Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yasları hiçe sayıyor… Kamuyu yüz milyonlarca lira zarara uğratıyor… İmtiyazlı kişilere belediyenin imkanlarını peşkeş çekiyor… CHP Genel merkezi iddialara kulak tıkıyor… Devleti temsil edenler ve yargı 3 maymunu oynuyor…

Cumhuriyet Savcıları Göreve!

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kamu imkanlarını şehrin imtiyazlı müteahhit ve işadamlarına peşkeş çeken kararlara korkusuzca imza atmaya devam ediyor. Özellikler Demir Şirketler Grubu’ndan gelen taleplere gözü kapalı imza atan Muharrem Akdemir, kamuyu milyonlarca lira zarara uğratırken CHP Belediye Meclis Grubu da bu yasa dışılığa ortak oluyor. Belediye Meclisinde muhalefette kalan AKP ve MHP’li meclis üyeleri ise rantçılara çanak tutuyor. Halkın Sesi, kamuyu yüz milyonlarca lira zarara uğratan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve o kararlara imza atan meclis üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcıları’nı göreve davet ediyor.

KİM O İŞADAMI?

Geçtiğimiz hafta açıklamalarıyla gündeme damgasını vuran CHP İmar Komisyonu Başkanı Turan Demirtaş’ın da dikkat çektiği, rüşvet iddialarının muhatabı ve bir liralık işi 10 liraya yapan müteahhit kim? Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Demir Şirketler Grubu’na tanıdığı ayrıcalıkların arkasında bu müteahhitle olan ilişkiler mi var?  Son 5 yılda Zonguldak Belediyesi’nin gerek doğrudan temin yoluyla gerekse davetiye usulü yapılan ihalelerde yüz milyonlarca lira ihale verdiği işadamı kim? Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’nin aylardır Zonguldak Belediyesi’yle ilgili sürdürdüğü iddia edilen teknik takibin arkasında yatan gerçekler ne? Yasaları hiçe sayan Akdemir’in koruyan, kollayan arkasındaki güç kim? Akdemir’in bazı belediye meclis üyelerinin yakın ve çalışanları üzerinden kurulan şirketlere ihale verdiği doğru mu?

VALİ KABAN NE YAPACAK?

Özellikle son aylarda aldığı tartışmalı kararlarla başta ona oy veren CHP seçmeninin tepkisine neden olan Muharrem Akdemir ile Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın arasındaki diyalog yasaların uygulanmasına da engel oluyor. İl Güvenlik Kurulunca belirlenen alkollü mekanlar krokisinde olmamasına rağmen Deniz Kulübü’ne verilen içki ruhsatı, Deniz Kulübü’nün SİT alanı içinde olmasına rağmen denize dolgu yapımı ve izinsiz yıkılan kulüp binasına sessiz kalan Vali Ali Kaban, son olarak geçtiğimiz aylarda Demirler ait Dedeman Otel önündeki kaçak Kanal Z binasını içine kapsayan Milli Emlak’a ait arazide imar tadilatı yapılarak yasallaştırıp milyonlarca lira rant sağlayan Muharrem Akdemir ve meclisi hakkında hiçbir yasal işlem yapmadı. Aynı Vali Ali Kaban’ın, yüzlerce taksicinin hakkını gasp ederek Demir ailesinin birinci dereceden akrabalarına 7 adet ticari taksi plakası tahsisi yaparak Esas 67 Burda AVM önüne bekleme yeri adı altında yer verilmesiyle ilgili Belediye Meclis kararı hakkında nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu.

HALKIN SESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR

Halkın Sesi, kamu adına Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyor. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan teknik takip neden sonuçlanmıyor. Başkan Akdemir ve belediye içerisindeki bazı üst düzey yöneticilerin adı geçen müteahhit ile olan yakınlığı nereden geliyor? Belediye Başkanı Akdemir’i kritik kararlar öncesi makamında ziyaret eden Akdemir’le Erdoğan Demir ne konuştu? Erdoğan Demir, gerek Dedeman Otel’in önündeki arazide yapılan imar affı öncesinde gerekse Esas 67 Burda önüne verilen ticari taksi kıyağı öncesinde hangi belediye meclis üyelerini aradı ve ne dedi?  Kararda bu telefon görüşmeleri etkili oldu mu? Başka hiç kimseye tanınmayan ayrıcalıkların arkasında neyin pazarlığı yatıyor? Haber - Mustafa Özdemir