Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi, bugün yazılı bir basın açıklaması yaparak, Zonguldak Belediye Meclisi ve CHP İl yönetiminde yaşanan gelişmelere tepki gösterdi. CHP rozetiyle kimlik kazanan kişilerin sosyal medya ve yerel basın üzerinden yapılan açıklamalarla bulundukları konuma ve partiye zarar verdiğine vurgu yapan Cumhuriyetçiler, Mayıs ayının ilk haftası yapılacak belediye meclis toplantısına kitlesel olarak katılarak, adı geçen meclis üyelerine oturdukları koltuğun gerçek sahibinin kim olduğunu hatırlatacaklarını söylediler.
 “Ülkemiz ve kentimizin hızla seçim dönemine girdiği bir süreçte son birkaç gündür CHP’nin kurumsal kimliği altında, soysal medya ve yerel basın üzerinden yapılan talihsiz açıklamalar, başta bu partiye umut bağlayan yurttaşlarımızı ve bizleri giderek kaygılandırmaktadır.

Sadece CHP’nin, milletvekili adaylarının yüzde 80’ini önseçim ve eğilim yoklamasıyla belirlemesinin, ülke genelinde ve ilimizde yarattığı heyecan ve hareketlilik, diğer siyasi partileri kaygılandırırken, parti içi kişisel çekişmeler ve hesaplaşmalar bu heyecana gölge düşürmektedir.

Gerek Zonguldak Belediye Meclisi CHP grubu içerisinde, gerekse CHP yönetimlerinde parti kimliğini kullanarak sorumsuzca açıklama yapanlar, belediye ve parti yönetim kademelerini de küçük düşürme gayreti içerisindedir.

Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi olarak, yakın zamanda halkımızla paylaştığımız kaygılarımızın gerçekleşmesi, yaşanan olaylar karşısında tutarlı bir tavır gösterilmesi zorunluluğunu doğurmaktadır. Bundan sonraki süreçte kişisel egolarını tatmin etmek uğruna parti disiplinini yok sayan bu kişiler, gereken cevabı hak ettikleri şekilde alacaktır!!!

Gayri ahlaki ve tehditvari açıklamalarıyla gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmış AKP’nin ekmeğine yağ süren bu kişileri son kez uyarıyoruz!

Beslendikleri yerlerden aldıkları güç, cüret ve cesaretle kamuoyundan yükselen tepkilere kulak tıkayarak ısrarla parti adına bulundukları konuma zarar vermeye devam edenleri, siyasi ahlakın gereğini yapmaya davet ediyoruz…

Bizler Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi olarak Mayıs ayında yapılacak Zonguldak Belediye Meclis toplantısına kitlesel olarak katılıp, meclis üyelerinin oturduğu koltuğun gerçek sahiplerinin kim olduğunu hatırlatacağız…

CHP rozetiyle kimlik kazanan ve o kimliği taşıyamayanlar şunu iyi bilmelidir ki, bu partiye oy veren binlerce Zonguldaklı yurttaşımız, Mayıs ayının ilk haftası yapılacak belediye meclis toplantısında aynı kararlı tavrı ve sorumluluğu gösterecektir”