CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı bir açıklama ile mülkiyet sorunu konusundaki son gelişmeler hakkında bilgi verildi. Yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:

“Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığımızca CHP İl Yönetim Kurulu kararı ile kurulmuş olan Zonguldak Sorunları ve Çözümleri Komisyonu, çalışmalarını bir kanun teklifine çevirmiş olup, bu kanun teklifimiz TBMM CHP Grup Başkan Vekilliği’ne sunulmuştu.

Komisyon Başkanımız Sayın Harun Akın başkanlığında heyetimiz Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Danışmanları ile konu üzerinde bir kez daha çalışarak TBMM’de çalışmalarına devam eden Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler komisyonuna sunulmak üzere kanun teklifimizi bir önergeye çevirdik ve ilgili komisyonun alt komisyonuna İstanbul Milletvekilimiz Süleyman Çelebi, Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel imzası ile sunuldu. CHP Grup Başkanvekilimiz Akif Hamzaçebi Komisyon Başkanımız Harun Akın’ın girişimleri ile bu çalışmalarımız Maliye Bakanlığı’nın da gündemine girerek Maliye Bakanlığı’nın tavsiyeleri üzerine Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş imzası ile geçen hafta Perşembe günü çalışmalarına devam eden alt komisyona mülkiyet sorunu ile ilgili önerge verilmiştir. Mülkiyet sorunu Zonguldak’ın en önemli sorunlarından biridir. Böyle önemli bir konuda bizim CHP olarak yapmış olduğumuz çalışmaların yanında AKP’nin de aynı doğrultuda önerge vermesi çok önemlidir. AKP’nin vermiş olduğu önergedeki maddeler üzerinde bizim çalışmalarımız ile bazı farklılıklar bulunmaktadır. Komisyon başkanımız Harun Akın bu hafta devam eden komisyon çalışmalarına katılarak AKP ve CHP önergelerinin birleştirilmesi hususunda çalışmalarına devam edecektir. Sonucun Zonguldak için hayırlı olması dileği ile kamuoyunun bilgilerine sunulur.”