CHP ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI TAHSİN ERDEM, HALKIN SESİ’NE PROJELERiNi VE HAYALLERİNİ ANLATTI

 

“GÜCÜMÜ HALKTAN ALACAĞIM”

 

CHP Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Tahsin Erdem, Halkın Sesi’nden Mustafa Özdemir’e Zonguldak’a dair projelerini, hayallerini ve belediyeciliğe bakış açısını anlattı. Bugüne kadar belediye meclisi iken yapılan her işlemde “KAMU YARARI” ilkesini sürekli ön planda tuttuğunu ifade eden Erdem, “Sosyal Demokrat Belediyecilik” anlayışını “Yeni Nesil Belediyecilik” ile harmanlayarak ekonomik ve turizm alanında Zonguldak’ı çekim merkezi yapmak istediğini söyledi.

 

Görevi süresince kentin çok iyi özümsemiş bir aday adayı olarak yola çıktığının altını çizen Tahsin Erdem, “Çünkü Zonguldak’ın sorunlarını çok iyi biliyor, Zonguldak Belediyesini çok yakından tanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin; Demokratik, katılımcı, danışan, paylaşan, planlı-programlı çalışan, üreten, kaynak yaratan, piyasayı düzenleyen, topluma öncülük eden, “HALKÇI BELEDİYECİLİK” anlayışını hayata geçirmek için, köklü ve kalıcı kararlar alıp uygulayarak Zonguldak’ın yarınlarını aydınlatmak, halkımızı sağlıklı ve mutlu yaşayacağı çağdaş bir kent hüviyetine kavuşturabilmek için aday adayı oldum.” dedi.

 

AVRUPA KENT ŞARTINDA İDEAL KENT SÖZÜ

 

“İDEAL KENT”, kentli haklarını koruyarak, en iyi yaşam koşullarını sağlayarak, halkına iyi bir yaşam biçimi sunarak, değerini orada yaşayan, ziyaret eden, çalışan ve ticaret yapan, eğlence, kültür ve bilgiyi orada arayan, eğitim görenlerden alarak bir çok sektör ve aktiviteyi bir arada, uyum içinde barındıran, yaşam yeridir. Ben de Cumhuriyet Halk Partili bir Belediye Başkanı aday adayı olarak Zonguldak halkı için Sosyal Demokraside, “YENİ NESİL BELEDİYECİLİK” anlayışı ile yola çıkarak, toplumun tüm yoksul ve ezilen kesimleri başta olmak üzere; emeği ile geçinenlerin, işsizlerimizin, köylülerimizin, esnafımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, sorun, ihtiyaç ve taleplerine öncelik veren, kentin sosyal yaşantısının düzenlenmesinde insanı, merkeze koyarak, katılımcı, demokratik, laik, emeğe ve sosyal adalete saygılı olmayı kılavuz edinen, barış içinde, dostça, kardeşçe birlikte yaşamayı, dayanışmayı ve sevgiyi öncelikli olarak görebilen, her alanda bütün hizmetlerde eşitliği ilke edinip, her düşünce ve eylemde halkın çıkarlarını her şeyin üstünde göreceğiz.Halka en yakın hizmet birimi olan Yerel Yönetimler, ancak halkın katılımı, denetimi  ve paydaşlığı ile yönetilebilir. Yönetimlerde sadece Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerini değil, Muhtarlar, Kent Konseyi, Üniversiteler, Sendikalar, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütlerini de etkin kılacağız.Zonguldak ile ilgili kararları yine Zonguldak’ın paydaşları ile birlikte alacağız. Hepimiz şunu iyi biliyoruz ki; yerel yönetimlerdeki başarı, kesinlikle CHP’yi iktidara taşıyacaktır.

 





İŞTE SEÇİM VAATLERİ

 

1)- Tespit edilecek dar ya da orta gelirli vatandaşlarımız için “MAHALLENİN ORTAK MALI” adı altında düğün ya da  dernekler için toplantı salonları yapacak ve bu gibi etkinlikler için tamamen Zonguldak Belediyesi’nin koordine edeceği merasimlerde, düğünler için, orkestra, masa, sandalye ve bunların giydirilmesi ve bu merasimlerdeki ikramlar Sosyal Demokrat Belediyecilik  anlayışı ile tamamen belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Vatandaşlarımız eğer bu salonlarda nikah kıydırmak istiyorlarsa, yine nikah merasimi içinde ücretsiz nikah memuru tahsis edilecektir. Şayet bir cenaze var ise, cenaze yıkama ve defin işlemleri ile cenaze evindeki ikramlar ve kur’an okuyacak bir hoca belediyemiz tarafından tahsis edilecektir. Sadece ve sadece Zonguldak Belediye Başkanlığına bir müracaat ile bizi haberdar etmeleri yeterli olacaktır. Böylece vatandaşımızın iyi gününde de yanında olacağız kötü gününde de yanında olacağız.

2)- HEMEN GELİYORUZ: Muhtarlarımız ve mahalle temsilcilerimiz ile birlikte koordinasyon halinde çalışacak “ HEMEN GELİYORUZ” adı altında bir telefon ihbar hattı ile; yaşlı, engelli  yada, bakacak kimsesi olmayan, yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, ihtiyaç duymaları halinde, evlerinden alıp hastane yada polikliniklere getirilip götürülebilmeleri için hem personel, hem de araç gereç bakımından  tam donanımlı bir birim oluşturacağız.

3)- MAHALLEMİZE HOŞ GELDİNİZ: Herhangi bir mahalleye yeni taşınan bir aile var ise, “MAHALLEMİZE HOŞ GELDİNİZ” adı altında bir birim oluşturacağız. Böyle bir oluşumdan tüm vatandaşlarımız haberdar edilip, yeni taşınan ailelerle önce irtibata geçilip, sonra yetkili birimlerce veya bilakis Belediye Başkanı tarafından ziyaret edilip, yardıma muhtaçmı, yaşlımı, hastamı, öğrencimi, bizden ne gibi talepleri var, bunların tamamı not edilip, kendilerine gerekli destekleri vereceğiz.

4)- BİRLİKTE KAHVALTI YAPABİLİRMİYİZ: Masrafları tamamen Belediye Başkanının şahsı tarafından karşılanmak üzere her hafta sonu herhangi bir aileyi seçerek; “Biz kahvaltımızı aldık geliyoruz, birlikte kahvaltı yapabilirmiyiz” diyerek vatandaşlarımız ile bir yandan sıcak ilişkiler tesis edip, bir yandan da o mahalle sakinlerini dinleyip onların dertlerine çözüm bulabileceğiz. Bir nevi onların sırdaşı olacağız.

5)- GENÇLİK KULÜPLERİ: Zonguldakta yaşayan tüm gençlerimizle birlikte, özellikle üniversite gençliği ile, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirip, tiyatro, kültür, sanat ve gençlik kulüpleri kuracak ve paneller düzenleyeceğiz.Bu gibi organizasyonlarda engelli gençlerimiz de dahil olmak üzere  tamamen onları da etkin kılacağız.

6)- GÜLÜMSEYEN ÇOCUKLAR: Her yıl yeni öğretim yılı başlamadan önce, mahallelerde tespit edilecek fakir ve yoksul ailelere ait çocuklara tüm okul masrafları, önlük, pantolon, ayakkabı ve okul harçlıkları da dahil olmak üzere, Zonguldak Belediye Başkanlığı tarafından karşılanacaktır. Böylece okulların başlama dönemi geldiğinde kara kara düşünen ailelerin imdadına Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı ile biz yetişeceğiz. Bütün bunları milletin gözü önünde değil, bir elin verdiğinden diğer elin haberi olmayacak anlayışı ile yapacağız.

7)- ÖĞRENCİ EVLERİ VE ÜCRETSİZ KREŞLER: Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescilli atıl vaziyette restore edilmeyi bekleyen bazı binaları, hem kendi öz kaynaklarımız, hem kalkınma ajansları hem de sponsorlar ile yeniden kent kültürüne kazandırıp, aynı zamanda da öğrencilerimizin barınma sorunlarını ortadan kaldıracağız. Mahallelerde ücretsiz kreş ve ana okulları açacağız.

8)- SOKAK HAYVANLARI ESİRGEME KURUMU: Sokak Hayvanları Esirgeme Kurumu adı altında belediye bünyesinde bir birim oluşturup sokak hayvanlarının sahiplenilmesi, barınması, hasta, sakat veya çok yaşlı olan hayvanların sokaklardan toplanarak, sağlık taramalarının yapılıp, gönüllü bakıcı ailelere hem hayvanları, hem de yuvalarını da  hediye edecek ve kayıt altına alacağız.

9)- HOBİ BAHÇELERİ VE YEŞİL ALANLAR: Kentin yoğunluğundan ve apartman hayatından bir nebzede olsa uzaklaşıp, hem piknik alanları tahsis ederken, diğer yandan da bu alanların hemen yanında hobi bahçeleri oluşturarak, çok düşük maliyetlerle kendilerine teslim edeceğiz.Bunu yaparken de vatandaşlarımızı organik tarıma yönlendirecek ve onlara gerekli katkıları da sağlayacağız.Kentin müsait olan her yerinde yeşil alanlar oluşturacağız.

10)- HALK SAĞLIĞI: Halk Sağlığı Laboratuvarları ve Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kuracak, olası salgın hastalıklar vs durumlar için de, su ve gıda ürünlerinden sürekli numuneler alarak gerekli denetimleri yapacağız.Ağız ve Diş Sağlığı konusunda çocuklarımıza hem eğitim, hem de tedavi hizmetleri vereceğiz.Hem kendi öz kaynaklarımız, hem de sponsorlarımız sayesinde  çeşitli aralıklarla gezici sağlık ekipleri ile hem sağlık taramaları yaparken, hem meme ve rahim ağzı kanseri, hem de prostat kanseri ile ilgili vatandaşları bilinçlendirme toplantıları yapacağız.

11)- MÜLKİYET VE İMAR UYGULAMALARI sorunları ile ilgili, 2981/3290/3366 (İmar Kanunu ve İmar Affı Kanunu) Sayılı yasada belirtilen hususlar ışığında kamuoyunda 2/B olarak bilinen Milli Emlak Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğünce yürütülüp sonuçlandırılmış olan mülkiyet sorununun tam olarak ortadan kaldırılabilmesi için plan değişikliklerine ihtiyaç duyulmaktadır.Mevcut Islah İmar Planlarının Revizyon İmar Planları olarak, plan tadilatları yapılmak suretiyle değiştirilmesi gerekmektedir. Bu alanlarda fiili ve mülki durumlarda göz önüne alarak; mevcut ıslah imar planlarının, tüm plan kararları, plan notları ve yasal hakları saklı kalması ve İmar Kanununun 18.maddesi uygulanması şartıyla, revizyon imar planı olarak plan tadilatı yapılmak suretiyle değiştirilmesini sağlayacağız. Bunu yaparken de şahsi rant elde edilecek uygulamalara ve şaibelere asla fırsat vermeyeceğiz.

12)- KENTSEL DÖNÜŞÜM sorununu ise 6306 Sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanuna göre, kentteki afet riski taşıyan alanların belirlenip, sağlıklı ve  yaşanabilir hale getirilmesi için vatandaşlara bu kanunun avantajları anlatılarak, KENTSEL DÖNÜŞÜM ve YERİNDE DÖNÜŞÜM, KENTSEL DÖNÜŞÜMDE GÜVENCE ZONGULDAK BELEDİYESİ anlayışı ile çözüm bulacağız. Vatandaşlarımızı yönlendirmek için bu bölgelere ait alternatif yollar ve altyapı sorunlarının nasıl ortadan kaldırılacağı ile ilgili uygulamaları göstererek çağdaş ve modern belediyecilik anlayışının da bu olduğunu izah edeceğiz.

13)- TRAFİK VE OTOPARK sorununa bu güne kadar hiçbir Belediye Başkanı, kalıcı çözüm bulamamıştır.Bu güne kadar hiçbir dönemde alternatif yollar üretilememiş, ilave otoparklar yapılamamış. Ücretli otoparklar ise kent merkezindeki ana yolların kenarlarına yapılarak trafik keşmekeşine olumsuz yönde katkı sağlamıştır. Otopark sorununu ise kent merkezinde çeşitli yerlerde bulunan, meydan denebilecek yerlerin yer altına indirerek çözeceğiz. Park yada yaşam alanı yapılabilecek birkaç noktanın, örneğin yıkılan eski Tekel binasının şu anki olduğu alan, oldukça geniş olan bir alan. Burası hazineden devir alınarak üst kısmında da görsellik anlamında çok güzel bir park, gezinti ve dinlenme alanları yapılırken, zemin altındaki  çok müsait bir alan ise otopark yapacağız. Bu da belediyenin öz kaynakları ile  yapılabilir veya Yap-İşlet-Devret modeli ile de Zonguldak halkının hizmetine sunulabilir.

14)- LAVUAR ALANI olarak bilinen  Zonguldak kent merkezinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait olup Enerji Bakanlığınca Hazineye devredilen, şuanda da Zonguldak Milli Emlak Müdürlüğü uhdesinde bulunan büyük bir arsa mevcut. Bu arsa ile ilgili Zonguldak Valiliği’nin de maddi katkıları ile 2010 Yılında ulusal Naz’da bir proje yarışması düzenlenmişti. Bahse konu bu alan 7 parsele bölünerek 18.madde uygulaması yapılacaktı. Örneğin  yeşil alanlar, Belediye Nikah Salonu ve yaklaşık 450 araçlık Kapalı Otoparklar Zonguldak Belediyesi tarafından, Örneğin Çağdaş Sanat Merkezleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırım yapılması öngörülmekteydi. Düzenlenen bu proje yarışmasında 1’inci gelen bu proje müthiş bir proje olup istenildiği takdirde günün koşullarına göre yeniden revize edilerek, halkımızın hizmetine sunulabilir. Projede; Çağdaş Sanatlar merkezi ve Kongre Binası, Sergi Salonları, Karaelmas Heykeli, Kültür Kompleksi, Tiyatro Salonu, Seyir Kuleleri, Şeffaf Nikah Salonu, Yaya Platformları, Cafe ve Restorantlar, Kent Meydanları, Yeşil Alanlar, Kent Merkezindeki trafik yoğunluğu ortadan kaldıracak Alt ve Üst Geçitler ile Battı-Çıktılar Minibüs Durakları ve Yeraltına yapılacak Kapalı Otoparklar da mevcuttur. Bu Proje Zonguldak’ımızın adeta yenilenen yüzü olacak bir projedir. Bu projenin Zonguldak Belediyesine ait  olan bir kısmına kendi öz kaynaklarımız ve “Yap-İşlet-Devret” modeli ile finansal çözüm sağlayabiliriz. İmar Kanununun ilgi maddesinde Hazineye ayrılan yerler, halkın ortak kullanımına sunulmak üzere Belediyelere bedelsiz olarak devredilir diyor. Şayet olumsuz cevap alındığı takdirde bütün Zonguldak halkını bu alana toplayarak gerek, Valiliğe gerekse Merkezi Hükümete halk ile birlikte halkın önüne geçerek baskı uygulayacağız.Ben iddia ediyorum bütün ulusal basının ilgisini bu alana çekmeyi başaracak, baskı uygulayacak ve bu projeyi benim dönemimde yani CUMHURİYET HALK PARTİLİ bir Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirmeyi başaracağım.

15)- CUMHURİYET PARKI adı altında Zonguldak-Kozlu istikametinde benzin istasyonlarının karşısında bulunan eski çöp alanı denilen yerde bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyorum. Yine burada yürüyüş ve gezinti alanları, parklar, engellilerimiz, çocuklarımız ve diğer gençlerimiz için olimpik düzeyde bir yüzme havuzu, gösteri havuzu, tam üniversite ve öğrenci yurtlarımıza paralel olan bu yerde gençlerimize de hitap edecek sosyal ve kültürel tesisler yapacağız.

16)- Coğrafi konumu çok dik, dağlık ve yamaçlardan oluşmuş bir kent Zonguldak. Yaşlılarımızın ve engellilerimizin hiç kimseden destek almadan kent merkezine kolayca ulaşabilmeleri için, bazı bölgelerimize yürüyen merdivenler ve bazı bölgelerimize de asansörler yapmak istiyoruz.

17)- En önemli projelerimden biriside daha önceki Belediye Başkanları döneminde var olup AKP’li belediye başkanı döneminde var olan asfalt plent tesisi kaldırılarak makine, tesis ve cihazları hurdaya verildi. Bir başka husus ise dar sokaklar ve asfalt dökülemeyecek derecede dar olan yolların da çok olması sebebi ile beton parkeye çok ihtiyaç duyulmakta. Mevsim ve coğrafi şartların çok olumsuz olması, bazı dönemlerde aşırı miktarda yağış alınması münasebeti ile sürekli yıpranan ve bozulan yollarımız mevcut. Bunların da tekrardan yenilerinin veya onarımlarının yapılabilmesi için yeni ihalelerin yapılması gerekiyor. Yapılan bu ihalelerde yeterli rekabet koşulları sağlanamadığı için bu gibi maliyetler bütçe üzerinde inanılmaz derecede büyük bir yük oluşturuyor. Bu sebeple ASFALT PLENT TESİSİ ve BETON PARKE ÜRETİM tesisleri yeniden hayata geçirilerek, Hem kendi yağımız ile kavrula çak hem yüksek maliyetlerden kurtulacak, hem de belediyelere ve ÖEl İdareye satış yaparak çok önemli bir kaynak yaratmış olacağız.

Şayet partim beni aday gösterirse, Çok sıkı bir mali disiplin uygulayarak, şu anki mali yapıyı da çok iyi bilen bir aday adayı olarak, Zonguldak’ta yaşamaktan mutlu olan, övgüyle memleketinden bahsedebilen, halkına hizmet ederken halkı bezdirmeyen, yaşadığı şehirle gurur duyabilen bir “YENİ NESİL BELEDİYECİLİK” anlayışı için yeterli bilgi, beceri, tecrübe, azim, proje ve donanıma sahip bir CUMHURİYET HALK PARTİLİ bir üye olarak ben, 31 MART 2019 yetel seçimlerini kazanacağımızı biliyorum ve taahhüt ediyorum. Dürüst, namuslu, haysiyetli, şeffaflığı ve ortak aklı ilke edinen, Kamu kaynaklarını en ekonomik şekilde kullanabilen, hesabını hem Allah’a, hem devlete,  hem de millete verebilecek şahsiyete sahip bir aday adayı olarak, gücümü önce haktan, sonra halktan alacağım.



 

TAHSİN ERDEM KİMDİR?

Ben 15.06.1964 Zonguldak doğumlu evli ve biri YALOVA ÜNİVERSİTESİ’nde diğeri de MARMARA ÜNİVERSİTESİNDE İktisat Fakültesinde okuyan iki çocuk Babasıyım.İlk, orta ve lise eğitimimi Zonguldak ta tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Ünüversitesi İMYOK İktisadi ve İdari Programlar Muhasebe bölümünden 1985 Yılında mezun oldum.Yaklaşık 30 yıldır MALİ MÜŞAVİRLİK mesleğini icra etmekteyim. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında bir dönem Oda Sekreterliği, bir dönemde II.Başkanlık görevlerinde bulundum.   1997-1998 yılları arasında Demokratik Sol Parti Merkez İlçe Başkanlığı ve kısa bir sürede Yeni Türkiye Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundum.2002 yılından 2014 yılına kadar sade bir Cumhuriyet Halk Partili olarak uzunca bir süre aktif siyasete ara verdim.

Partimin daveti üzerine 31 Mart 2014 yılındaki yerel seçimlerde Belediye Meclisi Üyeliğine aday oldum. Yaklaşık 4,5 yıldır Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Encümen Üyeliği, Denetim Komisyonu Başkanlığı ve Meclis 1.Başkan Vekilliği, Grup Başkan Vekilliği ve şu anda İmar Komisyonu Üyeliği  görevlerinde bulundum.