçisi açığı var. TTK’ya işçi alınması gerekiyor İktidara geldiğimizde; TTK’ya ilk etapta 5 milyar liralık yatırım yapacağız. 5 bin işçi alımı yapacağız ve ilk etapta yılda 5 milyon ton üretim yapacağız. AK Parti hükümetinin 19 yıllık yönetiminde yanlış ekonomi ve sürdürülebilir olmayan enerji politikalarına son verip Zonguldak’a stratejik önemini yeniden kazandıracağız” dedi.

İLÇELERDE CHP TAM KADRO SAHADA

Süleyman Girgin ve Ulaş Karasu, Kozlu İlçesi’nde,  Kani Beko ile Hasan Baltacı, Serkan Topal Kilimli İlçesi’nde esnafın sorunlarını dinledi.

Ünal Demirtaş,  Sibel Özdemir, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İkinci gün Sevda Erdan Kılıç, Vehbi Gündoğdu, Ahmet Önal Karadeniz Ereğli ilçesinde çalışmalarda bulundu.

Alaplı İlçesi’nde; Özgür Ceylan ve Suat Özcan, Çaycuma İlçesi’nde; Servet Ünsal, Turabi Kayan, Yüksel Özkan, Fikret Şahin, Devrek İlçesi’nde; Ahmet Önal ile Vecdi Gündoğdu, ikinci gün Yıldırım Kaya Gökçebey İlçesi’nde; Serkan Topal ile YDK üyesi Sezgin Kaya halkın sorunlarını dinledi, esnafla görüştü.

“ESNAF DERTLİ, İŞÇİ DERTLİ, ZONGULDAK’LI DERTLİ”

CHP heyetinin ziyaret programı ile ilgili olarak Zonguldak İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada,  “Zonguldak’ın sorunlarını yerinde tespit etmek, Zonguldaklıların dertlerini dinlemek için yoğun bir program gerçekleştirdik” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, CHP’li Milletvekillerinin, CHP örgütleriyle birlikte ziyaretler yaptığı hatırlatıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan sendikalara, ticaret odalarından meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarından esnafa, çiftçimizden pazarda alışveriş yapan vatandaşa kadar herkesin sorunlarının dinlendiği vurgulandı.

Özellikle esnafın ve emek kesiminin sorunlarının giderek büyüdüğüne işaret edilen açıklamada, “Esnaf dertli, maden işçisi dertli, Zonguldak’lı dertli. Türkiye’deki ekonomik buhranın, işsizliğin, yoksulluğun Zonguldak’taki yansımalarını 2 gün boyunca yerinde tespit ettik. AK Parti iktidarının üvey evlat muamelesi yaptığı Zonguldak’ın yaşadığı sorunları bir kez daha gördük, not ettik.” denildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat; “Zonguldak’ta ilk defa bir siyasi parti, bu kadar kalabalık bir milletvekili grubu ile tüm Zonguldak ilçelerinde  çalışma yapıyor. Bütün örgütlerimizle birlikte, tam kadro alanlardayız. Seçim ister zamanında olsun isterse erken olsun, biz tüm örgütlerimizle seçime hazırız. Halkımızla beraberiz. Zonguldak’ın ve Zonguldaklının sorunları ancak Cumhuriyet Halk Partisi İktidarı’nda çözülecektir. Biz iktidar yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Heyetin 2 günlük çalışması, bir rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Genel Başkan yardımcısı ve Parti sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası da ilerleyen günlerde Zonguldak’a ziyarette bulunup, Zonguldak iş dünyası ve esnafı ile buluşup kentin ekonomi nabzını tutacak. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlar ile buluşturacak Zonguldak programı hazırlıyoruz. CHP lideri bu kapsamlı programda Zonguldaklılarla buluşup halkın gerçek sorunlarına yönelik CHP’nin çözüm önerilerini anlatacak. (Haber Merkezi)