DSP İl Başkanı Sercan Günarslan, yaptığı basın toplantısında Zonguldak Eski Belediye Başkanı İsmail Eşref’e teklif götürdüklerini söyledi.

Parti binasında bir basın açıklaması yapan Günarslan, Zonguldak belediye başkanı adayı olarak İsmail Eşref’e teklif götürdüklerini, Eşref’in şu anda evet ya da hayır demediğini belirtti.

Seçim çalışmaları hakkında gazetecileri bilgilendiren DSP İl Başkanı Günarslan, şu bilgiyi verdi:

“Öncelikle geçtiğimiz seçimde DSP çeşitli bahanelerle seçime alınmamıştı. Şimdi ise önümüzdeki yerel seçimlerde Zonguldakla özdeşleşmiş partimizle seçimlere girmeye hazırlanıyoruz. Bildiğiniz gibi bir Cumhur ittifakı, bir de millet ittifakı var. Biz DSP olarak hiçbir ittifakın içinde yer almadan kendi gücümüzle kendi becerimizle seçimlere katılacağız. Biz ancak halkla ittifak ederiz. Bunu da tüm Zonguldaklıların hepsini bize duyurmak istiyoruz.

Dediğim gibi inanıyorum ki efsane geri dönecek. Şimdi birçok ilçe ve beldemizle görüşmeler yaptık ve adaylarımızı 20 Ocak ve hemen sonrasında açıklamalarını yapacağız. Ama bu Zonguldak merkez için söylemek gerekirse 1992 yılında siyasete giren Demokratik Sol Parti’den belediye başkanı seçilen ve üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan sevgili İsmail Eşref beyefendi ile geçtiğimiz günlerde kendisini davet ettik, 3 saatin üzerinde bir görüşme yaptık. Ve kendisini bu konulardaki fikirlerini aldık. Kendisinin bizimle olmasını tekrar partimizle Zonguldak’ta belediye başkan adayımız olmasını önerdik. Kendisi de bana teşekkür etti. Bize bu noktada evet demedi ama hayır da demedi. Bazı endişeleri olduğunu söyledi.” (Emre Can Bayram)