Zonguldak Eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, eşi Sevgi Gonca'nın Akparti'den Belediye Meclis üyeliğine alınmaması üzerine "Teşekkür ve Açıklama" başlıklı bir açıklamada bulundu. 

Eşinin belediye meclisine alınmamasını değil, toplumda karşılığı olmayan ve partide kendilerini bazı adamdan saydırmaya çalışan kişilerin iki yüzlü tavrına karşı bir açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirtti.

Gonca'nın açıklaması şöyle:

"TEŞEKKÜR VE AÇIKLAMA
Eşim  Sevgi Gonca'nın belediye meclis adaylığı için ak partiye aday adaylığı başvurusunu sizlerle paylaşmıştım.                                            

Eşim  Matematik mühendisi olarak, Zonguldak il istatistik müdürü, Zonguldak belediyesi yazı işleri müdürü, Zonguldak Türk Telekom bilgi işlem müdürü görevlerinde  bulunmuş olup şu anda ticaretle meşgul olmaktadır. Belediye başkanlığı dönemimde kadın kolları ve gönüllü bayanlarımızla birlikte 19 mahallede kadına yönelik  sosyal projelerle aktif çalışma yapmıştır.
 
Bu bilgi birikimi ve tecrübesiyle görev yapmak üzere AK Partiye yaptığı adaylık başvurusu
KABUL EDİLMEMİŞTİR.
 
Gerek şahsımı gerekse eşimi telefonla arayarak bu konudaki hassasiyetlerini bizimle paylaşan dostlarımıza teşekkür ediyorum.
Tabiki kimlerin aday olacağının kararını biz veremeyiz. Ancak toplumu ilgilendiren konularda verilen kararları da demokrasinin gereği olarak sorgulama hakkımız vardır.
Kararların tarafsız ve objektif olması, kişisel çıkarlara yönelik olmaması ve her şeyden önce şahsi kin ve husumetlerden uzak tutulması gerekir. Bizi meclis üyeliğinin kabul edilmemesi değil, bu değerlerimiz ilgilendirmektedir.

KENDİLERİNİ ADAMDAN SAYDIRAN BAZI KİŞİLER...

Ancak geçmişe yönelik siyasi ortamla ilgili karşılaştığım bazı uygulamalar ve toplumda karşılığı olmayan yanar dönerlilikleri ile kendilerini adamdan sayan ve saydıran bazı kişilerin arka planda yaptıkları konuşmalar karşısında, alınan kararda yukarıda bahsettiğim Kriterlerlerin (Bir yargıya varmak, değer vermek) önemi olmadığı inancını taşımaktayım.

Bu kararın alınmasında eşimin başarılarla dolu öz geçmişi değil kişisel hırs ve hazımsızlık ön plana çıkmıştır. İnancım budur. Seçimlerin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum"