Eski Bakan Hasan Celal Güzel, “Demokrasi Nöbeti”nde Zonguldak’ta vatandaşlarla buluştu. Madenci Anıtı önünde vatandaşlara seslenen Güzel, geçmişten günümüze yapılan darbeler ve darbe girişimlerine ilişkin önemli iddialarda bulundu.
Hasan Celal Güzel, “Bu felaket 27 Mayıs’tan daha büyüktü, o zaman milletin sevgilisi şehit menderesi ve iki arkadaşını bu darbecilere kurban vermiştik. Bu darbe 21 Mayıs’tan da, 22 Şubat’tan da, 12 Mart’dan da daha önemliydi, 12 Eylül’den de daha önemliydi. Orada terör meselesi vardı, halkımızın bir kısmı razı olmuştu. Ama 12 Eylül’de de çok büyük sıkıntı çektik. İnsanları sağcı, solcu diye astılar. Hapishanelerde büyük eziyetler yaptılar” diye konuştu.
“Hayatımın 55 yılını darbelere mücadeleyle geçirdim”
70 yaşında olduğunu ifade eden Hasan Celal Güzel, hayatının 55 yılını darbelerle mücadele ederek geçirdiğini söyledi. Güzel, “Ben tam 70 yaşındayım. Bu 70 yaşımın ne yazık ki 55 yılını darbelerle mücadele ederek geçirdim. Ben bazen alay edercesine ‘Darbelerin çocuğuyum’ derim. Bu millet darbelerin çocuğu oldu. Rahmetli babamı demokrat partili diye 27 Mayıs’ta alıp götürdüler. Ben o zaman 15 yaşındaydım. Babam daha sonra bir taşkınlık yapmayayım diye elimi kolumu bağladı. Bu millet üzüldü, bu millet mahcup oldu. Bu millet tankın üzerine çıkmak istiyordu. O şuur henüz kazanılmamıştı. Bu millet 12 Eylül’de de bunu yapamadı. Ne yazık ki hepsinde Amerika Birleşik Devletleri ve batılı emperyalistlerin parmağı vardı. 27 Mayıs’ta rahmetli Menderes milli ve bağımsız bir politika takip etmeye başladığı için ABD tarafından ne yazık ki göz yumuldu darbeye ve hatta darbe yapıldı. 12 Mart’da da yine ABD işin içerisindeydi. Hele 12 Eylül’de CİA’in bir bölge başkanı vardı. O ‘Bizim oğlanlar bu işi yaptı’ dedi. Kimdi biliyor musunuz? Beşi bir yerde alçaklardı. Kenan Evren ve diğerlerini saymaya değmez. Geçtiler ve tarihe gömülüp gittiler. Daha sonra ne yazık ki 28 Şubat’ta da işin içerisinde bunlar vardı” diye konuştu.
“Kimse önümüzü kesemez”
Darbe girişimlerine rağmen üçüncü köprü, tüp geçit ve havalimanı gibi yatırımların devam ettiğini söyleyen Celal Güzel, şu ifadelere yer verdi:
“Bunlar darbe yapmaya çalışırken bakınız önümüzdeki günlerde biz üçüncü köprüyü açacağız, tüp geçitleri yapacağız. Dünyanın en büyük havaalanı geliyor. Biz bunla iftihar ediyoruz. Bunları katiyen kestirmeyiz. Bundan önce de darbe yapmaya kalktılar. Bu darbe girişimcileri 28 Mayıs 2013 yılında gezi olaylarını yaptılar. O zaman da yabancı yayın organları gelip 24 saat Türkiye aleyhinde yayın yaptılar. O gezi olaylarını da kendileri düzenlediler. Fakat maalesef bizde bazı yumuşak ve hesap yapan, ona da eyvallah buna da eyvallah devlet adamları vardır. Sayın Cumhurbaşkanı yurt dışındaydı, gelir gelmez kılıcını koydu. Ondan sonra da bunlar kaçacak yer aradılar.”
“Bu milletin devrilmesi mümkün değil”
Türk Milleti’nin devrilmesinin mümkün olmayacağını ve darbe girişimini yapanlara cevabını verdiğini söyleyen Güzel, “Bana dediler ki ‘Hasan Celal Güzel, boş yere uğraşıyorsun. Sen modern Nasreddin Hoca’sın. Akşeyh gölüne maya çalıyorsun. Bu millet demokrasiyi bilmez’ dediler. Bakın işte gidin Akşeyh gölü yoğurt oldu. İşte bu millet böyle bir millet. Bu millete demokrasi bilmez, cahil falan diyenler gördüler. Bu milletin devrilmesi mümkün değil. FETÖ’nün darbecilerine karşı 250 şehit verdik. Allah onlardan razı olsun. Biliyor musunuz? Bu mücadele mübalağa ediyorum mutlaka Çanakkale kadar, Milli Mücadele kadar, Dumlupınar kadar önemlidir. Bunu biliniz. Bunu kendisini mehdi zanneden zavallı bir hoca bozuntusunun saçmalıkları değil bu işi yapan. O kadar basit değil. O (Fetullah Gülen) onların bir paspasıydı. Çünkü ellerinde 4 sene önce emniyete aldırdığımız; dünyanın en gelişmiş dinleme aletleri vardı. Görevinden aldık, adamlar onları alıp gittiler. Halen daha onlarda duruyor. Böyle şeyler yaptılar” dedi.
“Az daha Erdoğan’ı koruyamaz duruma gelecektik”
Darbe girişiminde istihbarat zaafı olduğunu iddia eden Güzel, şöyle devam etti:
“Maalesef, ABD’nin bir teşkilatı var onlarla beraber Sayın Cumhurbaşkanının çıkışını bile izlediler. Az daha sevgili kardeşim, 40 yıllık dostum, Türk Milleti’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı öldüreceklerdi. Koruyamaz duruma gelecektik. İstihbarat zaafı vardı. MİT Müsteşarı’nı hemen almaları lazım. Öyle köprü geçmek yanlıştı. Bu darbe girişimcilerini Genelkurmay’ın önünde sallandırmadıkça biz bu işi halledemeyiz. Başka takipçileri onları takip eder dedim. Onun için halkımız bunu gördü, benimsedi ve anladı. İdam etmemiz lazım. Efendim ne olurmuş, Feto’yu vermezlermiş. Devlet olan gider operasyonu yapar, tutar kulağından getirir. Devletsen bunu yaparsın. Öteki alçaklar da Yunanistan’a kaçtılar. Yunanistan da verecek onları. İade etmese kendi bilir. Onun için idam gelmelidir. Ama sadece bunlara, darbe yapmaya kalkışanlara gelmelidir. PKK’yı da sevmiyoruz ama onları belki ıslah olma şansı vermek lazım. Bunlar ıslah olmaz. Bunun için bunları asmak lazım gelir. Önümüz açıldı, Türkiye liderini buldu. Recep Tayyip Erdoğan’a Allah bize bağışladı. Biz rahmetli Menderes ve iki arkadaşını şehit verdik. Bir şey yapmadık. Sonra Özal’ı şehit verdik. Zehirlediler. Yüzde 100 zehirlediler. Şimdi sıra Erdoğan’a geldi. Onu kesinlikle kimseye vermeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Türk Milleti’nin liderliğinde ve onun lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye sadece 80 milyonluk değil, 1 milyar 800 milyonluk İslam Dünyası’nın da vebalini omuzlarında taşıyor. Tankın üzerine çıkanlar, siz sadece Türkiye’yi değil İslamiyet’i de kurtardınız. Bunu alçak heriflerin önünü kestiniz. “
Yaklaşık bir saat kadar alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Hasan Celal Güzel’e AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun tarafından Devrek Bastonu hediye edildi.