CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Şerafettin Turpcu ve beraberindekiler CHP heyeti KESK’i ziyaret etti. Referandum için ‘Hayır’ çalışmalarına başlayan CHP, KESK yöneticilerden kampanyaya destek istedi.

“SOSYAL DEMOKRAT BİR PARTİDEN BEKLENTİMİZ DE BUYDU”

Ziyarette konuşan Zonguldak Eğitim- SEN dönem sözcüsü Orhan Yılmaz, CHP’nin il yönetimi aracılığıyla CHP’li milletvekilleriyle tekrar kavuşmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Yarıyıl tatilinde olduğumuz için çoğu arkadaşımız burada yok. CHP 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sendikamıza verdiği destekle oldukça bizleri mutlu ettiler. Sosyal demokrat bir partiden beklentimiz de buydu. Genel merkezimiz ve il ve ilçe anlamında ziyaretlerinde sorunlarımızı dile getirdik. Mücadele sadece ana muhalefet partisi endeksli değildir. Sistemden memnun olmayan ve geleceğe yönelik kaygıları olan herkes yapmalıdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“EVET ÇIKARSA EŞİ GÖRÜLMEMİŞ İDARE TARZI OLACAK”

Orhan Yılmaz’ın ardından konuşan CHP İl Başkanı Ahmet Altun, AKP 15 yıldır ülkemizi idare etmekte olduğunu vurgulayarak, “Bu idare sürecinde de hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanı tarafından idare ediliyor. Bu idare tarzını meşrulaştırma anlamında şimdi başkanlık sistemi adı altında 18 maddelik anayasa değişikliği önümüze koyuluyor. Bundan evet çıkarsa sultanlık veya tek adamlık dünyada eşi görülmemiş bir idare tarzı olacaktır. Yani yarın sabah hepimizi tutuklayabilecek, hepimizin mal varlığımıza el koyabilen bir sistem gelecek. Adam öldürsek bile ceza alamama ihtimalimizi ortaya çıkaracak bir sistem doğacaktır. Bunları anlatmak için buradayız” diye belirtti.

“TÜRKİYE 1 KİŞİDEN BÜYÜKTÜR”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye olağan üstü bir süreçten geçtiğini ve 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye bir türbülansa girdiğini ifade ederek, “15 Temmuz darbe süreci tüm milletimizin ve parlamentoda temsil edilen tüm partilerin çabasıyla önlendi. Siyasi iktidar bu darbe girişimini bir fırsata dönüştürdü ve OHAL ile birlikte sivil darbe girişimine başlandı. Şuanda da bunun etkilerini toplum ağır bir şekilde yaşıyor. 15 Temmuz AKP iktidarının yaptığı yanlışların ağır bir faturasıydı ve bu anayasa değişikliği ile birlikte daha ağır bir fatura çıkartılması bekleniyor. Türkiye’nin gündemine ısıtıp ısıtıp önümüze koyulan bu başkanlık sistem sarayda kapalı kapılar ardında hazırlanan bir taslak halktan gizlenerek komisyondan ve meclisten geçirilmiştir. Yani neredeyse kaptı katçıya getirildi. Genel kurulda da halktan yayınlar kaçırılmıştır. Anayasa ile ilgili hiçbir konu canlı yayında dile getirilmedi. Erken seçim baskısı yapıldı, gizli kullanılması gereken oylar açık şekilde kullandı yani milletvekillerine büyük bir baskı yapıldı. Biz bunu telefonlarımızdan yaptığımız canlı yayınlarla dile getirdi. OHAL’in yaydığı bir korku ikliminde bunu yaptılar. Devlet ve yargı gücü kullanılarak böyle bir ortamda rejim değiştirilmeye çalışılıyor. Bu rejim değişikliği Türkiye’nin yararına olacak bir rejim değişikliği değildir. Bu süreç Türkiye’nin ne hale geleceğini gösteriyor ve bu değişiklikle birlikte ülkemiz OHAL ve sıkı yönetimle yönetilecektir. Bu durum bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil. Ancak bu sorun CHP’nin sorunu değildir. Bu sorun bu topraklar üstünde yaşayan 80 milyonun sorunudur. Demokrasinin temelini oluşturan bir sistem ortadan kaldırılıyor ve tek adam yönetimine doğru gidiş sağlanıyor. Bu tabiî ki demokrasiyi de ortadan kaldıran aynı zamanda yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran bir rejim değişikliğini öngörüyor. Dediğim gibi bu sorun 80 milyonun sorunudur. Hatta çocuklarımızı, torunlarımızı bile ilgilendirecek bir sorundur. Bu değişiklik gerçekleşirse Türkiye’nin çok ağır faturalar ödeyeceğini düşünüyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi ilgilendiren bir sorun ve toplumun topyekun bir şekilde buna karşı çıkmalıdır. Bütün yük bizim üzerimizde gibi gözüküyor ama sendika ve STK’lara da çok büyük görev düşüyor. Bu anlamda KESK ve Eğitim-Sen’in de birlikte tavır alacağından hiçbir kuşku yok. Hayır cephesinden genişletilmesi anlamında destek bekliyorum. Türk milletine de güveniyorum. Demokrasinin ağır bedeller ödeyen bir ülkede halkımızın da demokrasiye sahip çıkacaktır diye düşünüyorum. Yine söylüyorum Türkiye 1 kişiden büyüktür” dedi.

“AÇIK OY KULLANAN FETÖ VEKİLİ”

Son olarak konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, AKP’nin içinde de iktidarı düşürecek kadar FETÖ’cü olduğuna değinerek,  “Kimler açık olarak oy kullandıysa emin olun ki onlar FETÖ şüphesi olan milletvekilleridir. Sonuçta güçler birliğini seferber edersek, tek adam diktatörlüğüne gidecek anaysa değişikliğine hep birlikte bir cephe olmamız gerekiyor. Eğer bunu becerirsek onlar için bir düşüş başlar. Burada üstünlük sağlamanın yolu kırsalda köylerde çalışmalarda sizlerde ekipler oluşturarak belli bir koordinasyon içerisinde oradaki seçmenlerimize bunun bir ucube anayasa olduğunu, başkanlık bile olmadığını dile getirmenizdir” ifadelerine yer verdi.

Ayrıntılar Geliyor…