Zonguldak AKP kurucularından ve eski AKP milletvekillerinden Fazlı Erdoğan da dün parti merkezine gelerek Haziran 2015 seçimleri için aday adaylığını açıkladı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Zonguldak’ımızın değerli temsilcileri, değerli dava kardeşleri, öncelikle il başkanlığı seçimi yeni oldu, kendilerini bir kez daha kutluyorum. Zonguldak’ımıza, ülkemize, Ak Parti’mize hizmetlerinin katlanarak; sağlıklı, huzurlu, başarılı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Hepinizin bildiği gibi ülkemizde 7 Haziran 2015’te genel seçimler var. Bu kardeşinizi yakından tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Hem bölgemizin hem ülkemizin siyasette geldiği noktayı, hepimiz yakından takip ediyoruz. Daha önce çok kıymetli hemşehrilerimizin yapmış olduğu destekle Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu’nda Ak Parti’de iki dönem milletvekilliği yaptım. Belli bir birikimim, belli bir tecrübem belli bir teşkilat ahlakım ve ilkem olduğuna inanıyorum. 2015 seçimlerinde Zonguldak’ın aday adayları arasında olmayı çeşitli çalışmalardan sonra önce ailemle, çevremle, yakın dostlarımla, partimin tabanında bulunan arkadaşlarımla ve teşkilattaki tüm dostlarımızla istişare ettik. Kendime ait olan değerlerimden taviz vermemek kaydıyla Ak Parti’de bundan sonra ben de varım. Hizmetimizin devamı noktasında aday adayı olarak Zonguldak teşkilatının, değerli il başkanımın huzurunda dosyayı kendisine veriyorum. Allah, eğer adaylığım hayırlısı ise nasip etsin. Ak Parti Zonguldak teşkilatına, Zonguldak halkına, değerli hemşehrilerime, ülkeme bir şeyler katabilirsem yüce rabbim beni muvaffak kılsın. Önce herkese sağlık diliyorum. Basın mensuplarına da, bizimle bu güzelliği paylaşıp kamuoyuna bu güzelliği aktardıkları için şimdiden teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.”

Daha sonra söz alan İl Başkanı Zeki Tosun, “Evet, ben de sayın vekilimizin dosyasını alıyorum. 2 dönem milletvekilliğimizi yapan, bu partiye çok emekleri geçen sayın milletvekilimizin adaylık başvurusu dosyasını aldım ve kendisine alındı belgesini şu anda teslim ediyorum.” şeklinde konuştu.