CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, koronavirüs salgınının tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak'ta da inanılmaz boyutlara ulaştığını belirterek, kurumlar arasındaki çelişkili rakamların insanlardaki tereddüdü artırdığına dikkat çekti.

CHP'li Ebru Uzun, açıklamasında, "Pandemi süresince kamuoyu ile paylaşılan çelişkili, rakamlardan Zonguldak da nasibini alarak; İl Sağlık Müdürü ile Hastane Başhekimi’nin yoğun bakım doluluk oranı hakkındaki farklı bilgilendirme yapmaları şehrimizde tereddütlere yol açmıştır.

Kamu adına görev yapanların, tüm bilgileri daha şeffaf, daha doğru bir şekilde paylaşmaları, alınacak tedbirlerdeki çabukluk ve halkımızın kurallara uyması konusunda şüphesiz çok büyük katkı verecektir." ifadelerine yer verdi.

Uzun, salgın sürecince 156 ülkeye maske, dezenfektan ve sağlık gereçleri yardımında bulunan iktidarın, sağlık çalışanları ve halk için de aynı duyarlılığı göstermesini istedi.


İŞTE EBRU UZUN'UN AÇIKLAMASI...


Ebru Uzun, açıklamasında şunları söyledi:

"Son bir yıldır tüm dünya, ülkemiz  ve Zonguldak’ımız Covid-19 salgını ile uğraşıyor. 1 Haziran 2020  itibari ile nedense ‘’Normalleşme’’ adı altında gevşetilen tedbirler yaz aylarının sonu itibariyle yeniden büyük bir ivme kazandı ve hepimizin hayatını tehdit etmeye başladı.

Yaşadığımız kent dahil insanlarımızın kural tanımazlığı, tedbirlerdeki yetersiz önlemlerle birleşince tablo inanılmaz boyutlara ulaştı. Neredeyse her apartmanda bir vaka var artık. Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamalarında Zonguldak; bulaş sayısındaki yüzde 50 ve daha yüksek oranda artış olan 15 ilin içerisinde yer aldı. Gerçek verilerin birkaç gün öncesine kadar kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmaması, belki de böylesine bir artışın halk nezdinde fark edilmemesi ile evrilerek bu boyutlara ulaşmasında önemli bir gerekçe olmuştur.

Pandemi süresince kamuoyu ile paylaşılan çelişkili, rakamlardan Zonguldak da nasibini alarak; İl Sağlık Müdürü ile Hastane Başhekimi’nin yoğun bakım doluluk oranı hakkındaki farklı bilgilendirme yapmaları şehrimizde tereddütlere yol açmıştır.

Kamu adına görev yapanların, tüm bilgileri daha şeffaf, daha doğru bir şekilde paylaşmaları, alınacak tedbirlerdeki çabukluk ve halkımızın kurallara uyması konusunda şüphesiz çok büyük katkı verecektir.

Bu zamana kadar  sayı vermeden insanları bir şekilde uyarmaya çalışan sağlık çalışanları, basın mensupları, siyasiler oldu.  Görevini yapmaya çalışan bu insanlara neler yaşatıldı neler. Kimi göz altına alındı, kimi tehdit edildi, halkı galeyana getirmekle suçladıkları bu insanların ne kadar haklı oldukları da ortaya çıktı.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN DE ADIM ATILMALI"

Sağlık çalışanlarının salgın süresince özverili çabalarını, olağanüstü gayretlerini, kendi yaşamlarını feda etmelerini takdir etmemek mümkün değildir. CHP Milletvekilimiz Ünal Demirtaş’ın arkadaşları ile birlikte Covid-19'un meslek hastalığı kabul  edilmesi yönünde kanun teklifinde bulundular. Umarız kanun teklifi kısa zamanda yasalaşır ve sayıları bir milyonu aşmış olan sağlık çalışanın bu çok önemli sorunu partimiz önderliğinde çözülmüş olur.

Salgın sürecince 156 ülkeye; maske, dezenfektan ve sağlık gereçleri yardımında bulunan siyasi iktidar, umarız sağlık çalışanlarının ve halkımızın hayati sorunlarını çözmekte aynı duyarlılığı ve kararlılığı gösterir.

CHP olarak, ülkemizi yönetenlerin sosyal devletin gerekliliği çerçevesinde evlerinde izolasyona tabi tutularak yoksul hastaların yaşamsal harcamalarının ve iş yerlerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafımızın kira, vergi, kredi gibi yükümlülüklerinin karşılanması konusunun yakinen takipçisi olduğumuzu bir kez daha  hatırlatıyor, halkımıza da kurallara ve kısıtlamalara uymak konusunda daha titiz davranmalarını rica ediyoruz." (Halkın Sesi)