İYİ Parti Kozlu Belediye Başkan adayı Hüdai Dökmeci Halkın Sesine konuştu:
“Halkın oyunu bizim, Müteahhitlerin oyu Ali Bektaş’ın”  

İYİ Parti Kozlu Belediye Başkan adayı Hüdai Dökmeci, bir çok projesi olduğunu ve bunların arasında en önemlisi 1999-2004 ve 2009-2014 yılları arasında yaptığı 244 milyon TL’lik borç yükünü de ödemek olduğunu söyledi. Dökmeci, Kozlu’nun kötü yönetildiğini ve rant merkezi haline getirildiğini kaydederek, “Halk bize oy verecek. Müteahhitler ise Ali Bektaş’a oy verecek” dedi. 

İYİ Parti Kozlu Belediye Başkan adayı Hüdai Dökmeci, Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dökmeci yaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan AKP Kozlu Belediye Başkan adayı Ali Bektaş için, “Akıl yaşta değil, baştadır” dedi.

Akgün: Yaşınızla ilgili polemikler var bu konuda ne diyorsunuz. 

Dökmeci: Her şey den önce benim yaşım 76 değil 74 olduğunu hatırlatmak isterim.  15 yıl önce benim için 60 yaşındaki insandan Kozlu’ya ne faydan olur diye eleştirmişti. Ben 2004 seçimini onun karşısında  kazanmıştır.  Peki şimdi kendisi kaç yaşından 59 veya 60 bu bir tezat değil mi? Ayrıca akıl yaşta değil her zaman baştadır. 2009-2014 döneminde yaptıklarımı ile oluşturduğunu kamu ve kişi sınırlarını Kozlu zaten bilmektedir ve bunlar anlatmakla bitmez.

Akgün: Hemşehricilik yaptığınız iddia ediliyor ne diyorsunuz?

Dökmeci: Hemşehricilik meselesine gelince ben asla şovonistlik yapmam, yapmadımda. Seçimi kaybedeceğini anlayınca çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyor.Kaybedeceğini anlayınca hemşericilik var öylemi. Kozlu halkını böyle söylemleri hak etmiyor.  Ben her yörenin insanları ile her zaman görüşen bir insanım. İnsanları gururlarını ayırarak yönetmeye kalkmak günahtır ve bundan bir netice çıkmaz.  Bu düşünceden dolayı  10 toplantıdan beşini Topbaşı mevkiinde yapıp algı oluşturmayın. Bu tür söylemler  insanların aşağılamakla eşdeğerdedir. Hiç kimse kendini dürüst ilan edemez, zaten halk kimin dürüst olup olmadığını da bilmektedir. 

Akgün: Projeleriniz yok deniyor. Projeniz yok mu gerçekten?

Dökmeci: Benim projelerimin  hepsi halkın isteklerine yöneliktir, öyle uşak, hayali ve insanların kandırıcı projelerle benim işim olmaz. Mesele 2004 yılından önce SSK  tarafından haciz karşılığını kesilen bir aylık maaş karşılığı 1,5 milyonun  Bektaş’ın hacizleri kaldırdıktan sonra yaptığım önlemde bir projedir. Dolayısı ile benim her zaman uygulayacağım projeler vardır. Ali Bektaş’ın 1999-2004 ve 2009-2014 yılları arasında ki uygulandığı projelerle Kozlu bugün borçları ile anılan bir ilçe durumundadır. Yani sonunda bahsettiğim dönemlerle başlanmıştır. Yasaların aykırı işlem yaparak suç işlemek ve bunların belge ve bilgilerle halkın anlatmak nasıl oluyorsa karalama siyaseti oluyor?

Akgün: Kozlu’da ki rantları ve peşkeşleri kamuoyu biliyor, bu konuda ne diyorsunuz? 

Dökmeci: Kamu arsalarında plan değişikliği yaparak buraları yandaşların satmak Kozlu’ya yapılmış en büyük ihanettir. Peki satılan yerlerden elde edilen paraları kimlere nasıl harcandığını açıklanmalı. Bunları açıklamaya yüreği yetmez. Çünkü bu paralar kirli ilişkilere harcanmıştır. Bu paralar doğru kullanılmış olsaydı bugün Kozlu Belediyesinin borcu olmazdı. Bu kadar borca rağmen aday olmanın sebebi acaba geçmişte yaptığın kanunsuz işleri yok etmek için midir. Çok merak ediyorum.

Akgün: Meşhur Bayraktepe konusunda ki düşünceniz nelerdir?

Dökmeci: Bayraktepeye gelince, Benim orayı 260 bin liraya satmak istediğimi söylemiş.Belgesi olup da açıklamayan namerttir.  Neden yalan söylüyor. Çünkü kendi ayılı durumunu örtbas etmek istiyor. Her şeyde olduğu gibi bunda da yalan söylüyor. Tam aksine oranın kiralanması işi vardı. 2004 trafik kazaları yoğun olduğu için o kararı ben iptal ettirdim. Oraya ışıklı kavşağı ben yaptım ve oraya Türk bayrağını astım. Kavşaktan geriye kalan kısmı 5 milyon liraya satmak bir savunma sebebimi? Orası yasalara aykırı satılmıştır. Bu suçtur. Ali Bektaş’a soruyorum. Buradan aldığın paraları hangi belediye hizmetine harcadın onu açıkla da halk bilsin. 

Akgün: ÜNİ-YURT meselesi var. Onunla ilgili ne diyorsunuz?

Dökmeci: ÜNİ- YURT konusuna gelince, eski terminalin, yerinin 1000 liraya satıyorsun da  hemen onun yanında ki ÜNİYURT  yerinin m’2 sini yanından emsali varken 2011 yılında m2’sini 200 liraya satmak istemendeki amaç nedir, oluşan kamu zararı 4 milyon değil miydi. Bir akıllı o ihaleyi iptal ettirdiği için sizleri mahkumiyetten kurtarmadı mı? İhale iptal edilmeseydi o 4 milyon belediye zararının akıbeti ne olacaktı. Ali Bektaş ,yukarıdaki açıklamalar yaptığın usulsüzlüklerin ve suçların cüzi bir kısmıdır. Bana projeden en son bahsedecek olan kişi Ali Bektaş’dır. O Kozlu’nun geleceğini satıp savuşturmuştur. Kozlu Belediyesinin bugün borç batağında olmasının temel nedeni kendisidir. Yandaşlarına peşkeş çeke çeke Kozlu adeta talan edilmiştir. Biz Kozlu’muzu müteahhitlerin rant kapısı olmaktan çıkaracağız.

Röportaj: Cevdet AKGÜN