“Birinci parti MHP olursa kimse şaşırmasın”

TBMM’de Zonguldak’ı ve Zonguldaklıyı başını öne eğmeden temsil edeceğini söyleyen Erkmen, “Zonguldak’ta birinci parti MHP olursa hiç kimse şaşırmasın” diyerek bunun bir sürpriz olmayacağını vurguladı. Parti binasında yapılan toplantıda aday adaylığı hakkında konuşan Erkmen, Zonguldak için inandığı konunun arkasından sonuna kadar gideceğini ve TBMM’de Zonguldak’ı ve Zonguldaklıyı başını öne eğmeden temsil edeceğini söyledi.

‘En az iki milletvekili çıkartacağız’

Bu kararı verirken sivil toplum örgütü ve çeşitli meslek kuruluşlarının da desteğini aldığını belirten Erkmen; “Büyük Zonguldak dediğimiz coğrafi bölgede hizmet etme onurunu yaşadım. Şimdi bu güne kadar bürokrat olarak görev yaptığım bu güzel İl de bürokrat ceketimizi çıkarıp vatanımızı hiçbir karşılık beklemeden seven, bu uğurda çalışan, şehit veren MHP’deki değerli arkadaşlarımın arasına katılarak bundan bürokrasinin kalbi TBMM’de Zonguldak’ı ve Zonguldaklıyı başını öne eğmeden temsil etmek üzere MHP’den Milletvekili Aday Adaylığı için müracaat etme kararı  aldım. İl başkanım her toplantısında ‘En az iki milletvekili çıkartacağız’ diyor.  Bende bu iddiasına katılıyorum. Ben bir başka iddiada daha bulunuyorum.  Zonguldak’ta birinci parti MHP olursa hiç kimse şaşırmasın. Buna inanarak söylüyorum. Bu sürpriz değildir. Biz Zonguldak’ta inandığımız konunun arkasına sonuna kadar gideriz. Bu kararı alırken Zonguldak’ta sivil toplum örgütü ve değişik meslekteki arkadaşlarımın fikrine danışaraktan desteğini aldım” dedi.

“Sorunların çözüm yeri TBMM’dir”

Zonguldak’ı TBMM’de en iyi şekilde temsil edeceğini vurgulayan Erkmen; “Biz mevki, makam, para, pul peşinde olan insanlar değiliz. Buna ihtiyacımız yok. Biz bu gün sokakta rahatça dolaşıyorsak,  insanların yüzündeki sıcaklığı örüyorsak, esnaf arkadaşlarımız dükkânlarının önünden geçerken çay içmeye bizi buyur ediyorsa en büyük zenginlik budur. Bürokrat olarak yapacaklarımız belli noktaya kadar. Sorunların çözüm yeri TBMM’dir. Ben Zonguldak’ta olduğu gibi, her zaman kapımız açık olarak, 24 saat telefonu açık ulaşılabilinir bir insan olarak göreve talip oluyorum. Takdir edilir, uygun görülür ise Zonguldak’ta kamu veya özel işletmeyi ile esnaf ve ticaret sahibi arkadaşlarımızın işletmelerini kendi işletmemiz gibi kabul ederek hakkını savunacağım. Zonguldak’ı her yerde iyi temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Çıktığımız bu yolda Allah yardımcımız olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Erkmen aday adaylığı müracaat dosyasını İl Başkanı Hamdi Ayan’a teslim etti.