CHP Zonguldak İlçe Başkanı Ebru Uzun, gazete ofislerine Zabıta göndererek basın mensuplarını baskı altına almaya çalışan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın tutumunu eleştirdi.

 

İşte o açıklama:

"Eğer yandaş ve candaş değilsen gazetecilik zor meslek. Mesleğin ahlak kurallarına uymayı  ilke edindiysen tek amacın vardır. Halkın haber alma hakkına sahip çıkmak.

Doğal olarak bu görevi yaparken fincancı katırlarını ürkütürsün. Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğu, gerçekleri yazanların ağır bedeller ödediği bir ülkede yaşıyoruz.

Tıpkı bu kentte yaşadığımız gibi. Konuşması, yazması, görmesi gerekeni susturmaya çalışmak büyük bir acizliktir. Özellikle son günlerde hem basın mensuplarına, hem muhalif olan halk kesimine bir tehdit furyasıdır gidiyor. İktidarı elinde tutanlarca korku salmak ve yaymak suretiyle herkesi, her şeyi  istedikleri gibi yapılandırmaya çalışıyorlar. Sürekli parmak sallayarak, yüksek perdeden bağırarak hamasetle, efelenmeyle karizma koruma çabası gösterenler şunu bilmelidir ki; korku insanın kendi düşüncelerine verdiği bir tepkidir. Biz de şunu çok iyi biliyoruz ki korkutandır en çok korkan!!

Kalemini, aklını kiraya verenler yok mu? Elbette var. İstiyorlar ki herkes duymak istediklerini söyleşi, yazsın çizsin halkın da gözüne perde insin.

Bugün haklarında istemediği haberler çıkıyor diye Zonguldak  basınında görev yapan arkadaşlara sözlü tehditler savrulmuş, ardından iş yerlerine zabıtalar gönderilerek  gözdağı verilmek istenmiştir. Bu kabul edilemez bir tutum  ve davranıştır.  Yapılan haberlerde suç unsuru olan bir durum varsa mahkemeye gider yasal yollardan hakkınızı ararsınız.

Basın emekçilerini bu yolla zapt-u rapt altına almaya çalışan bu zihniyeti kınıyor gösterdikleri bu tahammülsüz tutuma son vermeye  davet ediyorum.

 Emeğin başkentini temsil edip yönetenler şunu anlamalıdır bu şekilde sevgi olmaz, saygı olmaz, irade olmaz. Yarın kimin ne olacağının belli olmadığı bu günlerde öfkenizi ve egolarınızı frenlemek zorundasınız. Yaşadığımız   bu salgın felaketi  ve  acılar karşısında  hepiniz ellerinizi vicdanınızın üzerinden çekmeden  kararlar  alın. Hoşgörülü insan olabilmek çok da zor değil" (Haber Merkezi)