Partilerine transferler olacağını söyleyen AKP’li Özbakır’ı yalanlamayan 3 Belediye Başkanına İl Başkanlarından sert cevap geldi:

 

‘GİDENE YOL ORADA’

 

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın hafta sonu yapılan Danışma Meclisi toplantısında partilerine geçmek isteyen belediye başkanları olduğunu söylemesi CHP ve MHP İl Başkanlarının sert tepkisine neden oldu.

MHP’li Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, CHP’li Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ve CHP’li Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın AKP’ye geçecekleri yönünde çıkan haberler nedeniyle CHP ve MHP parti tüzüğünün gereğini yapacağını açıkladı.

AYAN; ‘SİYASİ AHLAKSIZLIK’

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı’ya ve AKP’li Özbakır hakkında çok sert konuşarak şunları söyledi: “Önce Türkiye’nin güvenliğini sağlasınlar. Zonguldak’a hiçbir şey veremiyorsunuz. Zonguldak’taki temel sorunlar kronikleşmiş ve çözülemez hale gelmiş ama siyasette gündemde kalabilmek için belediye başkanlarına çeşitli teklifler sunuyorsunuz. Bu siyasi ahlaksızlıktır. Siyaset böyle yapılmaz. Kimseye yalvaracak dur diyecek halde değiliz.”

ALTUN; TÜZÜK NE DİYORSA O’

CHP İl Başkanı Ahmet Altun ise Demirtaş ve Güneş’in AKP’ye geçmesiyle ilgili olarak parti tüzüğünün gerektirdiği şekilde davranacaklarını vurgulayarak, “Bu saatten sonra tüzüğümüzün gerekli neyse o yapılacak ve kendi bilgilerine başvurulacaktır. Geldikleri yere gittikleri görülüyor” ifadelerine yer verdi.

TOSUN; ‘HİÇBİR VAADDE BULUNMADIK’

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise hiçbir belediye başkanına “Biz hiçbir belediye başkanına bize geçersen şunu yaparız bunu yaparız diye vaatlerde bulunmadık. Arkadaşlarımızla görüşme halindeyiz. Önümüzdeki günlerde her şey netleşecektir” şeklinde konuştu.

 

Umut ERSES