CHP İl Başkanı Hakkı Güney bir basın toplantısı yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 Mart günü saat 17.00’de Madenci Anıtı önünde bir miting yapacağını duyurdu.

Kalabalık bir basın mensubu grubunun katıldığı toplantıda bazı sorulara da yanıt veren Hakkı Güney seçim çalışmaları sırasında afişleme yapan partili üyelerinin bir kısmının saldırıya maruz kaldığını belirterek bunun yakışık almadığını söyledi, Güney aynı şekilde birkaç gün önce de İYİ Parti üyelerinin aynı şekilde saldırıya maruz kalmış olduklarını hatırlatarak “emniyet güçleriyle birlikte çalışıyoruz,  sorumlular cezalarını çekmeli” dedi.

Seçim çalışmalarında gereken nezakete yer verilmesini de isteyen Güney AKP merkez İlçe Başkanının bazı açıklamalarının yersiz ve sorumsuz olduğunu belirterek “ortamı geriyor” dedi.

Kendisine sorulan CHP milletvekilleriyle arasının nasıl olduğu şeklindeki bir soru üzerine de İl Başkanı Güney “seçim çalışmalarımızı birlikte sürdürüyoruz, herkes üstüne düşen görevi yapıyor, ben de burada Genel Başkanımızı temsil eden İl Başkanı olarak değerli milletvekillerimizle birlikte çalışıyorum” dedi.

Yine bir soru üzerine Proje tanıtım toplantısında eski belediye başkanı İsmail Eşref’in bir projenin tanıtımında yaptığı konuşmanın tamamen başkan Adayları Şenol Şanal’ın vefalı davranışının bir sonucu olduğunu belirterek “sıra o projeye geldiğinde üstünde çok emeği geçmiş bir eski başkan olarak Eşref’i kürsüye davet edip tanıtımı bizzat kendisinin yapmasını istemesi güzel ve yerinde bir davranış örneğidir, vefa gösterilmiştir, Şanal’ın anında bir insiyatif kullanarak bu olayı gündeme taşımış olması başarıdır, kutluyorum” dedi.

Hakkı Güney seçim çalışmaları için de Zonguldak’ı karış karış taradıklarını ve tüm görevlendirilen partililerin görevlerinin başında olduğunu ve kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Güney seçimi de merkezde açık ara ile alacaklarına emin olduklarını sözlerine ilave ederek “sadece merkezde değil, birçok ilçe ve beldede de öndeyiz, 1 Nisan günü farklı bir Zonguldak görecekler” şeklinde konuştu. (Sermet AKSU)