CHP, AKP ve MHP'de haftalardır merak edilen milletvekili sıralaması listeleri için partilerin genel merkezinde hazırlanıyor. Halkın Sesi istihbarat servisinin edindiği son bilgilere göre CHP'nin ikinci sıra kontenjan adayı için en şanslı isim Alaplı eski Belediye Başkanı Muhabbet Tezel. Ancak CHP Genel Merkezi'de devam eden toplantıda CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in Ereğli eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık için bastırdığı gelen bilgiler arasında. Yine geç saatlerde gelen bilgiye göre Avukat Ünal Demirtaş'ın da şanslı isimler arasında olduğu öğrenildi.

AKP'de ise birinci sıra için Zonguldak eski Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır'a kesin gözüyle bakılıyor. İkinci sıra için ise Ereğli'den Ercan Candan ve Aslan Keleş AKP Genel Merkezi kulislerinde geçen en güçlü isim. Aslan Keleş, yakın çevresindeki arkadaşlarına bir mesaj atarak ikinci sırada olduğunubelirtip destekçilerine teşekkür etti. Üçüncü sıranın favorisi ise Özcan Ulupınar.

MHP'de akşam saatlerinde sosyal medyada Başkentçi olarak bilinen bir internet fenomeni MHP'nin birinci sıra adayının Zeki Çakan olduğunu yazdı. Ancak Halkın Sesi'nin görüştüğü MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, bu bilginin kesin bilgi olmadığını görüşmelerin sabaha kadar sürebileceğini söyledi.