CHP Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş, ihraç edildiği iddiaları üzerine “Savunmam istenmediği için neyle suçlandığımı bilmiyorum, kararın gerekçesini daha tebliğ etmediler” dedi.
CHP Zonguldak Belediye Meclis üyesi Turan Demirtaş, CHP’den ihraç edildiğine yönelik duyumlar aldığını ifade ederek açıklamada bulundu. Demirtaş, “Üyesi olduğum CHP’den ihraç edildiğim hakkında basın çalışanlarından çok sık duyumlar aldım. İçinde hiçbir hukukçu olmayan bir disiplin kurulundan bu beklenirdi. Savunmam istenmediği için, neyle suçlandığımı bilmiyorum, kararın gerekçesini daha tebliğ etmediler” dedi.
Demirtaş, “Sanırım çok ağır bir suç işledim ki, savunmama bile gerek görmeden acilen ihracıma karar vermişler. Başkanı eleştirmek, hesap sormak, önerge vermek, meclis üyesi olarak benim yasal görevim, sorumluluğum ve yetkim. Böyle devam ederse; Zonguldak’ın hiçbir sorununa kalıcı çözüm bulunmaz. Örneğin; kentsel dönüşüm yapılmaz, çarpık kentleşme, kaçak yapılaşma durdurulmaz, otopark sorunu, trafik sorunu asla çözülmez. Doğruya doğru, eğriye eğri demek benim şiarım. Bundan sonra da meclis üyesi olarak mücadeleme daha özgür şekilde devam etmeme izin verdiler. Zonguldaklıların, gençlerin, çocukların, sağlıklı ve mutlu yaşayabilecekleri çağdaş bir kente kavuşabilmeleri için var gücümle çalışacağım” ifadelerine yer verdi.