CHP ile İyi Parti kurmayları CHP Teşkilatı’nda bir araya geldi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala ilçe adayları üzerinde yeniden görüşmek amacıyla CHP ve İYİ Partililer bir araya geldi. Kritik toplantıda İyi Partinin Ereğli’den aday çıkarmayarak Halil Posbıyık’ı destekleme kararı çıktı.

İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, beraberindeki teşkilatla birlikte CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Toplantıya CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal ve Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık ve diğer partililer de hazır bulundu.

 “İYİ PARTİ EREĞLİ’DE ADAY ÇIKARMAYACAK”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti güç birliği 24 Haziran seçimleri öncesinde başladı. Güç birliği ittifakı, Türkiye’nin aydınlık geleceği için Ve Türkiye’de tam demokrasiye inanan partilerin oluşturduğu bir ittifaktı. Bunun devamı olarak iki partinin genel başkanı bir süreç başlattı. İttifakın kapsamı içinde olan Zonguldak, bu ittifak kapsam içerisinde yer aldı. Bu ittifakın Zonguldak’ın geneline yaymak için görüşmelere başladık. Bu konuda İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen ile birlikte görüşmeler başlamıştır. Tabanımızın da görüşü alınarak kolektif bir akılla ittifak sürecini başlattık. Bazı yerlerde tek aday üzerinde uzlaştık. Bazı yerlerde CHP’nin adayı çıkacak iyi parti destek verecek İyi parti destek verecek. Bazı yerlerde İYİ Partinin adayı çıkacak CHP destek verecek. Bazı yerlerde ise her iki partinin adayı da ayrı ayrı yarışacak. Zonguldak merkezde İYİ parti aday çıkarmayacak. Ancak belediye meclis noktasında değerlendirmemiz olacak. Aynı şekilde İYİ Parti Ereğli’de aday çıkarmayacak. Belediye meclis üyeleri hakkında da görüşmemiz olacak. Artık ittifak konusuna son safa ya geldiğimizi söyleyebilirim. Bu görüşmeler bugün de bitebilir birkaç gün de devam edebilir.” dedi.

“2 YER HARİCİNDE TAMAM”

İyi Parti il Başkanı Yavuz Erkmen ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“İYİ Parti genel merkezinin aldığı ortak bir karar var. Merkezde ittifak yapılıyor. Bunun dışında da ittifak yapılacak yerler anlamında sorun varsa bunlar da tekrar protokol altına alınacak. Daha önceki yaptığımız toplantılarda iki yer haricindeki görüşmelerimizi tamamladık. Bu iki yerde görüşüldü ama son bir kez daha protokol altına almak için toplandık. Biz şunu istiyoruz; Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti yan yana gelmek suretiyle Türkiye’de bir sinerji yaratıp yerelden başlayarak Türkiye’de genel İktidara giden bir yolun açılmasını istiyoruz. Bu nedenle yerel yönetimlere talip olduğumuzu ifade ediyoruz. Görüşmeler bittikten sonra nihai kararımızı açıklayacağız”

“BU İŞİ SONLANDIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hakkı Güney, gazetecilere yaptı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Ankara’da yaptığımız toplantıda Zonguldak’ın belirli yerleri için görüşmelerimizi tamamlamıştık. Zonguldak, Merkez ve Ereğli ilçemiz kalmıştı. Bu iki ilçemiz için de bugün burada bir çalışma yapacağız. Yaptığımız çalışmayla bu işi sonlandıracağız. İYİ Partili arkadaşlarımızın istekleriyle bizim kendi kafamızdaki projeleri yakın bir noktaya getirmeye çalışacağız” ifadesini kullandı.