DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Av. Fatih Keleş katıldığı bir yerel TV’deki programda AKP’li Belediye Başkanı Selim Alan’ın iki yıllık icraatlarının yer aldığı kitapçığı eleştirdi. İktidarın 19 yıldır Zonguldak’a ciddi yatırımının olmadığına vurgu yapan Keleş, Belediye Başkanı Selim Alan’ın son dönemde TOKİ başta olmak üzere karayollarının yaptığı hizmetleri sahiplendiğini kaydetti. 
 

AKP İktidarının Zonguldak’ı üç ilçeden ibaret gördüğünü kaydeden Keleş, “Bizim yağmur damlası tabelamız var. Mesai saatlerinde partimizin kapısı herkese açık. Çayımız kahvemizde var. Biz muhalefet partisi olmaya değil, iktidara talibiz. Bize şimdi 90 gün sonra seçim var. Biz buna hazırız. Genel ve yerel seçimlerde iktidar olacağız. İktidar gibi Zonguldak’ı üç ilçeden ibaret görmeyeceğiz. Zonguldak’ın 8 ilçesi var. Hepsinin sorunları var. Hepsine adil ve eşit hizmet ederek ötekileştirme yapmayacağız. Zonguldak’ımızın sorunlarını biliyoruz ve bu sorunlara hakimiz. Biz sorunların ortak akılla çözümlenmesinden yanayız” dedi.
 

“PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI OLMAZ”
 

Fatih Keleş, AKP’li Belediye Başkanı Selim Alan’ın parti rozetini Ankara’ya giderken takması gerektiğine vurgu yaparak, “Seçilmiş belediye başkanı herkesin başkanıdır. Partili belediye başkanı olmaz. İki yılda Zonguldak’ta neler değişti diyorsunuz. Devletin 19 yıldır hizmetten yoksun bıraktığı Zonguldak’a yaptığı yatırımları sahipleniyorsunuz. Asfalt ile Zonguldak Selim Alan zamanında tanışmış. Hani şu AKP’den önce ambulans yoktu hikayesi gibi. Zonguldak 1984’te Zeki Çakan döneminde asfaltla tanıştı. Lavvar alanı projesi ihalesi iptal edildi. İki yıldır bir şey yapılmadı. TOKİ sahil projesi yapıyor. Karayolları Türkiye’de en fazla ihmal ettiği Zonguldak’ta bir şeyler yapıyor. Zonguldak-Ereğli karayolu 1996’dan beri yapılıyor. Devrek-Ereğli karayolunu söylemeye gerek yok.  Yapılan güzel şeyleri elbette taktir ederiz. Mesela çok güzel bir cami inşaatımız var.  
 

“ZONGULDAK’I SİZ YOK SAYDINIZ”
 

Şeffaflıktan yoksun bir belediye başkanı ve belediye yönetimi var. Ben yaptım oldu diyemezsiniz. Beni hazmedemeyen Kızılay sodası içsin şeklinde de konuşamazsınız. Yapılan işleri ne projeleri nede ayrıntılarını kimse bilmiyor. Lavvar alanı ile ilgili açıklamalarımız üzerine ihale iptal edildi. Ne ne diye ihale edildiği belli olmayan bir proje. Sahil bandı projesi kaç defa değişti bilen yok. Bunun gibi bir çok proje. İnsanlara eşit davranmayı öğreneceksiniz. Ortak akılla proje üretilmeli. Zonguldak’ı bugüne kadar yok sayanlar şimdi hizmet ediyoruz dememeli. Sizlere göre her şey süt liman” diye konuştu.