CHP içinde muhalefet hareketi olarak yeşeren Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi, dün ikinci bir basın açıklaması yayınlayarak il ve merkez ilçe yönetiminin tavrını ve yapılan açıklamaları eleştirerek,  İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’un “dilinizi ısırın” şeklindeki sözlerine atıfta bulundu. 12 yıldır AKP iktidarının antidemokratik uygulamaları karşısında susmayan CHP’lilerin, parti içinde yapılan haksızlıklar karşısında da susmayacağını söyleyen Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi, “Parti içinde yaşanacak olası benzer uygulamalar karşısında da susmayacağımızın ve dilimizi ısırmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.” dedi.

İşte o açıklamanın tam metni:

Değerli Cumhuriyet Halk Partililer,

Bizler, Mart ayında yapılan önseçimde sandığa yansıyan üye iradesini savunan binlerce CHP üyesi ve partiye gönül vermiş yurttaşlar olarak, yaşanan süreçten kaygı duyuyor ve bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz.

Düşünce özgürlüğü, demokrasi ve üyelerin hakim olduğu bir CHP hayaliyle yola çıkan Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi olarak, geçtiğimiz günlerde yaptığımız basın açıklamasıyla tüm partililerimize bu iradeye sahip çıkma çağrısı yapmış, il ve merkez ilçe yönetimini tarafsız olmaya davet etmiştik. İl yönetiminin, yapılan açıklamanın hemen ardından, hiçbir karar almaksızın, diğer yönetim kurulu üyelerini yok sayarak, içeriğini çözümlemeden, ötekileştiren bir dille, disiplin tehdidiyle gözdağı vermesini CHP’nin yönetim geleneğine uygun bulmuyoruz.

Bizler, yaptığımız açıklamada dikkat çekmek istediğimiz sorunlara cevap beklerken, sadece il başkanı ve il başkan yardımcısının demokrasiyi ve düşünce özgürlüğünü hiçe sayan beyanatlarını şaşkınlıkla ve üzülerek takip ettik.

12 yıldır Cumhuriyet değerlerine saldıran, faşizan, antidemokratik uygulamalarla din ve milliyetçilik istismarı yaparak halkı sindiren, yoksullaştıran ve yok sayan AKP iktidarı karşısında susmayan CHP’liler olarak, parti içinde yaşanacak olası benzer uygulamalar karşısında da susmayacağımızın ve dilimizi ısırmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Gelinen noktada CHP’ye kimlerin zarar verdiği herkesçe aşikardır. Sadece onlar gibi düşünmediğimiz için alaycı bir dille sorunları halının altına süpürmeye çalışanlar, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde CHP iktidarı için değil, kendilerine yakın isimlerin ikbali için beyhude ve zarar verici bir çaba içerisindedirler.

Sadece önseçim ve sonuçlarına yönelik tutumları eleştirdiğimiz için neredeyse saat başı açıklama yaparak Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi’ni karalamaya çalışan CHP yöneticilerinin, CHP milletvekili aday adayları hakkında hiçbir somut delile dayandırılmadan çıkan haberler karşısında susmaları da son derece manidardır.

Disiplin mekanizmasının işlemesi gereken yerde “dilini ısıran” parti yöneticilerinin, demokrasi ve tarafsızlık isteyen üyeleri disiplinle tehdit etmeleri, tutarsızlığın tutarlılığıdır. Şunun açık yüreklilikle bilinmesini isteriz ki, il başkanlığı koltuğunda oturduğu sürece hepimizin il başkanı Sayın Ertuğrul Koltuk’tur.

Ama şunun da bilinmesini istiyoruz ki, o koltuğa zarar verecek her türlü tavır ve uygulamaların da karşısında olacağız. CHP’ye gönül veren tüm yurttaşlarımızın hiç şüphesi olmasın ki, her platformda sorumluluğunu yerine getirecek, partiye ve Cumhuriyete zarar vereceklerin karşısında olmaya da devam edeceğiz.

CHP iktidarı için tek bir üyeye bile ihtiyacımız olduğu bir dönemde “Siz kimsiniz?” üslubuyla açıklama yapan ve bu açıklamaya müsaade eden yönetim anlayışını, CHP merkez yönetimi ve önseçimde oy kullanan 7 bin üyenin takdirine sunuyoruz. Oyların parayla satın alındığını iddia edenler karşısında da İl Başkanı dilini ısırmaya devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne il Başkanı ne de sade bir üyesi satılık değildir. Bu tüm Cumhuriyet Halk Partililer için en büyük hakarettir. Kamuoyuna saygılarımızla…                      Cumhuriyetçi Gelecek Hareketi