İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Kozlu İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Ali Mumcu’nun istifası ile ilgili açıklamada bulundu.

Konunun takipçisi olduklarını belirten Erkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son Mahalli İdareler seçiminde Kozlu ilçesinde Partimiz bir Genel Meclis Üyesi çıkarmıştır. Ahmet Ali Mumcu isimli Genel Meclis Üyesi arkadaşımız partimizden istifa ettiğini açıklamıştır.

Tabi ki istifa etmek tek taraflı bir irade beyanıdır. Ancak unutulmaması gereken husus arkadaşımızın İYİ Parti oylarıyla seçilmiş olması gerçeğidir, yani İYİ Parti kurumsal kimliğini temsil etmektedir. Bu açıdan yakışan, Partiden ayrılma yerine kendisinin Genel Meclis üyeliğinden istifa etmesidir.

Arkadaşımızın kendi çalışma yeri ve koşulları ile ilgili özel sorunları olduğu açıktır. Bununla ilgili TTK Genel Müdürlüğü’ne defalarca iletmesine rağmen iyileştirme anlamında bir sonuç alınamadı. Eğer bu istifadan sonra bu arkadaşımızın işyeri ile ilgili TTK Genel Müdürlüğü’nce bir tasarruf yapılırsa bunun siyasi bir rüşvet olduğu açıktır.

Biz TTK gibi resmi bir kurumun siyasetin bir parçası olmayacağı inancı taşırken, medyada AKP'ye geçeceği konuşulduğundan AKP'nin de siyasi rüşvet gibi bir kavramla anılmak istemeyeceğine inanıyoruz.

Bu konuyu tüm İYİ Parti ailesi olarak takip edeceğiz. Zonguldak siyasetine bu tür davranışların zarar vereceğini ve kimseye fayda getirmeyeceğini bir kez daha ifade ederken, durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”