İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının 18’inci birleşiminde 2016 yılı performans raporu görüşülüp komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Vacit Durdubaş, performansın Zonguldak’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Merkez İlçe AKP’li Meclis üyesi İsmail Terzi, “Performansta bazı şeylerde komisyon raporlarında belirtilen hususlardan bazılarında alınan meclis kararlarının uygulanamadığı görülüyor. Esasta bu uygulanamayanların gerekçelerinin izah edilmesi lazımdır. Bu sadece tek maddeyle ilgili değil, geçmişten bu yana mecliste alınan kararlar bazen uygulanmıyor” dedi. Ereğli İlçesi AKP’li Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen ise, “Ciddi anlamda Özel İdare’nin öz kaynaklarını arttırması gerekiyor. Bölgemizde denizle ilgili, ormanla ilgili, sularla ilgili gelir getirecek kalemlerin artırılması lazım, çünkü bütçe olarak 67,5 trilyona çıktık. Bu bütçenin 100 trilyonlara kadar çıkartılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Terzi, “Hususlardan bazıları meclis kararlarında uygulanmıyor”

İsmail terzi: Performans İl Özel İdaresi’nin bütçesinin habercisi anlamına geliyor. Bunun arkasından bütçe gelecek, performansla bütçenin orantılı bir şekilde gitmesi lazım. Komisyon raporlarında belirtilen hususlardan bazılarının, alınan meclis kararlarında uygulanamadığı görülüyor. Esasta bu uygulanamayanların gerekçelerinin izah edilmesi lazım. Bu sadece tek maddeyle ilgili değil, geçmişten bu yana mecliste alınan kararlar bazen uygulanmıyor. Bunların muhatabı kimse, hangi müdürlükse meclisi uygun bir zamanda bilgilendirmesi lazımdır. Biz burada karar alıyoruz, bu kararı da bilmesi gereken muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Onların beklentileri doğrultusunda kararlar alıyoruz. Bunlar da aynı yıl içinde uygulanmıyor. Bundan sonra ki süreçte ben ilgili müdürlüklerin bunlara dikkat etmesini istiyorum. Buna tekrar mı diyelim, uyarı mı diyelim, inşallah önümüzdeki yıllarda bunlara dikkat edilir. Meclis kararları inşallah aynı yıl içinde uygulanır” dedi.

Taşdelen, “Öz kaynakların artırılması gerekir”

Ereğli İlçesi AKP’li Meclis Üyesi Ayhan Taşdelen; “İdaremiz 2016 yılında 12 hedef belirlemiş. İl genel meclisinin almış olduğu kararlarla ilgili bizim de bir tespitimiz olmuştu. Bunu raporumuza işlettik. Şahsım olarak tespitimde; Özel İdare’nin cari harcamalarından keserek yatırımlara daha çok para ayırmaya özen gösterdik. Yüzde 59 olan payımızı yüzde 63’lere kadar çıkarttık. Ama bu yeterli değil, ciddi anlamda Özel İdare’nin öz kaynaklarını arttırması gerekiyor. Bununla ilgili idaremizin, diğer meclis üyelerinin ve diğer idarecilerin de önümüze proje getirmesi gerekiyor. Bu hükümetten kaynaklı olabilir, Bakanlık fonları çalıştırılabilir. Bölgemizde denizle ilgili, ormanla ilgili, sularla ilgili gelir getirecek kalemlerin artırılması lazım, çünkü bütçe olarak 67,5 trilyona çıktık. Bu bütçenin 100 trilyonlara kadar çıkartılması gerektiğini düşünüyorum. Köylerimize ciddi anlamda bizden hizmet bekleyen yerler yatırım yapalım, önümüzde eksik olan yapmamız gereken, hedeflediğimiz şeyleri yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.