AKP İl Başkanı Zeki Tosun ve İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek kentin bitmek bilmeyen Mithatpaşa tüneli ve Kilimli sahil yolu projeleri için kesin talimat verdiğini açıkladı.

Tosun ve Avcı, kamuoyuna yaptığı açıklamada, kentin bitmek bilmeyen Mithatpaşa tünelinin çözümü ve söz konusu tünelden itibaren Filyos vadisine kadar uzanan hattaki Kilimli sahil yolu projesinin tamamlanması için özel talimat verdiğini kaydetti.

AKP İl Başkan ve Başkan yardımcısı, Cumhurbaşkanı'nın talimatı hakkında şu bilgiyi verdi:

"Zonguldak merkez şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatarak, Filyos vadisine kadar uzanan Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolu projesinin ivedilikle tamamlanması noktasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “özel” talimatlarıyla, 28 Mayıs 2020 (bugün) tarihinde Ulaştırma Bakanlığı nezdinde, yüklenici  firma sahipleri ve yöneticileriyle acil koduyla Ankara’ya çağrılarak toplantı gerçekleştirilmiştir.

Görüşme neticesinde gerekli destek ve talimatlar, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yüklenici firma yetkililerine verilmiştir.

Bu Acil Eylem planı kapsamında yapılacak çalışmalar tarafımıza iletilmiş olup, projenin takibi İl Başkanlığımız ve Milletvekillerimiz tarafından hassasiyetle takip edilecektir.

Buna göre;

a) Bir hafta içerisinde yeni ikmal ihalesi (projenin ivedilikle tamamlanması için ek ödenek tahsisi) gerçekleştirilecek.

b) İkinci makas ve Uzunkum mevkisinde oluşturulacak kavşak projelerinin ivedilikle tamamlanıp imalatına başlanması.

c) Uzunkum tren yolunun altından geçecek olan 300 metrelik T0 tünelinin imalatına başlanması.

d) Kilimli sahil yolunun kavşak ve duble yol rehabilite çalışmalarına başlanması.

e) Mevcut personel sayısının üç katına çıkartılması.

f) Mevcut ekipmanlara ilave iş makinaları ve ağır araçların takviye edilmesi.

Tüm bu çalışmalar 31.12.2021 tarihinde bitirilerek, halkımızın hizmetine sunulmuş olacaktır.

Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını dileriz."