CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Şanal:

“Emanet Ehline Verilsin”

CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Şanal, görev verilmesi halinde öncelikli olarak halkın ihtiyaç ve taleplerini belirleyeceklerini, ardından Zonguldak’ta yaşayan herkese dokunacaklarını söyledi. 

Yaratılmışların en şereflisi olan insana hak ettiği değeri vermek ve hizmet etmek için yola çıktıklarını dile getiren Şenol Şanal, “Zonguldak’ta sosyal belediyeciliği hayata geçireceğiz. Partimizin kurumsal kimliğini üst noktalara taşıyacak ve oy potansiyelini artıracağız.” dedi.

“Doğru hizmetleri dürüst bir şekilde, hızlı ve adil olarak hayata geçireceğiz.” diyen Şanal, “Etnik kimlikler ve inançlar zenginliğimizdir. Asla ayrımcılık olmayacak. Temel hizmetlerden herkes eşit ve adaletli bir şekilde yararlanacak.” şeklinde konuştu. 

Zonguldak Belediye Başkanlığına oturduğu gün ihtiyaçların titizlikle belirleneceğini, en kısa süre içerisinde beklentilere cevap verileceğine vurgu yapan Şanal, şunları söyledi: “Birlik ve dayanışma içinde, el ele vererek sorunları çözeceğiz, yaşanabilir bir Zonguldak’ı halkımız ile birlikte oluşturacağız.” 

       
Belediyenin sorumluluk alanı içinde kalan hizmetlerimizi geliştirmek için kaynaklar yaratacaklarını ifade eden Şanal, “Nasıl bir belediye?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: 
 
“Üreten, çağdaş, katılımcı ve şeffaf, hesap verebilen bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışından hareketle, insan odaklı bir belediye yönetimini hayata geçireceğiz. Belediye hizmetlerinin kesintisiz olarak yerine getirilebilmesi için mali gücümüzü artıracağız. Tahsis edilen kamu mali imkânlarının yanı sıra yaratacağımız ek kaynaklar ile belediyemizin hizmet kalitesini en üst noktalara taşıyacağız. Belediyemizin sunduğu genel hizmetler kapsamında ihtiyacımız olan malzemelerin büyük çoğunluğunu kendimiz üreteceğiz. Üretimi gerçekleştirirken de istihdam yaratacağız.”
     
“KENDİ MALIMIZI KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”

Zonguldak Belediyesi’nde çok tartışılan ihale yöntemine de açıklık getiren Şanal, “Bir hastalık haline gelen büyük ihaleler yapmak anlayışını terk edeceğiz. Kendi malımızı kendimiz üretip ürettiğimiz ürünlerle şehrimizin ve halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. Güçlü, kararlı, girişimci, yenilikçi, öncü ve özgüveni tam olan bir belediye yönetimi anlayışını hayata geçireceğiz.” dedi.

“HERKESİN YÜZÜ GÜLECEK”

Halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Şenol Şanal, “Girişimci bir ruh oluşturarak verimli projeler oluşturacağız. Kaliteli hizmetler sunarak Zonguldak’ta yaşayan herkesin yüzünü güldüreceğiz. Hayata geçireceğimiz üretim ve yönetim anlayışı ile çevremizdeki tüm belediyelere örnek ve öncü olacağız.  
Herkesin takdirini kazanacak sosyal projeler hazırlayacak, gerek ülkemizdeki kurum ve kuruluşlardan gerekse de uluslararası kuruluşlardan Avrupa birliği fonlarından destekler ve hibeler alacağız.” diye konuştu.
 
“HALK VE BELEDİYE ELELE”

Kültür ve sanat etkinlikleri ile göz kamaştıracak, eğitim ve spora özel destekler sağlayacaklarını özellikle ifade eden Şanal, sosyal projelerini ise şöyle özetledi: “Yapılan her şeyi halkı için ve halkı ile birlikte yapan bir belediye yönetimi hayata geçireceğiz.  
İhtiyaç sahiplerine sevgi ve şefkatle yaklaşacağız, yaşlılarımıza sahip çıkacağız. Oluşturacağımız parklar ve oyun alanları ile çocuklarımızın gelişimine katkılar sunacak, çocuklarımıza hayaller kurduracağız.  Engelli insanlarımız için tüm engelleri ortadan kaldıracağız. Meslek edindirme kursları ile gençlerimize ve kadınlarımıza gelir kapısı aralayacağız.   Sokak hayvanları için standartlara uygun yeni barınaklar oluşturacağız. Gönüllü insanlarımızın barınaklarda çalışmalarına imkân ve zemin hazırlayacağız.” 
           
“ÇEVRE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
 
“Çevreye duyarlı projeler oluşturacağız, yürütülmekte olan projelere katkı sağlayacağız. Şehrimizin sahillerinin temizliği ve korunmasına özel önem vereceğiz. 
Yaşlılarımıza ve hastalarımıza evde bakım hizmetleri götüreceğiz. Doktor ve hemşire kontrolünde muhtaç insanlarımızın sağlık kontrolleri ile basit tıbbi müdahalelerinin yapılabileceği alt yapı donanımlarını oluşturacağız. Hasta nakil vasıtaları ile gerektiğinde sağlık kuruluşlarına sevk işlemlerini gerçekleştireceğiz. Cenaze hizmetlerini en üst seviyeye çıkartacağız. Kuracağımız özel birim ile vefat bilgisinin geldiği andan itibaren defin ve sonrasında yapılacak iş ve hizmetlerde de insanlarımızın her an yanında olacağız. İkram ve hizmetler konusunda ihtiyaçlarını karşılayacak, acılı günlerinde onları yokluk ve imkânsızlıkları ile baş başa bırakmayacağız. Velhasıl insanımızın ölüsüne de, dirisine de sahip çıkan bir belediye yönetimi anlayışını hayata geçireceğiz.”

“ÜNİVERSİTE ŞEHİRLE BULUŞACAK”
           
“Üniversite, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Örgütleri ve TTK’nın yanı sıra tüm kurum ve kuruluşlar, meslek örgütleri ile yakın ve iyi ilişkiler içerisinde Zonguldak kent yaşamına katkı sağlayan projeler üretecek, çalışmalar gerçekleştireceğiz. Üniversite merkez kampüsündeki öğrencilerimizin yaşamını kolaylaştırmak için indirimli su ve diğer hizmet tarifeleri oluşturacağız. Tam donanımlı, teknik ve bilişim alt yapısı tamamlanmış öğrenci konuk evi uygulamasını hayata geçireceğiz.”

“YARIM KALAN PROJELER BİTECEK”

“Yapacağımız tüm işleri halkımız ile birlikte el ele vererek gerçekleştireceğiz. Temiz, düzenli ve bakımlı mezarlık anlayışı doğrultusunda Kırat Mezarlığını 6 ay içerisinde kullanıma açacağız. Hali hazırda kullanılmakta olan Asri Mezarlık içinde yeniden düzenleme faaliyetlerini başlatacağız. İnançlara saygı anlayışından hareketle uzun yıllardır şehrimizde eksikliği hissedilen, alevi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek “cem evi” projesini 6 ay içerisinde hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Karayolu güzergâhlarında yayalar için tehlikeli olan yerlere alt ve üst geçitlerin yapılması, Kilimli de bulunan Araç Muayene istasyonunun Zonguldak’a alınması, Ulutan Barajında elektrik üretilmesi, arıtmadan çıkan suyun kendi cazibesi ile açılacak bir tünel vasıtası ile şehre ulaştırılması,
Limana akan asma ve çaydamar derelerinin islahı, çalışmalar sonrasında dere boylarının gezi ve mesire alanı olarak düzenlenmesi,  Kapuz-Orta Kapuz- Tersane hattının köprü ve asansör bağlantılarının yapılarak denize girilebilecek yeni ve modern alanlar yaratılması, konularında etkin çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

“CHP BELEDİYESi OLACAĞIZ”
   
“Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi” olacağız, herkesin yüzünü güldüreceğiz. Partimizin genel ilke ve politikaları doğrultusunda hizmetler vereceğiz. İktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğinin bilinci içerisinde sosyal demokrat belediyecilik yönetim ve hizmet anlayışını hâkim kılacağız. Kurum, “Vatandaşın evidir, ne zaman isterse gelir, sıkıntısını anlatır ve mutlaka çözümü bulunmalıdır” anlayışı ile hareket ederek halkçı bir belediye yönetimini geçerli kılacağız. Hizmetler ve görevlerimizi yasalar çerçevesinde, ahlak ve vicdana uygun bir şekilde, mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisinin siyaset ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda etik değerleri ön planda tutarak, kamu yararını öncelikli olarak gözetmek üzere gerçekleştireceğiz. 

Kimseyi ayrıştırmayacağız. Herkesi kucaklayarak “ halka hizmetin hakka hizmet “ olduğu bilincinden asla uzaklaşmadan hizmet edeceğiz. Atatürk ilke ve İnkılapları ile Cumhuriyetimizin temel değerlerinden asla taviz vermeyeceğiz. Kimseyi aldatmayacağız. Kimsenin bizi aldatmasına da fırsat vermeyeceğiz.”