Ereğli AKP belediye meclis Üyesi Fevzi Ekşi yazılı bir basın açıklaması yaparak partide gelişen olayları değerlendirdi ve İl Başkanı ile İlçe başkanını kusurlu buldu.

Ekşi yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Bu basın açıklamasını yapma sebebim kamuoyu ve parti yetkililerinin gerek basın gerek ikili görüşmelerdeki belediye meclis üyeleri ile ilgili beyanlarına istinadendir.

28 Ekim 2013 tarihinde belediye meclis üyelik başvurusunu yaparak AK PARTİ'ye katıldım. Seçimi kazandıktan sonra mazbataları almadan polis evinde bir kahvaltı düzenlendi. İlçe başkanının olmadığı kahvaltı sonrası komisyonlar belirlendi ve İLK DÜĞME yanlış iliklendi. Vekilin aldığımız kararlara karşı çıkanların kapısına 24 saat maliyeyi dikerim demesi fitili ateşlemiştir. Onun akabinde akşam partide yapılan gurup toplantısında kahvaltıya davet edilmeyen ilçe başkanı yanlış iliklenen düğmeyi düzeltme yerine SİYASİ İKBALİ uğruna bir üst düğmeye geçmiştir.

VEKİL VE İLÇE BAŞKANININ İKBAL KAVGASI

Mevcut vekil ve ilçe başkanının siyasi ikbal kavgasının içine belediye başkanımız ve meclis üyeleri dahil edilerek siyasi ikballerine yerel yönetimler üzerinden yapma yoluna gitmişlerdir. Bu kötü gidişi gördüğümden ilerde daha kötü bir durum meydana gelmemesi için partinin en yetkili makamlarına bu durumu özetleyen raporu bir üst yazıyla teşkilatlardan sorumlu başkan sn. SÜLEYMAN SOYLU, yardımcısı sn. ALEV DEDEGİL, yerel yönetimler başkanı sn. ABDÜLHAMİT GÜL, koordinatör milletvekili sn. ALİ ERCOŞGUN, il başkanına (bizzat giderek elden teslim ettim)ilçe başkanı FATİH ÇAKIR ve belediye başkanımız sn. HÜSEYİN UYSAL a 19.08.2014 de gönderdim. BU ÜST YAZI EKTEDİR. Ben belediye meclis üyesi olarak Sn. MUSTAFA BALOĞLU, sn. EROL KAYA sn. HACI GÜZEL ve sn. MEHMET GELDİ beye sunduğum raporlarıma hiçbir cevap gelmediği gibi hiçbir müdahale de yapılmamıştır.2015’den sonra ne dönemin milletvekilleri nede il başkanımız sn. Zeki Tosun ve Ereğli ilçe başkanı sn. Fatih Çakır hiçbir müdahale yapmayarak ilçe başkanlığı döneminde meclis üyeleri arasında ADALETSİZ bir yönetim sergileyerek adeta bu yangına benzin dökmüşlerdir.                           

EREĞLİ VE ALAPLI ÇIRAK ÇIKMIŞTIR

Bu kavgadan kim karlı çıkmıştır? Buna bakmak lazımdır. Gelinen nokta 3 millet vekilinin Zonguldak’tan çıkması sonucu bu kavgadan Ereğli ve Alaplı çırak çıkmıştır.

FATİH ÇAKIR'IN BİTMEYEN TALEPLERİ

 Ereğli ilçe başkanı kendi siyasi ikbalini düşünerek elindeki yetkisini kullanmaması her seçimde her yere aday adayı olması görevini hakkıyla yapmasını engellemiştir. Gelinen noktada meclis üyelerini bu işin sorumlusu gösterip ESKİ MECLİS ÜYELERİNDEN hiç kimseyi yazmayacağız diyenler kendilerinin üç dönem çoğu meclis üyelerinin birinci dönemi olduklarını unutmuşlardır.

BU MECLİS KİMİN ESERİ

Bu meclis listesini her yerde ben yazdım diyen ilçe başkanı (kendi deyimleriyle) başarısız bir meclis listesi yapmıştır. Başarısız bir liste yapan bir ilçe başkanına yeniden bir liste yaptırılmaması gerekir. Bütün meclis üyelerini aynı kefeye koyup ben ve benim gibi meclis üyeliğini layıkıyla yapan bazı meclis üyelerini de “ÇALMADAN ÇIRPMADAN RÜŞVET ALMADAN VE ALDIRMADAN” sloganıyla geçmiş dönemi karalama imasında bulunulmuştur. Bu ithamda bulunanların ithamlarını sağda solda dedikodu olarak değil CUMHURİYET SAVCILIĞINA elinde belgeleriyle giderek yapmalıdırlar. Benim nasıl bir meclis üyeliği yaptığımı siyaseti takip edenler bilirler. Hiçbir yanlış işe bilerek onay vermediğim gibi meclis üyesi olarak bütün seçim ve programlara en üst düzeyde katılım sağlayarak katkı sağladım. Ben vicdanen müsterihim. Kaldı ki meclis toplantı kararları parti gurubunda ilçe başkanı başkanlığında alınan kararla gurup defterine işlenir. MECLİS ÜYELERİ bu doğrultuda mecliste oylarını kullanır. Bir suiistimalden söz edenler bunun birinci sorumlusunun ilçe başkanı olduğunu göz ardı etmişlerdir. Mevcut meclis üyelerini meclise yazmayacağız diyenler. Böyle bir talebi olanlarla olmayanları ayırt etmesi gerekirdi. Kaldı ki “BENİM SİZDEN BÖYLE BİR TALEBİM YOKTUR “.

BU MECLİS TARİH YAZMIŞTIR

Bu gün gerek basında gerek her ortamda seçimi kazanmanın yolunun iyi bir meclis üyesi listesinden geçtiğini söyleyenler, algı yapanlar unutmasınlar ki beğenmedikleri, eleştirdikleri bu meclis tarih yazarak seçim kazanmış bir AKPARTİ BELEDİYE MECLİSİDİR. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

(Haber merkezi)