Turan Demirtaş, Muharrem Akdemir’e yönelik eleştirileri nedeniyle ihraç edilmek istenmişti… Akdemir’e rest çekerek partiden istifa etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesi iken Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile yaşadığı sorunlar nedeniyle CHP’den istifa eden Yüksek Mimar Turan Demirtaş’ın yeniden CHP’ye döneceği iddia edildi.

Muharrem Akdemir’e yönelik sert eleştirileri nedeniyle İl Disiplin Kurulu, Turan Demirtaş hakkında “CHP’den ihraç” kararı vermişti. CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu ise Turan Demirtaş’ı haklı bularak ihraç kararını bozmuştu. Demirtaş, ise kendisine yönelik haksız ithamlar ve saldırılar nedeniyle CHP meclis üyeliğinden istifa etmişti. Akdemir, Demirtaş’ı mahkemeye vermiş, ancak Turan Demirtaş davayı kazanarak beraat etmişti.

“KİMSE CHP’LİLİĞİMİZİ TARTIŞAMAZ”

Konuyla ilgili Halkın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Turan Demirtaş, “Biz, bizi ihraç etmek isteyen ama avucunu yalayanlar gibi sonradan CHP’li olmadık. Kimse bizim Cumhuriyet Halk Partililiğimizi sorgulayamaz. CHP üyesi olmak ya da partime geri dönüp dönmemem konusunda verilmiş kesin bir kararım yok. Ancak, CHP Muharrem Akdemir’le yoluna devam ettiği sürece bizim orada olmamız söz konusu bile olamaz. CHP, AKP iktidarının karşısında tek alternatif ve Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır” dedi.