CHP Zonguldak Milletvekili adaylarından ilk üç sıradaki isim 1. sıra adayı Şerafettin Turpcu, 2. sıra adayı Ünal Demirtaş ve 3. sıra adayı Deniz Yavuzyılmaz’ın katıldığı ziyarette, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, 4. sıra adayı Harun Akın hastalığı nedeniyle toplantıya katılamadığını belirtirken,  5. sıra adayı Ali İhsan Köktürk’ün ise işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığını söyledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, toplantının aday tanıtım toplantısı olmadığını belirterek, birlik beraberlik çağrısı yaptı ve partilerinin Zonguldak'ta birinci parti olacağını savundu.

“BİZ BU SAÇLARI DEĞİRMENDE AĞARTMADIK”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de toplantıya katılarak, “7 Haziran’da Türkiye’de milletvekili sayısını çoğultarak iktidar olacağımızın heyecanını şimdiden yaşıyor.Bir yere aday olurken ilk önce kendine sonra ekibine güveneceksin.  Aday arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi. CHP Zonguldak 3. sıra Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz: Bizler büyük madenci yürüyüşü yapmış kentin çocuklarıyız.  Sandığa gidip iktidar olacağız ve bir tarih daha yazacağız” diyerek kendisini destekleyen herkese teşekkür etti. CHP Zonguldak 2. sıra kontenjan adayı Av. Ünal Demirtaş da  Ak Parti iktidarını sert bir dille eleştirerek; “İktidarı sandığa gömeceğiz” diyerek CHP’lileri çok çalışmaya çağırdı. CHP Zonguldak 1. sıra Milletvekili Adayı Şerafettin Turpcu, kendisini “Genç olmasada gönlü genç olan adayımız” şeklinde tanıtan İl Başkanı Koltuk’a “Biz bu saçları değirmende ağartmadık. Örgütün tüm kademelerinde yıllardır çalıştık” sözüyle karşılık vermesi gülüşmelere neden oldu.  

TURPCU: “BİZ BAŞSAVCIYA SORUNLARI,

O DA BİZE FOTOĞRAF ÇEKMESİNİ ÖĞRETECEK”

“Ben polikit konuşmam, siyasetçiyim” sözleriyle başlayan Turpcu: “Alaplı ve Ereğli’de çok değerli kontejan adayı arkadaşlarımız vardı. Başka Halil Posbıyık ve Önay Alpago hanım efendi. Diğer aday adayı arkadaşlarımızda var. Ben onların hepsinin özellikle Halil Posbıyık arkadaşımız selamını getirdim. Kendisi bizimle çalışacağını söyledi. Bu genel merkezimizin tercihiydi. Ünal Demirtaş kardeşimiz aday gösterildi” dedi. Ak Parti iktidarının aday listesi hakkında da yorum yapan Turpcu: “Ak Parti’li yönetici dostlarımıza soruyorum; ‘Zonguldak’ın ekonomik durumundan memnunmusunuz’ diye. Her halde kendileri de emin değillerki, adaylarını tespit ederken yaptıklarını görüyoruz. Başımıza 1. Sıra adayı olarak sayın başsavcıyı getirdiler.  Kendisine başarılar diliyorum. Biz başsavcımıza Zonguldak’ın sorunlarını anlatacağız. O da bize güzel fotoğraf çekmesini ve fotoğraf çekilecek güzel yerleri gösterecek. AKP’nin kalesi boş. Bu boş kaleye gol atacağız. MHP’ninde listesi boş, onlarda aday çıkaramadılar. Listenin 1 ve 2. Sırasına bakıyorum, diğer arkadaşları da tanımıyorum. CHP olara vekil sayımızı ikiye katlayacağız. Bu seçim büyük süprizler olacak” şeklinde konuştu.

HARUN AKIN, “HASTAYIM”

Konuşmaların ardından İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, toplantıya hastalığı nedeniyle katılamayan 4. sıra adayı Harun Akın’ı telefonla aradı. Telefon bağlantısıyla toplantıya katılan Akın, hasta olduğunu belirterek, kimsenin yanlış anlamamasını bundan sonra çok çalışıp partimizi Zonguldak’ta birinci parti yapacağız” dedi. Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Haber: Nermin AKKAYA