İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Ülkemizin çok büyük problemleri olsa da tüm bunları geçeceğini söyledi. 
Erkmen yazılı açıklamasında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 102. Yıl önce Milli Mücadeleyi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 ta Samsun’a ayak basarak bağımsızlık meşalesini yakmasının, milleti örgütleyip ‘’ ya istiklal ya ölüm’’ dediği, sonuçta Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundaki doğum günüdür. Başta gençler olmak üzere, Türk milleti olarak den 7den 70’e büyük bir heyecan ve gururla bayramımızı kutlarken, bize bağımsız üzerinde hür olarak dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızla bu güzel vatanı emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Yüreği Atatürk sevgisi ile dolu ve onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık seviyesine ülkemizi taşıyacak olan gençlerimiz büyük önderin kurduğu ve bizlere emanet olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatma yolundaki en büyük güvencemizdir. 
“GENÇLERİMİZ HAYAL DAHİ KURAMIYOR”
Gençlerimizin bugün başta işsizlik olmak üzere pek çok problemleri olsa da, ekonomik sebeplerle hayal kura masalarda unutmayalım bu günler geçicidir. Bunların hepsi geride kalacak, liyakatin öne çıktığı, gençlerin daha çok ürettiği, mutlu olduğu bir Türkiye mutlaka var olacaktır. Umutsuzluğa hiç gerek yoktur. Gençler Atatürk’ün şu sözünü hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın: Millet fakrü zararet içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk İstikbalinin evladı. İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Ne mutlu Türküm diyene. Bayramımız kutlu olsun” dedi.