Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışını Filyos halkıyla tekrar tanıştıracağız diyen Gökhan Demir:

‘DAVAMIZ FİLYOS, YOLUMUZ HİZMET’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Filyos Belediye Başkan A.Adayı  Gökhan Demir, başkanlığına talip olduğu Filyos Beldesi’nde halkla birlikte olmaya ve projelerini anlatmaya devam ediyor.

Demir, Filyos’ta gerçekleştirdiği çalışmalar ve hedefleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Başkan olduğu taktirde Filyos halkını parti ve insan ayrımı yapmaksızın kucaklayacağını belirten Demir, bu güne kadar rant peşinde hiç koşmadığını, şu an rantın merkezinde olan Filyos’u ise halkla kucaklaştıracağını belirtti. Turizmin geliştirilmesi sayesinde beldede muhteşem bir nakit akışı gerçekleşeceğini söyleyen Gökhan Demir, Filyos’ta Filyos halkının, esnafın, 7’den 70’e herkesin mutlu olacağını belirterek şunları aktardı.

‘Filyos halkı inşallah yeniden sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile tanışmış olacak. Ranta değil, paylaşımcılığa kucak açacak Filyos. Başkanlık bana nasip olursa, ön planda zenginin değil her zaman halkın çıkarları tutulacak! Kesinlikle memleket, insan ayrımı yapmadan Filyos’ta her hane halkının gönüllerine dokunacağız. ‘

FİLYOS FUTBOLA AŞIK

Geçmiş dönemlerde Zonguldakspor’da üst düzey yöneticilik görevlerinde de bulunduğunu belirten Gökhan Demir, Filyos beldesinin spora tutkun bir yapıya sahip olduğunu belirtirken Filyos’un özellikle futbolda başarıya aç olduğunu, başarının gelmesi için ise yapılması gereken ne varsa yapacağını belirterek şunları söyledi:

‘Bir kentin takımı kaçıncı ligde ise o kent de o ligdedir. Ne kadar yukarılardaysa o takım, o şehir de o kadar yukarılardadır. Filyos’ta muhteşem bir spor tutkusu var… Özellikle futbola aşık bir memlekettir Filyos. Beldenin gözde takımı Filyos Ateşspor’un ise şu anki durumu ortadadır. Profesyonel bir takımda yöneticilik yapmış biri olarak başkan olursam ön planda tutacağım işlerin başında bu takımı layık olduğu yere çıkarma planları yer alıyor. Gelin görün ki futbola bu kadar aç bir memlekette bir halı saha bile yok. Beldenin gençleri Çaycuma’ya, Saltukova’ya gidiyorlar maç yapmaya… Mevcut yerel  yönetim gençleri hiç mi düşünmemiş? Filyos Ateş’in durumuna hiç mi müdahale etmemiş? Anlamak mümkün değil!’

FİLYOS’A HİZMET, ZONGULDAK’A HİZMETTİR

Zonguldak’ın köklü ailelerinden birine mensup olduğunu belirten Gökhan Demir, Filyos Belediye Başkanlığına aday adayı olduktan sonra yakın çevresinden ‘Neden Filyos Belediye Başkanlığı? Neden Zonguldak değil’ tarzında sorular aldığını belirtirken, Filyos Belediye Başkanlığı’na talip oluşunu şu şekilde dile getirdi:

‘Filyos Belediye Başkanlığı’na talip olduğumda özellikle yakın çevremden dostlarım, akrabalarım, hatta gazeteci arkadaşlarım bana sordular neden Filyos, neden Zonguldak değil diye… Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Benim 30 yıllık bir turizm kariyerim var. Filyos’ta da müthiş bir turizm potansiyeli var. Amacım yaz kış Filyos’u turizmle güçlendirip ilk etapta beldeye sonrasında ile ve bölgeye katkı sağlamaktır. Filyos Zonguldak’ımızın yegane turizm durağı olduktan sonra bu icraatımız bir bağlamda Zonguldak’a da hizmet olacaktır. Amacımız herkesin elini sıkmak, birleştirici olmak ve hizmet etmektir. Turizm konusundaki meziyetlerim en çok Filyos’a katkı sağlayacaktır. Öte yandan biliyorsunuz ki eşim öz ve öz Filyosludur. Kayınpederim Yaşar Kumbas Cumhuriyet Halk Patisi’nden 1973-1977 yılları arasında Filyos’a Belediye Başkanlığı yapmış, Filyos’a ilk çim sahayı ve ilk belediye binasını yapmış insandır. Kısacası benim için Filyos’a hizmet aynı zamanda Zonguldak’a hizmettir.

Zonguldak’ta yaşayan, il dışında veya ülke dışında yaşayan Zonguldaklılar, bizim dönemimizde inşallah artık Amasra, Akçakoca aramayacaklardır. Zonguldak’ın beldesi  Filyos’a akın edeceklerdir. Filyos’taki bu potansiyeli 30 senelik turizm tecrübemizle, dev turizm şirketleri ile bağlantılarımızla inşallah mükemmel bir şekilde ortaya çıkaracağıma inanıyorum. Bu arada amacımız yapılanları yıkıp mevcut esnafı mağdur etmek değil tabi ki. Aksine turizmle beldeyi kalkındırıp esnafımıza kazanç sağlamaktır.

Dediğim gibi beldedeki nakit akışı arttıkça esnaf da dahil herkes mutlu olacaktır Filyos’ta.

Daha önce de belirttiğim gibi, başkanları ile dostluk seviyesinde görüştüğüm büyük CHP’li belediyelerden, Ege Bölgesi’ndeki, İstanbul’daki CHP’li belediyelerden almış olduğum sözler vardır.

Allah bize nasip eder de aday olursak şayet, Filyos ile ilgili dev projelerimizi de açıklayacağım.’