CHP Gökçebey ilçesi seçim bürosu açılışına katılan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Havanın güzelliğine bakılırsa bahar Mart’tan önce buraya gelmiş. Cem Oktay’la beraber burayı da Çaycuma’ya benzeteceğiz” dedi.

CHP Gökçebey’de seçim bürosu açılışı yaptı.  Açılışa CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, İl Başkanı Hakkı Güney, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gökçebey İlçe Başkanı Mithat Arat, Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, CHP eski il başkanları Halil Furat ve Umut Başoğlu, il genel meclis üyesi aday adayları ve partililer katıldı. İl Başkanı Hakkı Güney yaptığı konuşmasında, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Gökçebey halkının adayları Cem Oktay’a sahip çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

 

KANTARCI: “ÇAYCUMA’DA YAPILANLARI EN İYİ GÖKÇEBEYLİLER BİLİYOR”

Ardından kürsüye çıkan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bugün güzel bir gün, güneşli bir gün. Cem Oktay kardeşimize destek vermek için hep beraber buraya geldik. Havanın güzelliğine bakılırsa bahar Mart’tan önce buraya gelmiş sanki. Gökçebey halkına soruyorum; Çaycuma’daki bizim belediyecilik uygulamalarımızı beğendiniz mi? Gökçebey’in şu anki halini beğeniyor musunuz? O zaman kolay. Cem Oktay’la beraber burayı da Çaycuma’ya benzeteceğiz. İşin aslına bakarsanız ben de Çaycuma’yı beğenmiyordum. Durdum, durdum artık dayanamadım dedim ki, ‘Bu memleketi imar etmek, bu insanları mutlu etmek bu kadar zor bir şey değil’. 5 yıl içerisinde hakikaten Çaycuma’da güzel şeyler yaptık ama bunun en büyük takdirini de ben Gökçebeylilerden aldım, bunu biliyor musunuz? Ben Gökçebeylileri Çaycuma’nın sokaklarında gezerken görüyorum. Gece saat 24.00’lere kadar Gökçebey minibüsü geliyor Çaycuma’ya. Bu benim için çok büyük mutluluk kaynağı. Sanki Gökçebeyliler de benim seçmenimmiş gibi bir duygu yaşıyorum” dedi.

 

KANTARCI: “ÇAYCUMA’DA BÖLGEDE YEREL İKTİDAR OLMANIN KAPISINI ARALADIK”

Partililerin alkışlarıyla zaman zaman sözü kesilen Başkan Kantarcı, şöyle devam etti: “Bizim önümüzdeki dönemde bu gördüğünüz güzel vadide güzel coğrafyada CHP’li belediyelerin sayısın çoğaltmak ve burada hep beraber senkronize bir şekilde bu memleketin gelişmesine, kalkınmasına destek vermek istiyoruz. Tek tek belediyelerle bu vadinin tamamına hizmet götürmek çok zor. Biz Çaycuma’da, bölgede yerel iktidar olmanın kapısını araladık. Çaycuma amiral gemisi, bu geminin yanına Bakacakkadı’yı katmamız lazım, Gökçebey’i katmamız lazım. Ve ben her yerde şunu söylüyorum; bu vadide eğer biz 6-0 yaparsak Türkiye’yi de inletiriz. Ben buradan diğer partilere oy veren hemşerilerime de seslenmek istiyorum. Yerel yönetimlerde yöneticiye bakılır, yöneticinin ekibine bakılır. Biz çok güzel bir ekip olma yolundayız. Bize bu destek verin. Cem Oktay gibi genç, dinamik kardeşimizi Gökçebey’in yönetimine getirin biz de hep beraber Gökçebey’in de siluetini değiştirelim, Gökçebeylileri de mutlu, memnun yaşam kalitesi yüksek insanların beldesi haline getirelim.”

 

YAVUZYILMAZ: “CEM OKTAY’A SAHİP ÇIKIYORUZ”

Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, açılışa katılanlara teşekkür ederek, “Biz genç, dinamik partimizin içinden, kadrolarından, tırnaklarıyla kazıya kazıya, bu noktalara gelen Cem Oktay’a sahip çıkıyoruz. Siz Gökçebey halkı olarak bu başkana, bu eğitimli, tahsilli, dinamik, gelecekle ilgili projeler yapan Çaycuma Belediyemize koordine olarak Gökçebey’in geleceği için dertlenen, geçmişini yüzüne dönüp oradan tecrübelenen kardeşimize sahip çıkacağınıza inanıyorum” dedi.

 

DEMİRTAŞ: “KANTARCI, VADİNİN AĞABEYİ”

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak’ın hizmet alamadığını belirterek, şöyle dedi: “Bu iktidarın sorunu ama burada asıl bizim üzerinde durmamız gereken Zonguldak hizmet alıyor mu? Almıyor mu? Evet, Zonguldak maalesef Türkiye geneline göre kıyasladığımızda hiç hizmet almıyor. Bunu da özellikle AK Partili belediyelerde görüyoruz. Oysa CHP’li belediyelere baktığınızda gerçekten Zonguldak’ta çok güzel işler yapıyorlar. Alaplı’dan Nuri Tekin arkadaşımız var, diğer arkadaşlarımız var. Bu tarafa geldiğimizde bölgenin ağabeyi dediğimiz, Çaycuma’yı bir Avrupa kentine dönüştüren Bülent Kantarcı ağabeyimiz var.  Gerçekten bu vadi bölgesinin ağabeyi diyebileceğimiz, yaptıklarıyla bugüne kadar gerek belediyeciliğiyle sadece bu bölgeye değil tüm Zonguldak’a ve Türkiye’ye örnek olacak belediyecilik sergiliyor. İşte Cem Oktay ada bu belediyeciliği burada aynen uygulayabilecek bir arkadaşımız. Burada Bülent Kantarcı’nın ağabeyliğinde Devrek, Gökçebey ve beldeleriyle gerçekten büyük bir sinerji yaratılır. Bu vadi bölgesine sosyal demokrat belediyeciliğin damgasını vuracağız.” Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Partililer, seçim bürosunda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.