CHP İl Başkanı Murat Pulat, partilerine karşı linç kampanyası başlatıldığını söyleyerek, “Maddi manevi hiç bir konuyu çözememiş bir tablodan çıkışı CHP ye yüklenerek bulamaz” dedi.

Pulat yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yerdi; “Son dönemde Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili seviyesiz propagandalar yapıldığına tanık olmaktayız.

Başta Genel Başkanımız olmak üzere, Merkez Yürütme Kurulu Üyelerimiz, Milletvekillerimiz, İl ,ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanlarımız ,İl genel meclisi ve Belediye Meclis üyelerimize, İl, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerine bilinçli bir şekilde linç kampanyası başlatılmıştır.

Yapılan açıklamaların içinden laflar cımbızla çekilerek bizleri itibarsızlaştırmaya çalıştırmaktadırlar. Halkın nezdinde karşılığı kalmayan Akp, destekçileri ve havuz medyası asılsız, mesnetsiz ve seviyesiz bir şekilde saldırmaktadırlar.

İşin daha ironik yanı, Akp ile işbirliği halinde olan sol görünümlü bazı odaklar bu kampanya ya katılmış durumdalar.

Ülkeyi yönettikleri süre boyunca içinden çıkılmaz bir hale sokan Akp iktidarı, ülkeyi yoksulluk, yolsuzluk batağına sürükledikten sonra şimdi de vatanı kısım kısım satmaya başlamıştır. Bunların sonucunda iktidar parçalanmaya, parçalanan yapıdan yeni partiler kurulmaya ve bu zamana kadar Akp'ye oy veren seçmen de Akp den kopmaya başlamıştır.

İktidar ve destekçisi kendi içindeki çözülmeyi engellemek ve seçmenine şirin gözükmek adına partimizi ve millet ittifakını yıpratmak ve parçalamak için her türlü hamleyi  yapmaktadır.

Akp, bizleri kendileri gibi Vatanını sevmeyen, gerektiğinde parsel parsel satan, toplumsal değerleri hiçe sayan, vatandaşı  düşünmeyen ve açlık ve yoklukla terbiye etmeye çalışan, dünyayı ve ülkemizi saran Covid 19 salgınında bile vatandaşı perişan edip, maddi manevi hiç bir konuyu çözememiş bir tablodan çıkışı CHP ye yüklenerek bulamaz. Oysa biz çözüm önerilerini  zaten çok önceden açıklamıştık. Halkın çoğunluğu gidişattan son derece rahatsızdır.

Ancak bilinmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ve en sade üyesine kadar yurtsever, halkçı, devrimci ve çağdaş değerlerle donanmış büyük bir kitledir.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer tam bağımsızlıktan yanadır, ulusal kurtuluşçudur, üniter devletten yanadır, cumhuriyetçidir, devrimcidir, ulusalcıdır, halkçıdır, laik tir, sosyal devletçidir.

Yurt sevmezlere, gericilere, bölücülere, bizi parçalamak isteyen emperyalizme, bizi yutmak isteyen kapitalizme, halkı tehdit eden mafyalara ve o rollere soyunmuş yöneticilere, despotizme karşı savaşımını sürdürmüştür ve sürdürmeye de devam edecektir.

Bizlerle uğraşanları sağduyuya, seviyeli siyaset yapmaya davet ediyorum.

Bizler tüm örgütlerimiz ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve milletvekillerimizin her zaman arkasında olacağız.”