CHP'li Uzun'dan, Alan'ın twitine İnönü'nün sözüyle gönderme

"CESUR OL, ÖZÜR DİLE"

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, İsmet İnönü heykelinin önüne yapılan kaykay rampasının yıkılması nedeniyle twit atan Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ı ti'ye aldı.

O ucubenin yapımı sırasındaki tartışmalarda kaykay rampasını savunan ve CHP İl Başkanı Murat Pulat'ın sarfettiği sözler için özür dilemedikçe konuşmayacağını ifade eden Selim Alan dün bir twit atarak sadece halkın tepkisini dikkate alacağını söylemişti. İnönü heykelinin üzerindeki veciz sözün fotoğrafını da paylaşan Selim Alan'a yanıt veren CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, "İsmet İnönü'nün söylediği gibi cesur ol özür dile" dedi.

İşte Uzun'un o açıklaması:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı  ve ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ‘nün heykelinin önüne yapılan anlamsız ve ucube eklenti nihayet kaldırıldı. Cumhuriyet’in tüm değerleriyle kavga eden  bu adamlar ; ilk başlarda yapılan bu işte bir yanlışlık  ve saygısızlık görmeyip  il başkanımızın açıklamasından dolayı özür dilemesi gerektiğini, 33 milyonluk sahil projesini görmeyip, heykele takılıyorlar falan demişlerdi...

Sözde gençleri ve çocukları düşünerek yaptıklarını söyledikleri bu rampanın aslında niye oraya yapıldığını herkes çok iyi anladı ve tepkisini ortaya koydu .

Parkın düzenlemesi sürerken ‘’Olay yeri inceleme pozlarını’’ paylaşan Belediye Başkanı sözde gençleri ve çocukları düşünerek yapılan bu rampanın aslında onları tehlikeye attığını göremedi .

Milletvekilimiz  Deniz Yavuzyılmaz’ın TOKİ Daire Başkanına yaptığı açıklama ve kamuoyu tepkisi, bu gereksiz, yersiz ve sağlıksız  uygulamayı ortadan kaldırdı. İsmet İnönü Parkına yapılan düzenlemeler eleştiri almaya başlayınca ‘Proje TOKİnin ‘diyerek  bize mahkeme kapılarını adres gösteren sayın Belediye Başkanı; TOKİ yanlışından döndü, kendilerine teşekkür ederiz. Sizde gönderinizde paylaştığınız İsmet İnönü’nün o veciz  sözündeki gibi ‘cesur olun’ ve özür dileyin…TOKİ ile istişare etmekte çok geç kaldınız... ‘’Bizler sadece ve sadece halkımızın taleplerini dinler ve halkımızın taleplerini ciddiye alırız.’’ demişsiniz ya  hani o zaman CUMHURİYET değerleri ile kavga etme, Zonguldak insanına hizmet et… Kraldan çok kralcı davranma.